Lindra nästäppa på mindre än en minut

Beroende på orsaken till din nästäppa bör du börja leta efter det rätta sättet att bekämpa och helt eliminera dina symtom. Men tack vare en effektiv akupressurteknik kan du få lättnad på bara en minut.

Nästäppa är ett hälsoproblem som uppstår när slemhinnorna i näsan blir inflammerade som en följd av närvaron av bakterier och allergener. Det kan utlösas av en mängd olika faktorer, och kan vara tillräckligt störande för att hindra människor från att utföra sina dagliga aktiviteter.

Nästäppa är ofta ett symtom som tyder på att du är på väg att få en influensa, förkylning eller annan respiratorisk sjukdom. Det kan också utlösas av allergier, förändringar i vädret, föroreningar, med mera. Oavsett orsaken är det ett mycket obehagligt problem att drabbas av eftersom det hindrar dig från att andas normalt och även kan orsaka svår huvudvärk.

Vilka är de främsta orsakerna till nästäppa och rinnande näsa?

Som vi redan nämnt är en igentäppt näsa ett vanligt symtom på förkylning, influensa och allergier. Det är viktigt att ta reda på den bakomliggande orsaken så att du kan hitta det bästa sättet att bekämpa problemet.
Förkylning

  • En förkylning: Detta är en av de vanligaste orsakerna till nästäppa. När du lider av en förkylning börjar näsan kännas irriterad, och det är inte ovanligt att börja nysa så ofta som var 5:e minut.
  • Allergier: Hos människor finns många olika typer av allergier som kan orsaka nästäppa. Många är allergiska mot till exempel damm, pollen, jord eller djurhår. Denna typ av igensättning beror på att lungorna försöker begränsa intaget av dessa objekt som en metod för försvar. I det här fallet kan också typen av eventuella nysningar vara en indikation på antingen en allergi eller en sjukdom.
  • Väderförändringar: Snabba förändringar i vädret kan sänka kroppens försvar eller utlösa allergiska reaktioner. Nästäppa kan också uppstå direkt efter exponering för hårda vindar.

När du vet den bakomliggande orsaken kan du börja leta efter det bästa sättet att bekämpa problemet. Om det är möjligt bör du alltid behandla orsaken för att eliminera dina symtom. Men eftersom vi vet hur svårt det kan vara att bli helt fri från tillståndet vi vill dela en bra alternativ metod för att lindra nästäppa på bara en minut.

När du gjort dig bekant med denna fantastiska behandling för att bekämpa nästäppa kommer du aldrig mer behöva mediciner för att behandla problemet. Det är ett enkelt, hälsosamt och effektivt sätt att bekämpa de problem som är förknippade med igentäppt näsa.

Hur kan du lindra nästäppa på mindre än en minut?

Bihålor
Det kan tyckas otroligt att kunna behandla detta tillstånd på bara en minut, men det är faktiskt fullt möjligt tack vare en akupressurteknik som härrör från traditionell kinesisk medicin. Denna enkla teknik kan faktiskt bidra till att lindra många olika typer av smärta samtidigt som den håller dina näsgångar öppna.

Akupressur är en mycket effektiv metod som innebär att du applicerar tryck på vissa delar av kroppen med hjälp av fingertopparna, och sedan släpper. Denna behandling ska utföras tre gånger om dagen för att vara effektiv.

  • Tryckpunkt 1 – Örsnibbarna: Massera örsnibbarna försiktigt 10 gånger.
  • Tryckpunkt 2 – Bakom örsnibbarna, längst ner och strax under brosket: Tryck och släpp 10 gånger utan att sätta press direkt på brosket.
  • Tryckpunkt 3 – Ovanför näsryggen, mellan ögonbrynen: Applicera ett lätt tryck till denna del av ansiktet under en minut. Detta är särskilt användbart för att säkerställa att bihålorna inte blir inflammerade eller torra.
  • Tryckpunkt 4 – Under kinderna, i direkt linje med ögonens pupiller: Tryck och släpp på den här delen av ditt ansikte. Denna tryckpunkt hjälper dig att öppna upp bihålorna för att bekämpa igensättningar.
  • Tryckpunkt 5 – Under näsborrarna: Placera dina fingertoppar under näsborrarna och tryck försiktigt i en cirkulär rörelse. Upprepa 10 gånger.
MER FÖR DIG