Effektivt gammalt husmorsknep mot åderbråck
Idag finns det massvis med medicinska och kosmetiska valmöjligheter för att minska omfattningen av åderbråck. De aktiva ingredienserna i många kommersiella medel har ofta egenskaper som kan minska inflammationer och lugna området. Samma ingredienser har sedan länge använts i gamla husmorsknep mot åderbråck.
Många av de medel du kan köpa i handeln är ganska dyra och ger inte alltid bäst resultat.
Förutom att de äldre metoderna för att behandla åderbråck är billigare, kan du med dem dessutom undvika vissa eventuella bieffekter som kan orsakas av tillsatser och konserveringsämnen i kommersiella produkter. Många kvinnor har sedan lång tid tillbaka fått lindring från dessa alternativa, naturliga terapier.
I dagens artikel vill vi dela med oss av ett intressant recept som kan förbättra blodcirkulationen för att lindra problemet så snabbt som möjligt.
Husmorsknep mot åderbråck
Följande husmorsknep mot åderbråck kombinerar de goda egenskaperna hos morötter, aloe vera och äppelcidervinäger, som minskar inflammation och förbättrar cirkulationen.
Den krämiga konsistensen underlättar appliceringen genom massage och kan lindra tyngden och smärtan som ofta associeras med tillståndet.
Morötter är rika på antioxidanter som främjar god cirkulation och levererar syre till dina celler. Dessutom har betakaroten en lugnande effekt medan fibrerna och vitaminerna förbättrar hudens elasticitet.
Samtidigt verkar aloe vera som en naturlig, antiinflammatorisk agent tack vare det höga innehållet av essentiella aminosyror, vatten och vitaminer. Överflödet av E- och C-vitaminer förbättrar dessutom cirkulationen, förebygger blodproppar och saktar ner cellernas åldrande.
Du kan stärka alla dessa förmåner med äppelcidervinäger, som är en naturlig toner som minskar ner storleken på de påverkade ådrorna och förbättrar blodflödet. Den är också känd för sina smärtlindrande och avslappnande effekter.
Hur gör man detta husmorsknep mot åderbråck?
Behandlingen kan också användas för att minska synligheten av åderbråck som är mörkblå eller lila till färgen.
Regelbunden användning minskar ner dem och eliminerar den vanprydande svullnaden.
Ingredienser
- 2 stora morötter
- 2 stjälkar från en aloe vera-växt
- 50 ml äppelcidervinäger
Tillredning
- Se till att du använder morötter av hög kvalitet. Skala och skiva dem för att förbereda din puré.
- Du kan lägga dem direkt i mixern men om möjligt är det bättre att koka dem lite snabbt för att mjuka upp dem.
- Öppna aloe vera-växten med en kniv och skrapa ut den genomskinliga, trögflytande gelen.
- Lägg alla ingredienser i mixern, inklusive äppelcidervinägern.
- Mixa allt i en minut tills du får en slät kräm.
Applicering
- Innan du applicerar produkten på de påverkade områdena, se till att du har exfolierat och fått bort alla döda hudceller. Det förbättrar absorptionen.
- Gnid in din hemgjorda kräm på åderbråcken med en försiktig, uppåtriktad massage.
- Låt sitta i 30 till 40 minuter innan du sköljer med kallt vatten.
- Upprepa varje dag för att få snabbast resultat.
- Om du inte har möjlighet att använda krämen varje dag bör du försöka göra det åtminstone tre gånger i veckan.
- Du kan också applicera äppelcidervinäger direkt på de påverkade områdena två gånger om dagen för bättre resultat.
Komplettera användningen genom att dricka mycket vatten och välja mat rik på E-vitamin, essentiella fettsyror och mineraler.
Kom ihåg att om du inte behandlar åderbråck blir dina problem bara värre. Om de fortsätter att orsaka smärta, besök din läkare eller fundera över andra tänkbara lösningar.
Spara
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
Exposito, F., De Simone, J., Constable, C., Liebermann, S., Gauto, L., & Signorello, S. (1997). Incidencia de la recidiva varicosa dependiente del cayado safeno interno persistente segun la altura de la incision quirugica. Prensa Medica Argentina.
Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.