Tio dörrar: Ett unikt personlighetstest

januari 7, 2019
Välj en dörr och se om dina karaktärsdrag reflekterar ditt val.

Har du hört talas om personlighetstestet, Tio Dörrar? Det låter dig upptäcka din personlighetstyp genom att välja en av tio möjliga dörrar. Ta testet och välj en dörr för att få reda på mer om din personlighet i denna artikel.

Varför dörrar?

Symbolismen bakom detta test är fantastisk. Du kanske inte har insett det än, men med varje steg vi tar i livet måste vi gå genom en dörr, eller kanske tio dörrar? Har du någonsin tänkt på hur många dörrar du stött på, knackat på eller öppnat för att bereda väg för din framtid?

Dörrar finns överallt – de ger oss en känsla av säkerhet när vi är hemma och är där för att välkomna oss på andra platser. De kommer i olika storlekar, former, material, modeller och designer, men deras syfte är alltid detsamma: att låta oss komma in (eller inte).

Dörr2

När man bygger ett hus anses dörren vara en slutlig detalj som gör huset klart. Dörrar, oavsett om de är i trä, glas eller aluminium, öppnar sig och låter oss komma in i en annan värld.

Du har säkert hört uttrycket, ”alla dörrar är stängda för honom/henne”, när det går dåligt för någon i livet, eller ”han/hon har öppnat dörren för kärleken”, vilket betyder att någon äntligen har förälskat sig.

Vad är bättre än att använda dörrar för att avslöja personlighetstyper? Ta en titt på de tio dörrar i bilden högst upp och välj en. Basera det inte enbart på färg eller ditt favoritnummer, utan välj den första som fångar ditt öga. Analysera karaktärsdragen och ta sedan en titt på personligheten som tillhör dörren du valt.

Tio dörrar, tio personligheter

Dörr ett

Den första dörren i tio dörrar är en turkos dubbeldörr med stora fönster som låter dig se både in och ut. Om du valde denna dörr är du en rolig person som gillar att vara ”ute i det fria”. Du föredrar att tackla livets problem lätt och luftigt, och du är inte en som klamrar sig fast vid känslor. Du uppskattar de små lyxigheterna i livet och njuter av att resa och lära dig om nya kulturer. Du vill alltid andras bästa och skyr inga medel för att skapa en mysig atmosfär för dina gäster.

dörr3

Dörr två

En ensam svart dörr med ett djärvt utseende, handtag på sidan och inget kikhål. Om du valde denna dörr är det för att du är en enkel och rättfram person som inte gillar lyx. Du levererar alltid och är stolt över vad du åstadkommit, men har problem med att gå ännu längre. Kom ihåg att det inte skadar att vara lite färggrann ibland eller att lära sig från livets äventyr och upplevelser som är mindre bra.

Dörr tre

Slående orange med en stilig portklapp och hasp. Om du valde denna dörr är du en intressant och unik person som gillar att få uppmärksamhet vart än du går. Du gör ett oförglömligt intryck på alla du träffar och är bra på många saker. Du gillar konst och kan göra något av nästan allt. Denna personlighetstyp har en tendens att leva bland molnen och märker inte när de lever i en intern bubbla.

Dörr fyra

Mörkgrön med antik design och flera lås på sidan. Folk med denna personlighetstyp är artistiska inom musik, skrivande, målning eller skulptering. Du kan vara öppen och vänlig i ett ögonblick, men stängd och privat i nästa. Du tenderar att hålla dina problem och tankar för dig själv, och du känner behovet av att andra ska se dig som en sten.

Dörr4

Dörr fem

Iögonfallande violett med ett halvmåneformat fönster i överkant. Valde du denna dörr? Då bryr du dig om att passa in i och tillhöra en grupp. Du har mycket att komma med och gör saker som låter dig att vara kreativ, men ibland är du för upptagen för att se vad som försiggår runtomkring dig. Det är bra att slappna av då och då och ta en paus från rutinen. En dag utan full agenda betyder inte att du slösar bort dagen.

Dörr sex

Mörkröd med gulddetaljer, ett kikhål, portklaff och brevinkast. Om du gillade denna dörr är du väldigt självsäker. Du har ett fantastiskt sinne för detaljer och du bryr dig om ditt utseende samt hur andra ser dig, men inombords känner du dig som en katastrof. Var försiktig eftersom du kan vara på den självdestruktiva sidan. Kom ihåg att leva för dig själv och inte för andra, oavsett vad de tror eller hur de ser på dig.

Dörr sju

Vit, enkel, gjord av trä och utan speciellt många detaljer utöver själva materialet, och lite smutsig i nederkant. Personer som väljer denna dörr är enkla och minimalistiska, och har alltid viktiga saker att göra. De är dedikerade åt andra, väldigt känslomässiga och omger sig själva med sentimentala objekt. Familj och vänner är livsviktiga. De är belåtna och säkra i sina liv. Ta chansen att förändra lite av formaliteten i ditt liv.

Dörr åtta

En modern, blå dörr med diskret färgad portklapp och handtag. Om du valde denna dörr är det för att du är en rolig och lekfull person som alltid kommer vara ung i sinne. Du har dåligt självförtroende och drabbas av stor ångest i vissa områden i ditt liv. Du är lite oorganiserad, full av stolthet och måste älska dig själv mer. Hitta dig själv genom att uttrycka dig fritt.

dörr5

Dörr nio

Denna ljusgröna dörr är återhållsam. Något sliten, och dess mest framstående karaktärsdrag är delarna av metall som är lite för stora. Personligheten som gömmer sig bakom denna dörr är en typ som alltid tittar på hur saker fungerar och har en otrolig förmåga att lösa problem. Dessa är väldigt praktiska personer som håller sig till det enkla och lever ett liv utan komplikationer. De är lätta att glädja och njuter av att hjälpa och göra saker för andra. Dessa personer måste göra mer plats i sina liv för det förunderliga.

Dörr tio

En stor dörr av trä med naturlig ytbehandling. Den har fyra små fönster högst upp, och det enda som bryter symmetrin är handtaget på sidan. Om du väljer denna dörr värderar du integritet och stabilitet, och njuter av kvaliteten i de minsta av detaljer. Du vet alltid vad du vill ha men gillar att spela med säkra kort. Du kan hålla tillbaka din kreativitet på ett jobb du inte gillar. Kom ihåg att dina problem är dina och att ingen annan måste ta hand om dem.