Minska mängden magsyra på tre dagar

Minska mängden magsyra på tre dagar

Senaste uppdateringen: 27 april, 2019

De som lider av för mycket magsyra vet hur obekvämt och smärtsamt det kan vara i magtrakten. Det går för det mesta att undvika det med rätt kost, men i vissa fall behöver vi hitta ett sätt att minska mängden magsyra.

I denna artikel berättar vi om en 3-dagarskur med fantastiska medicinala ingredienser som mycket effektivt kan minska mängden magsyra samt de relaterade symtomen, såsom halsbränna och sura uppstötningar.

Ta det lugnt med bikarbonat

Det vanligaste är att konsumera bikarbonat eller någon form av medicin med liknande egenskaper. Du bör dock tänka på att om du använder det för ofta kan det leda till hälsoproblem.

Magen är naturligt sur på grund av sitt höga innehåll av klorsyra, och även om du har överskott av magsyra kan du skada pH-värdet om du använder för mycket basiska medel, då det är grundläggande för att bryta ner maten.

Med tiden kan det leda till att du blir mer mottaglig för sjukdomar, varav en är cancer.

Ät inte för mycket bikarbonat

En mirakelkur för att minska mängden magsyra

Även om vi ber dig att avstå från för mycket bikarbonat och liknande medel vill vi föreslå ett naturligt alternativ utan bieffekter för ditt matsmältningssystem.

Följande kur hjälper inte bara till att motverka överskottet av magsyra utan stärker även matsmältningssystemet och motverkar syraattacker.

En antik kur

Det första steget i denna medicinska kur är att varje morgon dricka en juice gjord på rå potatis (ca 50 ml) tillsammans med 15 ml extra jungfruolivolja. Kuren har antiinflammatoriska egenskaper som snabbt motverkar inflammation och syror i magtrakten.

Du bör använda denna kur i nio dagar och därefter vila i några dagar. Om nödvändigt kan du sedan göra den igen. Potatisen bör vara ordentligt tvättad och skalad och du bör se till att den inte har rötter, eftersom det kan vara giftigt. Vissa naturapotek säljer även denna dryck färdigblandad, om du tycker att det känns enklare.

Denna kur minska mängden magsyra

De fyra mirakelingredienserna för att minska mängden magsyra

Vi har valt ut fyra livsmedel som, tack vare sina medicinska egenskaper, är användbara för att göra en kur i tre dagar. De kan hjälpa dig att reglera pH-värdet i magen, minska mängden magsyra och förbättra matsmältningen. Kuren renar även kroppen. Det är bra att göra kuren minst en gång om året.

Vilka är dessa ingredienser?

  • Potatis: Som vi nämnde ovan är potatis bra mot magsyra.
  • Kål: Kål hjälper till att läka magsår men få tycker om att äta den rå. Du kan äta den tillagad med en nypa kummin, eller rå med någon vinägrett för bättre smak.
  • Morot: Hjälper till att motverka magsyror och normaliserar pH-värdet.
  • Äpplen: Denna frukt är fantastisk för hälsan rent generellt och du kan kombinera den med alla typer av livsmedel, eftersom den anses vara neutral. Äpplen är perfekt för matsmältningen.
gastrisk hyperaciditet

Hur bereder du denna kur mot överskott av magsyra?

Du genomför denna kur i tre dagar, och under tiden är det bäst att du inte anstränger dig för mycket. Helst tar du kuren på morgonen.

Du kan tillaga ingredienserna (potatis, morot, äpple och kål) på olika sätt varje dag för att det inte ska bli för tråkigt att äta dem på samma sätt hela tiden. Du kan till exempel ånga eller steka dem, äta dem råa eller ha dem i en sallad eller någon juice.

För bästa resultat bör du även undvika följande skadliga livsmedel:

Bilder: Erich Ferdinand, Breville USA, katalopolis och anjuli_ayer.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Visvanathan R, Jayathilake C, Chaminda Jayawardana B, Liyanage R. Health-beneficial properties of potato and compounds of interest. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2016.
  • Carvalho CA de, Fernandes KM, Matta SLP, Silva MB da, Oliveira LL de, Fonseca CC. Evaluation of antiulcerogenic activity of aqueous extract of Brassica oleracea var. capitata (cabbage) on Wistar rat gastric ulceration. Arq Gastroenterol. 2011;
  • Schultz AK, Barrett DM, Dungan SR. Effect of acidification on carrot (Daucus carota) juice cloud stability. J Agric Food Chem. 2014;
  • Hyson DA. A Comprehensive Review of Apples and Apple Components and Their Relationship to Human Health. Adv Nutr. 2011;

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.