Motverka åderbråck naturligt: 5 huskurer

För att främja blodcirkulationen bör du applicera massage med dessa huskurer. Du bör även duscha med kallt vatten.
Motverka åderbråck naturligt: 5 huskurer

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Lider du av åderbråck? I den här artikeln ger vi dig 5 husurer som du kan använda för att motverka åderbåck naturligt.

Motverka ådebråck naturligt

Det finns många faktorer som kan ge upphov till åderbråck, men för de flesta innebär det att blodet har svårt att gå mellan hjärtat och benen. Att ha problem med blodcirkulationen är inte bara ett estetiskt problem, utan även en hälsorisk. Den som inte kan kontrollera uppkomsten av åderbråck kan råka ut för tromboflebit och liknande problem med cirkulationen.

Det går att motverka med naturliga huskurer, men om det är kroniskt bör du gå till läkaren och även överväga kirurgi. Det är inte garanterat att åderbråcken inte kommer tillbaka om du använder naturliga huskurer, men det är ett effektivt sätt att begränsa utvecklingen av åderbråck.

1. Åkerfräken

infusion-på-åkerfräken

Detta är en ört som sedan antikens dagar har använts för blodcirkulationen och som kan hjälpa dig att motverka koagulering. Du kan även använda åkerfräken för att motverka att åderbråcken uppstår.

Hur använder man det?

 • Det är vanligast att ta det som ett avkok. Blanda två matskedar åkerfräken med ett glas vatten och låt koka i 5 minuter.
 • En annan möjlighet kan vara att applicera åkerfräken utvärtes på det drabbade området. De antiinflammatoriska egenskaperna minskar inflammation i blodkärlen.

2. Hästkastanj

Det räknas som en av de bästa kurerna som kan motverka åderbråck naturligt. Det har en väldigt positiv effekt på de med dålig blodcirkulation. Om skadan inte beror på ärftliga faktorer kan hästkastanj återställa venerna.

Hur tar man det?

 • Du kan hitta det i tablettform på naturapotek eller online.

3. Aloe vera

aloe-vera

Aloe vera har en antiinflammatorisk verkan som kan minska inflammation i blodkärlen. Dess medicinska egenskaper är bra för att motverka symtomen från denna åkomma.

Hur tar man det?

 • Du kan exempelvis dricka ett glas aloejuice varje dag, men du bör i så fall tänka på att det kan ha en milt laxerande effekt, så du bör inte överdriva.
 • Du kan även applicera gelen direkt på de drabbade zonerna med varsam massage.

4. Äppelcidervinäger

Den topiska användningen av äppelcidervinäger kan förbättra blodcirkulationen för att motverka åderbråck naturligt.

Användning

 • Blöt en bit bomull i lite äppelcidervinäger och använd på benen. Massera därefter för bättre effekt.

5. Kaffe och kakaosmör

kakaosmör-med-kaffebönor

Koffein, som är den aktiva ingrediensen i kaffe, stimulerar blodcirkulationen när den appliceras på huden. Denna kräm med kaffe och kakaosmör är väldigt bra för att motverka åderbråck naturligt. Den kan även motverka celluliter.

Ingredienser

 • 5 matskedar kaffesump
 • 5 matskedar kakaosmör

Tillredning

 • Blanda allt tills du får en massa.
 • Applicera med mjuka rörelser på de drabbade områdena.
 • Skölj med ljummet vatten och upprepa varje kväll.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.