Lindra nästäppa på mindre än en minut

Beroende på orsaken till din nästäppa kan det vara bra att börja leta efter det rätta sättet att bekämpa och helt eliminera dina symtom. Tack vare en effektiv akupressurteknik kan du få lättnad på bara en minut.
Lindra nästäppa på mindre än en minut

Senaste uppdateringen: 01 januari, 2019

Nästäppa är ett hälsoproblem som uppstår när näsans slemhinnor blir inflammerade som en följd av närvaron av bakterier och allergener. Det kan utlösas av en mängd olika faktorer. Det är ofta även tillräckligt störande för att hindra en från att utföra sina dagliga aktiviteter.

Nästäppa är ofta ett symtom som tyder på influensa, förkylning eller någon annan respiratorisk sjukdom. Det kan också utlösas av allergier, förändringar i vädret, föroreningar med mera. Oavsett orsaken är det ett besvärligt problem eftersom det hindrar dig från att andas normalt och även kan orsaka huvudvärk.

Vilka är de främsta orsakerna till nästäppa och rinnande näsa?

Som vi redan nämnt är en igentäppt näsa ett vanligt symtom på förkylning, influensa och allergier. Det är viktigt att du känner till orsaken så att du kan hitta det bästa sättet att behandla problemet.

Förkylning
  • En förkylning: Detta är en av de vanligaste orsakerna till nästäppa. När du lider av en förkylning börjar näsan kännas irriterad. Det är inte ovanligt att man nyser så ofta som var 5:e minut.
  • Allergier: Hos människor finns många olika typer av allergier som kan orsaka nästäppa. Många är allergiska mot till exempel damm, pollen, jord eller djurhår. Denna typ av igensättning beror på att lungorna försöker begränsa intaget av dessa ämnen som en försvarsmetod. I det här fallet kan också nysningar vara en indikation på antingen en allergi eller en sjukdom.
  • Väderförändringar: Snabba förändringar i vädret kan sänka kroppens försvar eller utlösa allergiska reaktioner. Nästäppa kan också uppstå direkt efter exponering för hårda vindar.

När du känner till den bakomliggande orsaken kan du börja leta efter det bästa sättet att bekämpa problemet. Om det är möjligt bör du alltid behandla orsaken för att eliminera dina symtom. Men vi vet hur svårt det kan vara att bli helt fri från nästäppa. Därför vi vill berätta om en bra alternativ metod för att lindra nästäppa på bara en minut.

När du lärt dig denna fantastiska behandling mot nästäppa kommer du aldrig mer behöva mediciner för att behandla problemet. Det är ett enkelt, hälsosamt och effektivt sätt att bekämpa de problem som är förknippade med igentäppt näsa.

Hur kan du lindra nästäppa på mindre än en minut?

Bihålor

Det kan tyckas otroligt att kunna behandla detta tillstånd på bara en minut. Men det är faktiskt fullt möjligt tack vare en akupressurteknik som härrör från traditionell kinesisk medicin. Denna enkla teknik kan faktiskt bidra till att lindra många olika typer av smärta samtidigt som den öppnar upp näsgångarna.

Akupressur är en mycket effektiv metod. Den innebär att du applicerar tryck på vissa delar av kroppen med hjälp av fingertopparna, och sedan släpper. Denna behandling ska utföras tre gånger om dagen för att vara effektiv.

  • Tryckpunkt 1 – Örsnibbarna: Massera örsnibbarna försiktigt 10 gånger.
  • Tryckpunkt 2 – Bakom örsnibbarna, längst ner och strax under brosket: Tryck och släpp 10 gånger utan att sätta press direkt på brosket.
  • Tryckpunkt 3 – Ovanför näsryggen, mellan ögonbrynen: Applicera ett lätt tryck till denna del av ansiktet under en minut. Detta är särskilt användbart för att säkerställa att bihålorna inte blir inflammerade eller torra.
  • Tryckpunkt 4 – Under kinderna, i direkt linje med ögonens pupiller: Tryck och släpp på den här delen av ditt ansikte. Denna tryckpunkt hjälper dig att öppna upp bihålorna för att bekämpa igensättningar.
  • Tryckpunkt 5 – Under näsborrarna: Placera dina fingertoppar under näsborrarna och tryck försiktigt i en cirkulär rörelse. Upprepa 10 gånger.
Detta kanske intresserar dig
Lindra stress effektivt med öronmassage
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
Lindra stress effektivt med öronmassage

Det är inte många som känner till denna teknik, som involverar öronmassage på en specifik punkt för att nästan omedelbart lindra stress.