Naturliga huskurer för vit tunga - 4 enkla tips

Vit tunga kan man få på grund av en dåligt fungerande lever, vilket är varför det är viktigt att göra en läkarundersökning om man känner att man har minsta tvivel.
Naturliga huskurer för vit tunga - 4 enkla tips

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Besväras du av vit tunga? Känner du till att det finns några enkla huskurer mot vit tunga som är helt naturliga? Det bästa är att de inte ger några bieffekter.

Att ha vit tunga är inte något allvarligt tillstånd, men ibland kan det ändå kännas så. Det finns så många historier om hur vit tunga uppstår så det är inte konstigt att man kan börja tro att det är ett allvarligt problem. Men så är sällan fallet.

Dock finns sanning i det faktum att det kan vara relaterat till en funktionsstörning i levern eller till ett matsmältningsproblem.

Därför är det en bra idé att ta kontakt med sjukvården om man drabbas av detta och det sitter i en längre tid. Det kan också vara ett symptom på candidiasis.

Å andra sidan kan det också vara ett hygieniskt problem, en biverkning av tobak eller ett nedsatt immunförsvar. Det senare kan bero på många orsaker: till exempel kan det uppstå på grund av en reaktion, eller en stressig situation, eller en plötslig tidsförändring.

Oavsett vad som är orsaken, finns det några naturläkemedel som kan hjälpa till att bekämpa detta problem.

Naturliga huskurer för vit tunga

1. Två vitlöksklyftor om dagen

Ät två vitlöksklyftor om dagen

Vitlök är bra för mycket, och den första av våra huskurer för vit tunga. Dess egenskaper kan till och med vara bland de bästa som finns för att behandla tillståndet, oavsett orsaken.

Först och främst har vi nytta av den på grund av dess antibiotika och dess svampbekämpande verkan. Tack vare dessa egenskaper kan vitlök vara en stor hjälp om vi har candidiasis eller mikrober som sitter fast i tungan.

Dessutom, eftersom vitlök innehåller så mycket vitaminer, balanserar det immunförsvaret och underlättar för kroppen att återhämta sig bättre och snabbare. Tänk också på att många av dessa vitaminer också stimulerar cellulär regenerering.

Vad bör man göra?

  • Vi rekommenderar starkt att äta rå vitlök. Om du inte kan stå ut med smaken eller om du är orolig för dålig andedräkt, kan du äta det genom att blanda det i sallader och kalla maträtter.
  • Om det är omöjligt för dig att äta rå vitlök, är tillagad vitlök ett mindre kraftigt alternativ, men det är också effektivt.

2. Grovt salt

Det är uppenbart att grovt salt, på grund av sin grova konsistens, är en utmärkt exfoliant. Dessutom är dess mineraler bra för att ge näring åt och skydda tungan. De fungerar som antioxidanter, vilket underlättar en snabbare återhämtning.

Samtidigt är grovt salt effektivt för behandling av infektioner tack vare dess antiseptiska egenskaper.

Om du kan, välj oraffinerat salt. Oraffinerat salt har fortfarande kvar sina egenskaper och du kan undvika eventuella biverkningar eftersom det inte har behandlats kemiskt.

Vad bör man göra?

  • För att använda denna naturliga huskur mot vit tunga är allt du behöver göra att ta en nypa salt och gnugga det försiktigt på tungan.
  • Kom ihåg att om du applicerar saltet för aggressivt, kan du förvärra problemet.

3. Aloe vera-gel

Prova våra huskurer för vit tunga

Den roll som denna växt har inom naturmedicinen är jämförbar med vitlökens. Dess fördelar är många, det är därför vi kan använda det för nästan alla problem.

Eftersom det är så användbart, föreslår vi att du skaffar dig en egen aloe vera-växt. Den är lätt att sköta, och att ha en hemma är som att ha ett eget apotek.

Aloe vera är bra för behandling av inflammationer och för att eliminera bakterier – vilket är precis vad vi behöver för att behandla vit tunga.

För att få ut de flesta fördelarna, ta en tesked gel och för den över tungan i en minut med cirkulära rörelser.

Ett annat alternativ är att konsumera den:

Ingredienser

Hur gör man?

  • Tillsätt gelen i ett glas med vatten, blanda väl och drick.
  • Du kan dricka denna huskur två gånger om dagen tills problemet försvinner.

4. Gurkmeja

Gurkmeja kan bekämpa infektioner

Den sista av våra huskurer för vit tunga innehåller den lite ovanliga kryddan gurkmeja. Precis som andra starka kryddor har den otroliga egenskaper för att bekämpa infektioner, svamp och oral smärta.

Vad som är intressant är att starka kryddor alltid ger en brännande känsla. Så är det också med gurkmeja. Men denna känsla varar bara en stund: efteråt kommer du märka en minskning av smärtan som kommer av tillståndet som ger vit tunga.

Som om det inte var nog, gynnar gurkmeja också levern genom att den hjälper till i reningsprocessen och hjälper gallblåsan med sina funktioner. Gurkmeja är också bra för att förbättra och påskynda matsmältningen.

Om du vill maximera fördelarna ska du blanda det med citron.

Ingredienser

  • 1 tesked gurkmeja (5 g)
  • Citronsaft (bara så mycket som behövs)

Hur gör man?

  • Du behöver en tesked gurkmeja och saften från en citrusfrukt. Det finns inga exakta mått: använd bara tillräckligt för att göra en smet.
  • När du har fått till smeten behöver du bara gnugga den på tungan i två minuter och därefter skölja munnen.

Som du kan se är dessa alla väldigt enkla naturläkemedel. Trots sin enkelhet är dessa huskurer för vit tunga mycket effektfulla.

Naturen välsignar oss med massor av läkande medel och kurer som alla har en sak gemensamt, vilket är att de i stort sett aldrig ger några bieffekter.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.