5 naturliga kurer för att behandla HPV

Vi ska visa dig några naturliga sätt att behandla humant papillomvirus. Behandlingarna bidrar till att göra av med infektionen som orsakar HPV.
5 naturliga kurer för att behandla HPV

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2019

Humant papillomvirus (HPV) är en sexuellt överförbar infektion. I vissa fall kan den orsaka cancer. Det är väldigt viktigt att få god behandling så att den inte kommer tillbaka. Idag ska vi lista några naturliga kurer som kan hjälpa dig att behandla HPV.

Vad behöver jag veta om HPV?

Först och främst är det viktigt att informera sig om viruset. Det bästa är givetvis att undvika det helt och hållet.

HPV är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna. Det värsta är att majoriteten av de drabbade inte vet att de har det, eftersom det i vissa fall inte uppvisar några symptom.

Totalt finns det runt 100 typer av virus i denna grupp. Vissa utgör mer risk än andra och kan leda till cancer om de inte behandlas. HPV orsakar infektioner i slemhinnor och hud i form av kondylom, eller vårtor, huvudsakligen på fortplantningssystemen hos män och kvinnor.

Dessa infektioner är temporära och av relativt liten vikt på lång sikt. Med rätt behandling försvinner de inom ett år.

Därför är det viktigt att gå till regelbundna gynekologiska undersökningar: både cellprov och koloskopi kan slå fast om en kvinna har onormala vårtor på livmoderhalsen.

Att förebygga och behandla HPV

Det bästa är att förebygga

Enligt Journal of American Medical Association är HPV direkt kopplat till ålder och att bli sexuellt aktiv. Därför är åldrarna 20-24 de som drabbas mest. I takt med att folk blir äldre sjunker antalet fall. Läkare tror att anledningen är mer stabila och monogama relationer.

Hur det än ligger till är förebyggande väldigt viktigt. Därför rekommenderar läkare att man använder skydd vid sex och undersöker sig regelbundet (både män och kvinnor). Det finns ett vaccin som ges till minderåriga flickor, men man vet inte säkert om det är effektivt eftersom studierna inte gett 100-procentiga svar.

Eftersom kvinnor inte är de enda som bär på viruset indikerar många vetenskapliga studier att även pojkar borde få injektionen. När könsvårtor dyker upp kan gynekologen välja att ta bort dem med speciella metoder, såsom frysbehandling eller elektrokirurgiska snitt (med högspänd elektricitet).

I verkligheten finns det ingen specifik behandling för att helt bli av med HPV. Men det finns olika naturliga metoder som förebygger att infektioner och vårtor återvänder.

Av olika anledningar (t.ex. emotionella och hormonella förändringar) kommer HPV tillbaka och ger upphov till lesioner. Syftet med följande huskurer är att stärka immunförsvaret så att HPV-viruset inte får en chans att “komma ut ur gömmorna”.

1. Vitlök

Vitlök gagnar hälsan

Det finns oändliga fördelar med vitlök som gagnar din hälsa. Den viktigaste är vitlökens antimikrobiella egenskaper, som beror på beståndsdelen allicin.

  • Du kan hitta raffinerade vitlökskapslar (i hälsokostbutiker) eller öka mängden rå vitlök du har i maten.

2. Teträdolja

Teträdolja är antiviral

Det är en av de kurer som använts mest för att behandla könsvårtor. Teträdolja är trots allt antiviral, svampmotverkande och antibakteriell. Den desinfekterar sår, behandlar infektioner och har inga skadliga effekter på huden (utan att du behöver späda ut den), vilket gör den perfekt för att behandla HPV.

  • Doppa en bomullstuss i oljan och applicera på det drabbade området innan du går till sängs.

3. Ricinolja

Ricinolja med bikarbonat

I det här fallet kan du kombinera oljan med bikarbonat för att gradvis bli av med vårtorna. Kom bara ihåg att det kan svida eller ge upphov till en brinnande känsla, samt att det inte kommer bota HPV-viruset, bara behandla vårtorna.

  • Blanda 2-3 droppar ricinolja med en matsked bikarbonat.
  • Blanda tills du fått en smet och applicera på det drabbade området.

4. Honung och propolis

Honung och propolis

Produkter som kommer från bin är vanligtvis bra för att stärka immunförsvaret. Om du har diagnostiserats med HPV bör du därför få i dig dem för att undvika att viruset blir starkare.

  • Ät bara en matsked propolis eller honung varje morgon (innan frukost) eller häll dem på en kaka eller bröd.
  • Vissa gillar att ha det i te, men tänk på att vissa egenskaper går förlorade om de kokas.

5. Juice

Färska apelsiner

Ett annat sätt att behandla HPV och stärka kroppens försvar är genom juice och frukt, speciellt citrusfrukter. Det vitamin C som finns i apelsiner, grapefrukt och lime är det bästa du kan få i dig för att förebygga sjukdomar som orsakas av bakterier och virus. Drick fruktjuice varje dag, helst innan frukost och hemgjord.

Kom ihåg att alltid tala med en expert om du har frågor eller vill ha hjälp med tillståndet.

Detta kanske intresserar dig
Att utbyta sex för omtanke – ett farligt utbyte
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Att utbyta sex för omtanke – ett farligt utbyte

Att utbyta sex för omtanke kan skada självkänslan ordentligt. Kom ihåg: du kan inte förlita dig på att andra ska förse dig med det du saknar.