Personlighetstest: Tio Dörrar

Välj en dörr och se om dina karaktärsdrag reflekterar ditt val.

Har du hört talas om personlighetstestet, Tio Dörrar? Det låter dig upptäcka din personlighetstyp genom att välja en av tio möjliga dörrar. Ta testet och välj en dörr för att få reda på mer om din personlighet i denna artikel.

Varför dörrar?

Symbolismen bakom detta test är fantastisk. Du kanske inte har insett det än, men med varje steg vi tar i livet måste vi gå genom en dörr. Har du någonsin tänkt på hur många dörrar du stött på, knackat på eller öppnat för att bereda väg för din framtid?

Dörrar finns överallt – de ger oss en känsla av säkerhet när vi är hemma och är där för att välkomna oss på andra platser. De kommer i olika storlekar, former, material, modeller och designer, men deras syfte är alltid detsamma: att låta oss komma in (eller inte).

Dörr2

När man bygger ett hus anses dörren vara en slutlig detalj som gör huset klart. Dörrar, oavsett om de är i trä, glas eller aluminium, öppnar sig och låter oss komma in i en annan värld.

Du har säkert hört uttrycket, ”alla dörrar är stängda för honom/henne”, när det går dåligt för någon i livet, eller ”han/hon har öppnat dörren för kärleken”, vilket betyder att någon äntligen har förälskat sig.

Vad är bättre än att använda dörrar för att avslöja personlighetstyper? Ta en titt på de tio dörrarna i bilden högst upp och välj en. Basera det inte enbart på färg eller ditt favoritnummer, utan välj den första som fångar ditt öga. Analysera karaktärsdragen och ta sedan en titt på personligheten som tillhör dörren du valt.

Tio dörrar, tio personligheter

Dörr ett

Det är en turkos dubbeldörr med stora fönster som låter dig se både in och ut. Om du valde denna dörr är du en rolig person som gillar att vara ”ute i det fria”. Du föredrar att tackla livets problem lätt och luftigt, och du är inte en som klamrar sig fast vid känslor. Du uppskattar de små lyxigheterna i livet och njuter av att resa och lära dig om nya kulturer. Du vill alltid andras bästa och skyr inga medel för att skapa en mysig atmosfär för dina gäster.

Dörr4

Dörr fem

Iögonfallande violett med ett halvmåneformat fönster i överkant. Valde du denna dörr? Då bryr du dig om att passa in i och tillhöra en grupp. Du har mycket att komma med och gör saker som låter dig att vara kreativ, men ibland är du för upptagen för att se vad som försiggår runtomkring dig. Det är bra att slappna av då och då och ta en paus från rutinen. En dag utan full agenda betyder inte att du slösar bort dagen.

Dörr sex

Mörkröd med gulddetaljer, ett kikhål, portklaff och brevinkast. Om du gillade denna dörr är du dörr5

Dörr nio

Denna ljusgröna dörr är återhållsam. Något sliten, och dess mest framstående karaktärsdrag är delarna av metall som är lite för stora. Personligheten som gömmer sig bakom denna dörr är en typ som alltid tittar på hur saker fungerar och har en otrolig förmåga att lösa problem. Dessa är väldigt praktiska personer som håller sig till det enkla och lever ett liv utan komplikationer. De är lätta att glädja och njuter av att hjälpa och göra saker för andra. Dessa personer måste göra mer plats i sina liv för det förunderliga.

Dörr tio

En stor dörr av trä med naturlig ytbehandling. Den har fyra små fönster högst upp, och det enda som bryter symmetrin är handtaget på sidan. Om du väljer denna dörr värderar du integritet och stabilitet, och njuter av kvaliteten i de minsta av detaljer. Du vet alltid vad du vill ha men gillar att spela med säkra kort. Du kan hålla tillbaka din kreativitet på ett jobb du inte gillar. Kom ihåg att dina problem är dina och att ingen annan måste ta hand om dem.