Reducera celluliter med tvättsprit och rosmarin

Även om du kan få tag på den här kuren i butik är det bättre att göra den hemma för att säkerställa renheten och kvaliteten.
Reducera celluliter med tvättsprit och rosmarin

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Celluliter uppstår när mjuka vävnader blir inflammerade, antingen från problem med cirkulationen eller lymfsystemet. De kännetecknas av små knutor av fett under hudens yta som ser ut som gropar eller skalet på en apelsin. Lyckligtvis kan man reducera celluliter med enkla huskurer.

Mer än 90% av den kvinnliga befolkningen utvecklar detta problem på grund av ständiga hormonella förändringar, övervikt eller brist på träning. Även om det också drabbar män är det kvinnor som lider mest av det, oavsett vikt.

Hittills finns det ingen exakt orsak till varför celluliter uppstår, och att behandla dem är svårt, även om det har visat sig att fortsatt idkande av dåliga vanor förvärrar situationen. Lyckligtvis finns det många kosmetiska produkter och behandlingar som syftar till att reducera celluliter och lämna din hud fast och smidig.

Problemet är att de är dyra och inte tillgängliga för alla som vill använda dem. Den goda nyheten är att det finns 100% naturliga och billiga behandlingar som ger utmärkta resultat när de används regelbundet. Det är fallet med tvättsprit och rosmarin.

Idag vill vi dela med oss av ett enkelt recept att prova hemma.

Varför använda tvättsprit och rosmarin för att reducera celluliter?

Celluliter på lår

Att använda rosmarin och tvättsprit är ett av de bästa sätten att få huden att absorbera örtens egenskaper. Fördelarna kan tillskrivas dess kraftfulla antiinflammatoriska effekt som förbättrar cirkulationen, bekämpar vätskeretention och minskar inflammation i vävnaderna.

Det anses också vara en naturlig toner som hjälper till att hålla huden fast och hindrar den från att bli säckig. Tack vare dessa viktiga egenskaper har kvinnor använt rosmarin under lång tid för att minska uppkomsten av celluliter.

Innan du bestämmer dig för att använda örten vill vi göra det klart att det inte är en mirakelprodukt. Även om behandlingen har visat sig ha många fördelar mot celluliter, kan du inte förvänta dig att den ska göra sig av med problemet helt.

För att reducera celluliter måste du även förbättra din kost, få massor av motion och ägna dig åt andra goda vanor som främjar fettförbränningen.

Recept på cellulitbehandling med tvättsprit och rosmarin

Tvättsprit och rosmarin

Tack vare de många terapeutiska tillämpningarna finns behandlingen redan i form av kommersiella preparat på många apotek och i hälsokostbutiker. Vi rekommenderar dock en hemmagjord lösning, men se till att den är 100% ekologisk.

Ingredienser

 • 5 kvistar färsk rosmarin, inklusive blad och blommor
 • 1 ½ dl tvättsprit
 • En lufttät glasburk

Gör så här

 • Hacka färsk rosmarin i småbitar och lägg dem i glasflaskan.
 • Tillsätt tvättsprit tills den helt täcker rosmarinen.
 • Förslut glasflaskan tätt och förvara den på en mörk plats i 15 dagar.
 • Efter att denna tid har passerat använder du en ren trasa för att filtrera alkoholen från rosmarinen.

Hur du använder den

 • Det första du måste göra är att exfoliera huden runt det område du vill behandla för att förbättra absorptionsförmågan.
 • Efter det torkar du området, doppar en bomullstrasa i vätskan och gnider in blandningen i huden med en lätt massage.
 • Var noga med att använda uppåtgående rörelser. Utgå från knäet och förflytta dig upp mot lår och höfter.
 • Fokusera på baksidan av benen, precis under skinkorna, som är platsen där celluliter oftast förekommer.
 • Låt vätskan absorberas i 15 minuter innan du sköljer med kallt vatten.
 • För bästa resultat rekommenderar vi att du följer upp din behandling med en tonande kräm.
 • Upprepa appliceringen varje dag, med fokus på dina problemområden.

Observera att effekterna inte är omedelbara och bara kan uppnås om du är konsekvent. Försök att ha tålamod och följ alla våra rekommendationer för att se resultat.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
 • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
 • Manuel Moreno, G. (2012). Definición y clasificación de la obesidad. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(12)70288-2
 • Godínez Gutiérrez, S. A., Marmolejo Orozco, G. E., Márquez Rodríguez, E., Siordia Vázquez, J. de J., & Baeza Camacho, R. (2002). La grasa visceral y su importancia en obesidad. Revista de Endocrinología y Nutrición.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.