Prova dessa fantastiska naturliga huskurer mot gastrit

Om du genomgår medicinsk behandling för gastrit bör du prata med din läkare innan du använder dig av dessa naturliga alternativ, om det finns någon risk för biverkningar.
Prova dessa fantastiska naturliga huskurer mot gastrit

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Gastrit är ett matsmältningsproblem som uppstår när magen är irriterad av en överskottsproduktion av magsyra. Vill du lära dig om några naturliga huskurer mot gastrit?Det är ett vanligt problem som nästan alltid uppstår p.g.a. dåliga matvanor, men det kan även orsakas av en bakterieinfektion. Huvudsymptomen är en okontrollerbar känsla i magen, som nästan alltid kommer med smärta, inflammation och problem med matsmältningen.

Många gånger kommer det sporadiskt, men det kan även bli till något återkommande som leder till komplikationer om det inte behandlas. Utöver de behandlingar som rekommenderas av din läkare finns det även naturliga lösningar som kan hjälpa dig att behandla gastrit utan några bieffekter.

Naturliga huskurer mot gastrit

Potatisjuice

Potatisjuice i skål

Potatisjuice hjälper dig att reglera pH-värdet i din mage för att kontrollera den brännande känsla som orsakas av gastrit. Den reducerar även överskottsproduktion av gas och inflammationsnivåer som är associerade med detta tillstånd.

Hur gör jag?

 • Extrahera potatisjuicen och drick 3 till 4 matskedar.
 • Ta två gånger per dag om symptomen fortsätter.

Kokosvatten

Kokosvatten är känt för sitt höga näringsvärde och är en av våra bästa huskurer mot gastrit. Dess alkaliska verkan reducerar syran och motverkar också uttorkning och avgiftar magen.

Hur gör jag?

 • Ta 1 dl kokosvatten vid första tecken på gastrit.
 • Om problemet kvarstår dricker du upp till 3 gånger per dag.

Naturlig yoghurt

Yoghurt i skål av trä

De levande kulturerna i naturlig yoghurt är fantastiska för att motverka bakterien H. pylori som orsakar kronisk gastrit. Denna probiotika reglerar pH-värdet i magtrakten och förstärker den barriär som skyddar magen mot för mycket syra.

Hur gör jag?

Jordgubbar

Jordgubbar innehåller fenoliska substanser som kan hjälpa dig att reducera inflammation i magen och motverkar därför symptomen vid gastrit. Dess antioxidanter motverkar den negativa effekten från fria radikaler och stödjer slemhinnornas återhämtning.

Hur gör jag?

 • Gör ett te med torkade jordgubbar och drick 2 gånger per dag.
 • Ät 3 till 5 mogna jordgubbar per dag.

Rismjölk

Rismjölk i glas

Rismjölk är en vegetabilisk dryck som har blivit populär över hela världen och är bra mot diarré och hudproblem. Utöver dess antioxidanter och fibrer, innehåller den även mineraler som hjälper dig att reglera pH-värdet i ditt matsmältningssystem för att motverka överskott av syra.

Rismjölk reducerar den brännande känslan i magen och motverkar inflammation.

Hur gör jag?

 • Lägg först till några matskedar ris i 2 1/2 dl vatten och koka under några minuter.
 • När det formas en vit vätska silar du och dricker.
 • Upprepa två gånger per dag.

Ekologisk honung

Honung motverkar syra och kan hjälpa dig att reparera magens slemhinnor och motverka magsår och gastrit. Dess naturliga socker är ett bränsle för kroppen. Då det metaboliseras enkelt orsakar det inte några hälsoproblem.

Den förser även kroppen med mineraler, antioxidanter och antiinflammatoriska substanser som reducerar smärta och magsmärtor.

Hur gör jag?

 • Ta två matskedar ekologisk honung vid första tecken på gastrit.
 • Du kan spä ut det i varmt vatten om du vill.

Aloe vera

Aloe vera i burk

Aloe vera har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den till en av våra bästa naturliga huskurer mot gastrit. Den motverkar först och främst bakterien H. pylori, och hjälper även med att återbygga slemhinnorna i magen.

Hur gör jag?

 • Extrahera först ett par matskedar aloe vera gel.
 • Mixa det sedan och drick.
 • Ta denna kur på morgonen innan frukost.

OBS: Då det har en mild laxerande verkan bör du inte ta för mycket.

Som du kan se finns det flera naturliga huskurer mot gastrit som du kan använda istället för konventionella mediciner. Välj en av dessa rekommenderade lösningar och se hur bra det fungerar!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Kowalczewski, P., Celka, K., Białas, W., & Lewandowicz, G. (2012). Antioxidant activity of potato juice. Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria11(2), 175–181.
 • Yong, J. W. H., Ge, L., Ng, Y. F., & Tan, S. N. (2009). The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos Nucifera L.) water. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules14125144
 • Lesbros-Pantoflickova, D., Corthésy-Theulaz, I., & Blum, A. L. (2007). Helicobacter pylori and probiotics. J Nutr. https://doi.org/137/3/812S [pii]
 • Gil-Izquierdo, A., Zafrilla, P., & Tomás-Barberán, F. A. (2002). An in vitro method to simulate phenolic compound release from the food matrix in the gastrointestinal tract. European Food Research and Technology. https://doi.org/10.1007/s00217-001-0428-3

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.