Lindra allergier med naturliga antihistaminer

Äppelcidervinäger är inte bara ett naturligt alternativ vid allergier. Det hjälper även till med att ta bort gifter.
Lindra allergier med naturliga antihistaminer
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Allergier är det sätt din kropp använder för att skydda sig själv mot saker den uppfattar som hotande. Men visste du att du kan lindra allergier med naturliga antihistaminer?

Det spelar ingen roll hur allergin börjar, om det är via luften, livsmedel eller beröring. Din kropp känner faran, och reagerar sedan så att du ska förstå. Den gör detta genom nysningar, utslag, inflammation, andningsbesvär. Det finns många symptom, men de har alla något gemensamt: de gör det jobbigt och obekvämt för dig. Men ordinerade allergimediciner gör det också jobbigt för dig eftersom de har en tendens att ge symptom som extrem dåsighet.

Det är därför som intresset har blivit större för att lindra allergier med naturliga antihistaminer. För det första så handlar det om att naturliga antihistaminer har färre bieffekter, men de kan också vara till stor hjälp för att göra det lättare för dig med ett problem som, även om det inte är livshotande, skapar mycket och intensiva besvär.

Du kanske undrar: ”Vilket naturligt botemedel är det bästa mot just min allergi?” Men det du bör tänka på är att det handlar om att hitta rätt livsmedel eller ämne som kan neutralisera histaminet. Histamin är just den substans som skapar symptomen du vill bli av med.

Fortsätt läsa och upptäck vilka naturliga botemedel som finns!

Lindra allergier med naturliga antihistaminer

C-vitamin

Naturliga antihistaminer i en mängd olika frukter

Det går inte att prata om naturlig medicin utan att prata om C-vitamin. Dess användbarhet går inte att ifrågasätta. Det är väldigt viktigt att du får i dig C-vitamin i din dagliga kost. Men vad du kanske inte vet är att en del livsmedel som innehåller C-vitamin även innehåller histamin, så var uppmärksam på vad du väljer att äta.

Bromelaintillskott

Ananas har ett enzym som kallas bromelain. Detta är en kraftfull antihistamin. Men du bör faktiskt undvika frestelsen att äta denna frukt eftersom den också innehåller histamin. Som resultat är allt till ingen nytta. Ät istället bromelain som naturligt tillskott.

De flesta hälsokostaffärer tillhandahåller bromelain, så det är lätt att få tag på. Men tänk också på att det även är billigt och säkert att handla dessa typer av produkter på nätet.

Lök

Lök är en perfekt boost för immunsystemet. Å ena sidan har de högt innehåll av quercetin, vilket är ett ämne som reagerar kraftfullt mot allergier. Det bidrar även till att öppna upp luftvägarna, minska slem och mildra inflammation i organen.

Vissa kan känna ett motstånd till att äta lök på grund av den starka lukten. Om du är en av dessa, föreslår vi att du tänker om lite grann, och å andra sidan tänker på vilka oändligt många fördelar du kan få av lök.

Hursomhelst, så finns även detta i tablettform som du kan hitta i vissa butiker.

Naturell yoghurt som salladsdressing

Anledningen till att yoghurt kan vara så fördelaktig är bifidus. Denna bakterie ökar och stärker mag- och tarmfloran. Det resulterar dessutom i ökad motståndskraft mot eventuella attacker.

För att intensifiera fördelarna, prova att söta med honung istället för stevia eller socker. Detta är naturligt inflammations- och virushämmande (och det smakar dessutom jättegott!)

Serum på äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger innehåller antihistamin

Detta serum innehåller naturliga antihistaminer, och eftersom receptet är jättelätt, gör det det väldigt lätt att lindra allergier på.

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 2 matskedar äppelcidervinäger

Så här gör du

  • Blanda ner äppelcidervinägern i vattnet.
  • Blanda väl och drick.
  • Det bästa är om du kan dricka detta 3 gånger om dagen.

Slutligen rekommenderas denna kur dessutom på grund av att den förbättrar kvaliteten på blodet och rengör tjocktarmen . Så, har du ätit någonting som ger dig en allergisk reaktion, kommer denna kur att göra så att ämnet lämnar kroppen mycket snabbare.

Tänk dock på att vissa av dessa naturliga botemedel kan innehålla ämnen som kan utlösa allergiska reaktioner, så se till att du pratar med en läkare innan du använder dem. Detta gäller i synnerhet fall av allergi där stöd och övervakning är viktigt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Rozman, C. Compendio de medicina interna. Elsevier España, 2005.
  • Lucía Arisó. El kiwi y otros campeones en vitamina C : acerola, bayas, cítricos, perejil. Océano Ambar, 2009.
  • Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
  • David Grotto. Lo mejor que puedes comer (Colección Vital): De la A a la Z, la guía nutricional definitiva para llenarte de energía, de salud. Penguin Random House Grupo Editorial México, 2014.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.