Linfrövatten för att stärka ditt hår

Du kan byta ut krämer och frisyrgelé mot linfrövatten för att uppnå starkt och skinande hår naturligt.

Håret utsätts varje dag för ett stort antal faktorer som kan försvaga det, torka ut det och generellt orsaka skada som kan vara rätt synbar. Av denna anledning måste vi ge det daglig näring och vård, då det skyddar och hjälper det att hålla sig glansigt.

Idag finns det många produkter för hårvård och skönhet som är designade för att reparera skada. Det finns dock även naturliga alternativ som till lägre kostnad ger liknande resultat genom att stärka ditt hår och ge det ett friskt utseende. En av de många naturliga behandlingarna som kan uppnå detta är linfrövatten.

Som de flesta vet är linfrön en källa till essentiella oljor och innehåller många näringsämnen som är fördelaktiga för hälsan. När det kommer till att stärka håret kan linfrövatten ge det näring, fukt och regenerera det så att det ser vackert och friskt ut.

Fördelar med linfrövatten för att stärka ditt hår

Vackert-hår-med-linfrö

Utöver att vara en stor vegetabilisk källa till omega 3 innehåller linfrön även stora mängder vitamin E och B. Vitamin E fungerar som en antioxidant som kan motverka skadan från miljön och stimulerar regeneration. Samtidigt är vitamin B bra för nerv- och cirkulationssystemen, vilket gör linfrön bra för att ta hand om huden och framförallt håret, eftersom det stärker och ger näring.

Men utöver sina estetiska användningar hjälper linfrön till att återfukta håret, förebygger att det faller av och hjälper det att växa. Denna näringsrika vätska kan även förebygga för tidigt åldrande av huden.

Linfrövatten är perfekt för att styla håret och förebygga irriterande frissighet som kan förstöra en snygg frisyr. På tal om något annat kan linfrövatten även användas för att behandla sår och brännskador tack vare sina antibakteriella egenskaper och dess förmåga att regenerera vävnader.

Hur man bereder linfrövatten

Linfrövatten

Att bereda linfrövatten är väldigt enkelt, och framförallt billigt.

Ingredienser

  • 1 matsked linfrön
  • 1 liter vatten
  • Saften från en citron

Beredning

Häll vattnet i en kastrull och koka upp det. Lägg därefter i linfröna, låt det återigen koka upp och låt stå på värmen i två minuter eller tills vattnet har tjocknat. När det är klart låter du det svalna. Sila sedan fröna från vattnet. Lägg därefter till tre matskedar citronsaft i vattnet – det konserverar vätskan under längre tid.

Hur du använder linfrövatten för att stärka ditt hår

Stärka-ditt-hår

För att dra full nytta av fördelarna med linfrövatten är det väldigt viktigt att följa dessa steg:

  • Tvätta ditt hår väl med ditt vanliga schampo och balsam.
  • När du kammar håret tar du istället för krämer och frisyrgelé lite linfrövatten i händerna och applicerar i skalp och hår. Låt det tränga in väl från rot till topp.
  • Behandlingen ger näring till håret och förebygger håravfall.
  • När det torkat kommer du märka att håret är glänsande, väldefinierat och fritt från irriterande frissighet.
  • Om du har lockigt hår kan du applicera en generös mängd linfrövatten i lockarna tills de är väldefinierade och på plats.
  • För ännu bättre resultat kan du applicera linfrövatten i skalpen varje kväll innan du går till sängs.

För att förvara produkten måste du tillsätta citronsaft och ställa den i kylskåpet.

Det är inte rekommenderat att göra stora mängder på samma gång eftersom linfrövattnet bara håller i max två veckor; detta eftersom det är naturligt och fritt från konserveringsmedel. Därför är det rekommenderat att endast göra den mängd du använder under en vecka och att du förvarar det i en ren och lufttät behållare.

MER FÖR DIG