Nyckeln till ett hälsosamt romantiskt förhållande

Nyckeln till ett hälsosamt romantiskt förhållande

Senaste uppdateringen: 11 mars, 2019

De som är besatta av att hitta den perfekta partnern kommer alltid lida. Först och främst är ingen perfekt. Det finns dock verkliga människor vi kan bygga vår lycka med. I dagens artikel ska vi prata om hur man har ett hälsosamt romantiskt förhållande.

Du hittar nyckeln till ett framgångsrikt och långlivat förhållande i rätt enkla men samtidigt fantastiska handlingar. Att ha roligt tillsammans, skratta med varandra, vara hövliga och förstående när man grälar eller när ett problem uppstår är exempel på sådana handlingar.

Att alltid kunna vara dig själv i förhållandet, inte känna att du döms eller manipuleras och att ha roligt även när ni inte gör någonting tillsammans är bara det stora prestationer.

Hitta någon du alltid njuter av att vara med för ett hälsosamt romantiskt förhållande

Vår resa mot känslomässig tillväxt och ett hälsosamt romantiskt förhållande genomgår många förändringar under livet. Att älska kräver lite vishet, en magisk koppling och en god portion självrespekt. Denna sista aspekt berättar för oss vem vi bör fortsätta dejta och vem vi ska sluta träffa.

Vi uppmuntrar dig att tänka på alla dessa aspekter en stund. Det kommer hjälpa dig att förstå den vitala magi som uppmuntrar ett mognare och mer medvetet förhållande, som gör lycka till ett gemensamt tema i era liv.

kramande-par

Min partner ska inte släcka elden som driver min själ

Vissa är extroverta. Det betyder att de är mer benägna till entusiasm, nöjen, att dela stunder med andra människor och att ge sitt bästa till alla. Men det finns stunder när extroverta inte alltid väljer att ha ett förhållande med “rätt person”.

Det finns till exempel vissa som inte gillar när deras partner är öppna mot andra människor. Eller så gillar de inte att deras partner är ljusglimten på alla möten eller livet på festen, medan de själva känner sig “hindrade”.

  • Misstänksamma personer med låg självkänsla tenderar att ha komplicerade romantiska förhållanden.
  • Anledningen till det är att de vill “kontrollera” sin partner. De “släcker” sin partners entusiasm och energi, så att säga, eftersom de är rädda för att överges vilken sekund som helst.
  • När romantiska förhållanden involverar väldigt annorlunda personligheter uppstår problem.
  • Ibland räcker det inte med kärlek, speciellt när en tredje komponent dyker upp: misstro. Misstänksamma personer kan till exempel säga följande saker: “Du är alltid intresserad av alla utom mig. När du är lycklig verkar det som att du inte bryr dig om mig.”

Var försiktig i dessa situationer. När du märker att din personlighet har förändrats, att din själ inte har lika mycket “glöd” som den hade tidigare och att du försiktigt trippar runt din partner, då slutar du i sanning vara dig själv.

par-spelar-musik

Du vet att det är dags att ta ett beslut när du slutar vara dig själv. Dessvärre känner du helt enkelt inte igen reflektionen i spegeln eftersom du bara är ett spår av din tidigare lycka.

Att vara i ett hälsosamt romantiskt förhållande betyder framförallt att skapa lycka tillsammans. Om ditt förhållande inte ger dig något annat än sorg i ditt liv och du förlorar din integritet kanske du börjar känna dig deprimerad. Du får inte låta det ske.

Någon som verkligen älskar dig får dig att skratta

Det spelar ingen roll om han gillar modern musik och du gillar klassiskt, eller om han gillar att stanna hemma och du älskar aktiviteter utomhus.

  • Två personer måste inte vara likadana för att kunna vara i ett hälsosamt romantiskt förhållande. Det viktigaste är att ni delar samma värderingar och, viktigast av allt, att tiden ni ägnar tillsammans utan att göra något är fylld av ömsesidig förståelse, avslappning och skratt.
  • Folk säger ofta att bra par är bästa vänner och att de har ett bra sexliv. Dessa populära talesätt gömmer dock ofta en stor sanning.
  • Sanningen är att intimitet, respekt och kompromiss är grundstenarna i ett hälsosamt romantiskt förhållande. Alla dessa krav leder till något stort: lycka.

Det är även viktigt att klargöra några saker när vi pratar om vikten av ett sinne för humor.

  • Humor ska inte användas för att attackera din partner, till exempel när någon är sarkastisk.
  • Det finns vissa som använder subtilt och destruktivt språk för att göra övergrepp mot andra genom sarkasm. Här handlar det dock om aggression som maskerats som humor. Låt aldrig någon håna eller få dig att må dåligt när de skämtar.

 

promenerande-par

Hälsosamma par skrattar med varandra, och humorn i dessa förhållanden är positiv och till och med terapeutisk.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.