Minska mängden magsyra på tre dagar

gastrisk hyperaciditet

De som lider av för mycket magsyra vet hur obekvämt och smärtsamt det kan vara i magtrakten. Det går för det mesta att undvika det med rätt kost, men i vissa fall behöver vi hitta ett sätt att motverka detta överskott av magsyra.

I denna artikel kommer vi föreslå en 3-dagarskur med fantastiska medicinala ingredienser som mycket effektivt motverkar överskottet av magsyra samt de relaterade symtomen, såsom halsbränna och sura uppstötningar.

Ta det lugnt med bikarbonat

Det vanligaste är att konsumera bikarbonat eller någon form av medicin med liknande egenskaper. Du bör dock tänka på att om du använder det för ofta kan det leda till hälsoproblem.

Magen är naturligt syrlig på grund av sitt höga innehåll av klorsyra, och även om du har överskott av magsyra kan du skada pH-värdet om du använder för mycket basiska medel, då det är grundläggande för att bryta ner maten.

Med tiden kan det leda till att du blir mer mottaglig för sjukdomar, varav en är cancer.

gastrisk hyperaciditet

En mirakelkur

Även om vi ber dig att avstå från för mycket bikarbonat och liknande medel vill vi föreslå ett naturligt alternativ utan bieffekter för ditt matsmältningssystem.

Följande kur hjälper inte bara till att motverka överskottet av magsyra utan stärker även ditt matsmältningssystem och motverkar syraattacker.

En antik kur

Det första steget i denna medicinska kur är att varje morgon dricka en juice gjord på rå potatis (ca 50 ml) tillsammans med 15 ml extra jungfruolja. Kuren har antiinflammatoriska egenskaper som snabbt motverkar inflammation och syror i magtrakten.

Du bör använda denna kur i nio dagar och därefter vila i några dagar. Om nödvändigt kan du sedan göra den igen. Potatisen bör vara ordentligt tvättad och skalad och du bör se till att den inte har rötter, eftersom det kan vara giftigt. Vissa naturapotek säljer även denna dryck färdigblandad, om du tycker att det känns enklare.

gastrisk hyperaciditet

Hur bereder du denna kur mot överskott av magsyra?

Du genomför denna kur i tre dagar, och under tiden är det bäst om du inte anstränger dig för mycket. Helst tar du kuren på morgonen.

Du kan tillaga ingredienserna (potatis, morot, äpple och kål) på olika sätt varje dag för att det inte ska bli för tråkigt att äta dem på samma sätt hela tiden. Du kan till exempel ånga eller steka dem, äta dem råa eller ha dem i en sallad eller någon juice.

För bästa resultat bör du även undvika följande skadliga livsmedel:

  • Mjölk
  • Friterat
  • Raffinerat mjöl
  • Socker
  • Alkohol
  • Kaffe
  • Rött kött

Bilder: Erich Ferdinand, Breville USA, katalopolis och anjuli_ayer.