7 eteriska oljor som hjälper dig att bota vårtor

Även om det vanligtvis inte förekommer några bieffekter bör du direkt tvätta av oljan med mycket vatten om du känner av en brännande känsla.
7 eteriska oljor som hjälper dig att bota vårtor

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vill du lära dig några huskurer för att bota vårtor? Vårtor är små hudförändringar som uppstår vid en virusinfektion. Viruset är en undertyp till humant papillomvirus. Det förökar sig snabbt. Sakta men säkert stimulerar det en onormal cellväxt tills att den producerar väldigt smittsamma och hårda hudförändringar.

Immunsystemet producerar de antikroppar som behövs för att bekämpa viruset. Vårtornas förekomst kan därför vara en indikation på ett försvagat immunförsvarUppkomsten av vårtor innebär dock inte nödvändigtvis att det finns ett allvarligt hälsoproblem. De är inte smärtsamma och kan vanligtvis behandlas med några naturliga huskurer.

Vi vet att vårtor kan visa sig när som helst och nästan var som helst på kroppen, så därför vill vi idag dela med oss av 7 eteriska oljor för att bota vårtor!

Eterisk oreganoolja

Oregano i karaff

Den här oljan är ett av de mest populära antivirala och antibakteriella tillskotten som kan skydda din hud mot infektioner. Genom att applicera oljan på det drabbade området kan du gradvis minska storleken på vårtorna. Den minskar även det virus som gör vårtorna smittsamma.

Hur använder jag den?

 • Applicera flera droppar eterisk oreganoolja på det drabbade området och låt verka utan att skölja av.
 • Upprepa minst två gånger per dag, varje dag.

Eterisk pepparmyntsolja

De antivirala egenskaperna i oljan kan användas för att komplettera din behandling och bota vårtor. De naturliga ämnena motverkar reproduktionen av viruset och motverkar att nya vårtor formas på andra områden på huden.

Hur använder jag den?

 • Häll några droppar på en bomullsboll och applicera på vårtan.
 • Efter att du har applicerat oljan sätter du på ett bandage och låter verka under natten.
 • Upprepa en gång per dag tills vårtan har försvunnit.

Eterisk teträdolja

Kvistar på bord

Teträdoljan är känd för sina antiseptiska och antibakteriella egenskaper, och är en av de mest använda naturliga huskurerna för att bota vårtor. Den innehåller ämnen som terpinolen och alfa-terpinen, vars antivirala egenskaper effektivt motverkar humant papillomvirus.

Hur använder jag den?

 • Applicera några droppar teträdolja på vårtan och låt verka. Din hud ska absorbera den.
 • Upprepa två till tre gånger per dag för att se resultat. Gör det varje dag.

Eterisk eukalyptusolja

Den här oljan används för det mesta för att behandla respiratoriska infektioner, men den kan även vara bra för att bli av med vårtor. Dess användning “bränner” vårtorna och motverkar det virus som påbörjar infektionen.

Hur använder jag den?

 • Gnugga nätt ett par droppar på vårtan och täck över med ett bandage.
 • Låt oljan verka i två till tre timmar och ta därefter av bandaget och upprepa processen igen.

Eterisk kryddnejlikaolja

Kryddnejlikaolja

De antivirala bioaktiva komponenterna i kryddnejlikaoljan (såsom carvacrol och eugenol) är väldigt effektiva för att motverka humant papillomvirus, och hjälper till att reducera uppkomsten av vårtor på huden.

Den direkta appliceringen på vårtorna hjälper till att minska storleken på vårtan och medför en läkande effekt.

Hur använder jag den?

 • Applicera flera droppar på vårtan och låt verka utan att skölja av.
 • Upprepa processen tre gånger per dag tills problemet har lösts.

Eterisk timjanolja för att bota vårtor

Timjanolja har antibiotiska och antivirala egenskaper som främjar behandlingen av vårtor, inklusive när de har blivit ganska stora. Dessa egenskaper stoppar tillväxten och kontrollerar viruset så att det inte sprids till andra områden av huden.

Hur använder jag den?

 • Droppa några droppar av oljan på en bomullsboll och applicera på vårtan. Placera därefter ett bandage på det drabbade området.
 • Låt verka i två timmar och ta därefter av bandaget och upprepa processen.

Eterisk ingefärsolja

Olja på ingefära

Gingerol, den främsta bioaktiva komponenten i ingefära, har antibiotiska och antiinflammatoriska egenskaper som underlättar eliminering av vårtor. När du applicerar den direkt motverkar oljan viruset och tar bort den överskottshud som bildats av vårtorna.

Hur använder jag den?

 • Gnugga några droppar ingefärsolja på vårtan. Låt sedan huden absorbera den.
 • Upprepa mellan tre till fyra gånger per dag tills vårtan har försvunnit.

Dra nytta av de fantastiska egenskaperna i eteriska oljor för att bota vårtor! Använd den du tycker bäst om så kommer du se fantastiska resultat!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.