Lycka hittas i verkligheten, inte i drömmar
Drömmar är viktiga. De ger oss hopp och en smak av lycka. Men om vi vill att denna lycka ska hålla måste vi vända blicken mot det som verkligen existerar, för lycka hittas i verkligheten. Många av våra drömmar förblir just det – idéer som aldrig kommer till liv. Kanske är det för att vi inte tänkt på dem tillräckligt. Kanske låter vi oss själva ledas av tilliten som berusar oss i stunden.
Men denna idé har potentialen att bli något mycket mer seriöst, något som kan lyfta tusentals barriärer.
Det är verkligheten som räknas
Det kan verka motsägande, eller hur? Drömmar som förblir blott tankar och verkligheten som slår oss i ansiktet och knuffar oss bakåt är två väldigt olika saker. Nyckeln är att finna balans.
Till att börja med är det viktigt att komma ihåg några nycklar som kommer hålla dina fötter på jorden:
- Kan du uppnå vad du föreslår? Utan att inse det vill vi ofta nå platser vi inte kan komma till. Det är inte för att vi inte vill, utan för att vi inte har möjligheten. Oavsett om det är på grund av pengar, arbete eller familjeproblem finns det många saker som kan hindra oss från att nå våra drömmar. Kom ihåg att lycka hittas i verkligheten – i vad du verkligen kan uppnå.
- Var ärlig mot dig själv om dina styrkor och svagheter. Du tjänar inget på att vilja vara en läkare om åsynen av blod gör dig svimfärdig. Du måste vara realistisk. Var medveten om dina förmågor, vad du är bra på och inte är bra på, och börja därifrån.
- Vägen öppnar upp sig när du vandrar längsmed den. Om du stannar i din komfortzon, hur ska du då kunna nå vad du vill ha? Du måste börja och se till att dina handlingar är riktade mot att nå vad du vill ha. Om du förblir stillastående kommer du inte komma någonstans.
Se även: Skydda dig mot negativa energier
Kom ihåg dessa tre punkter, för de kommer vara fundamentala för att nå framgången du vill ha. Om de två första är avklarade måste du fortfarande jobba med den viktigaste. Stå inte bara still.
Inom lycka är inte allt positivt
Lycka är inte bara guld och gröna skogar. Det kommer även finnas mörka delar och skuggor. Vi blandar ihop termen med “att vara lycklig”, vilket är omöjligt eftersom våra känslor konstant skiftar.
Lycka är helt enkelt att vara i harmoni, även om strömmen inte alltid flödar i vår favör och små virvlar uppstår omkring oss. Du blir destabiliserad när du börjar tänka på de omöjliga sakerna och tror att allt kommer gå lätt och enkelt. Men du har fel.
Du kan uppnå vad du vill med ansträngning och uppoffring. Timmar som hänges åt dig själv, till att träna dig själv, till att göra dig själv bättre på vad du gör. Det handlar om att förbättra dig själv varje dag och lära sig från sina misstag.
Du misstar dig om du tror att varje misstag du begår knuffar dig bakåt och är anledning att kasta in handduken. Istället är varje misstag en chans att omdirigera din väg till rätt spår. Lycka är inte alltid glädjande; både positiva och negativa känslor finns trots alltid närvarande hos oss. Båda av dem har ett syfte, och de kan inte hindra dig från att nå lycka.
Lycka hittas i verkligheten, så öppna ögonen
Vi har varit blinda så länge. Vi har trott att misslyckande betyder nederlag, när vi egentligen bara hade behövt öppna ögonen för att inse vad vi gjort fel fram tills nu. Slutade du verkligen gå varje gång du ramlade till marken när du var liten? Slutade du försöka på grund av skrapsår och blåmärken på knäna?
Som barn var du mycket mer ihärdig än du är nu. Detta eftersom du nu är full av rädslor och tvivel, osäkerheter och antaganden som inte är sanna.
Innan du går, ta en titt på: Lär dig mer genom att öppna ögonen, inte munnen
Börja med att ta små steg mot vad du vill uppnå. Ha tålamod, för även när det känns som om tiden går väldigt fort för dig går den faktiskt långsammare än du tror.
Sakta men säkert, utan att ge upp och med entusiasm, vilja och ihärdighet, kommer du inse att lycka hittas i verkligheten, inte i omöjliga hopp.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
Schupak, C. y Rosenthal, J. (2008). Excessive daydreaming: a case history and discussion of mind wandering and high fantasy proneness.
Somer, E. (2018). Maladaptative daydreaming: a qualitative inquiry. Journal of Contemporary Prychotherapy, 32(2/3): 197-212.