Använd linfrövatten för att stärka ditt hår

december 13, 2018
Du kan byta ut krämer och frisyrgelé mot linfrövatten för att uppnå starkt och skinande hår naturligt.

Linfrön är som de flesta vet är en källa till essentiella oljor, och de innehåller många näringsämnen som är fördelaktiga för hälsan. Detta gäller även när det kommer till att att stärka ditt hår. Genom att använda linfrövatten ger du håret näring, fukt och regenererar det så att det ser vackert och friskt ut.

Håret utsätts varje dag för ett stort antal faktorer som kan försvaga det och torka ut det. Dessa kan generellt orsaka skada som kan vara rätt synbar. Av denna anledning måste vi ge det daglig näring och vård, för att skydda och hjälpa det att behålla glansigheten.

Idag finns det många produkter för hårvård och skönhet som är framtagna för att reparera skada. Det finns dock även naturliga alternativ som till lägre kostnad ger liknande resultat genom att stärka ditt hår och ge det ett friskt utseende. En av de många naturliga behandlingarna som kan uppnå detta är linfrövatten.

Fördelar med linfrövatten för att stärka ditt hår

Använd linfrövatten för att stärka ditt hår

Utöver att vara en stor vegetabilisk källa till omega 3 innehåller linfrön även stora mängder vitamin E och B. Vitamin E fungerar som en antioxidant som kan motverka skador från miljön och som stimulerar regeneration. Samtidigt är vitamin B bra för nerv- och cirkulationssystemen, vilket gör linfrön bra för att ta hand om huden och framförallt håret, eftersom det stärker och ger näring.

Men utöver sina estetiska användningar hjälper linfrön också till att återfukta håret, det förebygger att det faller av och hjälper det att växa. Denna näringsrika vätska kan även förebygga för tidigt åldrande av huden.

Linfrövatten är perfekt för att styla håret och förebygga irriterande frissighet som kan förstöra en snygg frisyr. Utöver hårbehandling så kan linfrövatten även användas för att behandla sår och brännskador tack vare sina antibakteriella egenskaper och dess förmåga att regenerera vävnader.

Hur man bereder linfrövatten

Bereda ett linfrövatten för håret

Att bereda linfrövatten är väldigt enkelt, och framförallt billigt.

Ingredienser

  • 1 matsked linfrön
  • 1 liter vatten
  • Saften från en citron

Beredning

Häll vattnet i en kastrull och koka upp det. Lägg därefter i linfröna, låt det återigen koka upp och låt stå på värmen i två minuter eller tills vattnet har tjocknat. När det är klart låter du det svalna. Sila sedan fröna från vattnet. Lägg därefter till tre matskedar citronsaft i vattnet – det konserverar vätskan under längre tid.

Hur du använder linfrövatten för att stärka ditt hår

Stärk håret med linfrön

För att dra full nytta av fördelarna med linfrövatten är det väldigt viktigt att följa dessa steg:

  • Tvätta ditt hår väl med ditt vanliga schampo och balsam.
  • När du kammar håret tar du istället för krämer och frisyrgelé lite linfrövatten i händerna och applicerar i hårbotten och håret. Låt det tränga in väl från rot till topp.
  • Behandlingen ger näring till håret och förebygger håravfall.
  • När det torkat kommer du märka att håret är glänsande, väldefinierat och fritt från irriterande frissighet.
  • Om du har lockigt hår kan du massera in en generös mängd linfrövatten i lockarna tills de är väldefinierade och på plats.
  • För ännu bättre resultat kan du applicera linfrövatten i hårbotten varje kväll innan du går till sängs.

För att förvara produkten måste du tillsätta citronsaft och ställa den i kylskåpet.

Det är inte rekommenderat att göra stora mängder på samma gång eftersom linfrövattnet bara håller i max två veckor; detta eftersom det är naturligt och fritt från konserveringsmedel. Gör därför helst endast den mängd du använder under en vecka och förvara det i en ren och lufttät behållare.