Börja rengöra köksredskap med naturliga ingredienser

Är du trött på dyra kemikalier som ändå inte fungerar? Läs denna artikel om hur du kan rengöra köksredskap med naturliga ingredienser!
Börja rengöra köksredskap med naturliga ingredienser

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Varje dag använder vi många olika föremål i köket som vi därefter måste rengöra för att få allt i ordning och fritt från matrester. Det finns många produkter för att rengöra köksredskap i affären, vilket underlättar processen. Många rengöringsprodukter som vi hittar i affären innehåller dock kemiska substanser som kan vara skadliga för huden, och orsaka allergier och andra hälsoproblem.

Den bra nyheten är att du inte behöver spendera stora summor pengar på kemiska produkter för att ta bort fett och matrester. Vi kommer i denna artikel dela med oss av naturliga lösningar för att rengöra köksredskap från smuts på ett sätt som också är bra för miljön.

Att rengöra köksredskap, t.ex. kokkärl

För att eliminera ackumulerat fett på kokkärl kan du skära en potatis på mitten och skala den. Smörj därefter in potatisen med bikarbonat. Använd detta för att rengöra dina kokkärl som om du hade använt en svamp. Du kommer se resultat direkt!

För att få bättre resultat är det viktigt att du i efterhand skär av den smutsiga sidan och därefter smörjer in med mer bikarbonat, för att du ska kunna eliminera fett med hjälp av båda ingredienserna.

Rengör insidan på kastruller

tepåsar på ett fat

För att rengöra överblivet fett på insidan av dina kastruller kan du ta en torr tepåse och gnugga den på de områden där det finns fett. Du ser snart hur det löses upp. Du kan behöva runt tre tepåsar för detta, så tänk därför på att köpa de billigaste du kan hitta.

Rengör utsidan på ett stekpanna

För att ta bort fett från utsidan på en stekpanna väljer du den största du har och häller i 4 till 5 matskedar bikarbonat tillsammans med vatten. Lägg din minsta stekpanna ovanpå denna blandning och koka upp i 30 minuter. Efter denna tid kan du enkelt ta bort fettet. Denna metod tar mer tid, men det är det mest effektiva sättet för att eliminera fett och rengöra köksredskap.

Ekologiskt diskmedel

hemgjort ekologiskt diskmedel

Detta flytande diskmedel är idealisk för att rengöra tallrikar och få de att se ut som nya efter att du använt dem. Denna produkt kombinerar de stringenta egenskaperna hos salt med de desinficerande fördelarna med äppelcidervinäger och citron. Det är en lösning för att eliminera bakterier, ta bort fett och få bort dålig lukt.

Ingredienser

Hur tillreder du detta?

  • Tvätta och skiva citronerna först, utan att skala dem, i små bitar (så att du kan krossa dem ordentligt i en mixer).
  • Lägg citronerna i mixern, lägg till salt och mixa tills det blandats ordentligt. Därefter lägg till vinäger, vatten och sköljmedlet, och mixa detta snabbt i några minuter.
  • Häll detta i en kastrull och värm på medelvärme i 15 minuter. Rör därefter om med jämna mellanrum med en träsked för att undvika att det fastnar.
  • Häll blandningen i en behållare och låt det svalna. Då det har svalnat rör du om en gång till eftersom blandningen har en tendens att fastna.
  • Du kan förvara denna blandning i kylskåpet eller i en behållare med lock.
  • Använd slutligen denna produkt till din diskmaskin.

Som du kan se är det enkelt att diska med naturliga produkter, samt väldigt simpelt och mycket ekonomiskt. På detta sätt kan du undvika hälsoproblem från att använda kemiska produkter, och du skonar även miljön. Avslutningsvis vill vi att du ska prova dessa alternativ för att rengöra köksredskap och tveka inte med att dela med dig av din upplevelse.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.