Lindra reumatoid artrit med dessa 6 livsmedel i din frukost

Visste du att färska bär kan hjälpa dig att lindra symptomen vid reumatoid artrit? Lär dig mer om detta och andra hjälpsamma livsmedel i denna artikel.
Lindra reumatoid artrit med dessa 6 livsmedel i din frukost
Eliana Delgado Villanueva

Granskad och godkänd av nutritionist Eliana Delgado Villanueva.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att kunna lindra reumatoid artrit är viktigt då det är en kronisk och smärtsam åkomma som kännetecknas av svaga leder och problem med deras bindväv.

Det är en av de inflammatoriska sjukdomar som tenderar att påverka livskvaliteten hos de som lider av det för det blir värre ju längre det går.

De som lider av denna åkomma känner sig ofta stela och upplever ledsmärta som begränsar deras förmåga att röra sig. Denna åkomma kan även orsaka deformiteter i allvarliga fall.

Reumatiod utvecklas på olika sätt och i olika delar av kroppen för olika personer. Men för de flesta personer innebär det att de måste hantera återkommande smärtor på grund av inflammation.

Det finns dock möjlighet att kunna lindra reumatoid artrit tack vare egenskaperna hos några livsmedel som förbättrar effekten hos RA-behandlingar.

Det finns några livsmedel som är bra näringskällor som man kan ta tillsammans med frukosten för att bekämpa denna åkomma.

Läs vidare om vilka som är de 6 bästa livsmedlen du kan äta för att lindra reumatoid artrit.

Prova dem!

Bär är bra för att lindra reumatoid artrit

Röda bär hjälper till att lindra reumatiod

De flesta frukter är hälsosamma för patienter med reumatoid artrit men bland de mest rekommenderade hittar vi röda bär, som förtjänar att nämnas lite extra.

Denna typ av frukt är en av de främsta källorna för antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen. De hjälper till att lindra reumatoid artrit efter att kroppen har absorberat dem.

De har ett högt innehåll av C-vitamin och hjälper därför med att syntetisera kollagen för att du ska få starkare ligament.

Bär innehåller även antocyaniner och karotenoider, som är två kraftfulla medicinska substanser som kontrollerar nivån av inflammation som orsakas av fria radikaler.

Se till att äta följande bär tillsammans med din frukost:

Lindra reumatoid artrit med fullkorn

Fullkorn rekommenderas starkt för att lindra reumatoid artrit.

Dessa naturliga källor av komplexa kolhydrater och fibrer är bra livsmedel för att motverka inflammation. Detta kommer att lindra smärtan och du blir av med den stela känslan.

De har även renande egenskaper som ger lindring från de gifter som ackumulerats i tjocktarmen.

De innehåller en hög nivå av selen som hjälper dig att kontrollera inflammation och reglera kroppsvätskor.

Linfrön minskar inflammation

Frön

Linfrön har blivit populärt i många kostval och dieter runt om i världen. Dessa frön är nämligen bra för viktminskning och förlänger känslan av mättnad och förbättrar hjärtats funktioner.

Men utöver dessa fördelar är det bra att veta att linfrön även är väldigt bra för personer med inflammatoriska sjukdomar som artrit.

Anledningen till detta är deras höga innehåll av vitamin E och omega-3-fettsyror. Assimileringen av dessa näringsämnen har en antiinflammatorisk verkan på lederna.

Dess kostfibrer hjälper även med att förbättra absorptionen av vätskor och skapar en naturlig gel som återställer de naturliga smörjmedlen i lederna.

  • Tveka inte att lägga linfrön i dina smoothies, kakor och andra hälsosamma frukostmål. Du kommer inte ens märka att de är där!

Kiwijuice skyddar brosket

Naturlig kiwijuice ger kroppen stora mängder C-vitamin, en kraftfull antioxidant. C-vitamin är viktigt för att skydda det kollagen som håller brosket i bra skick.

Denna näring främjar blodets reningsprocess och tar även bort överskottsvätskor som urinsyra.

Kiwijuice innehåller även stora mängder kostfiber, ett viktigt näringsämne för en bra ämnesomsättning och matsmältningshälsa.

Extra virgin olivolja minskar inflammation

Olivoljans hälsosamma fetter är bra till frukost

Även om många föredrar att konsumera olivolja vid andra tider på dagen är det bra att veta att de hälsosamma fetter den innehåller är väldigt bra att inta vid frukost.

Om man intar det vid frukost, som det är eller på bröd eller i smoothies, får kroppen många omega-3 fettsyror och antioxidanter som, när de absorberas i kroppen, hjälper kroppen att minska inflammation.

Det är även en bra källa för energi för kroppen, och olivolja hjälper den metaboliska funktionen.

Bananer lindrar reumatoid artrit

Banan är en mättande och energigivande frukt som hjälper kroppen att känna sig mätt och aktiv under dagen om den intas under frukosten.

Dess höga innehåll av kalium, magnesium och andra viktiga mineraler gör banan till ett hjälpsamt livsmedel att äta för den som lider av artrit. Detta är för att de hjälper med att reglera inflammation och minska vätskeretention.

Behandling av reumatoid artrit bör gå hand i hand med andra hälsosamma vanor. Men det är bra att tänka på att använda sig av dessa livsmedel för att hålla symptomen under kontroll.

Ät dem till frukost och upptäck hur bra de är för att lindra reumatoid artrit och bibehålla ditt välmående.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.