Tiden läker alla sår, stämmer det?

Läker tiden alla sår? Mycket möjligt, men vad som är säkert är att den inte kan göra det ensam. Den behöver hjälp, och denna hjälp måste komma från dig.
Tiden läker alla sår, stämmer det?

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Hur många gånger har du sagt att tiden läker alla sår? När du har gått igenom ett uppbrott eller en annan upplevelse som bryter itu dig så är det början på en väldigt svår period som du på något sätt måste övervinna. Men gör du det på bästa möjliga vis? Låter du “ödets” händer läka all din smärta? Det är viktigt att låta tiden läka dig, men tiden kan inte läka något om du inte anstränger dig.

Ansvaret för att läkas ligger hos dig, inte hos tiden. Men ligger det ändå något i uttrycket “tiden läker alla sår”? Det ska vi kika närmare på här.

Tiden läker alla sår, men den behöver din hjälp

Det skulle vara oresonligt att tro att du kan lösa ett problem eller läka ett sår inom en kort tidsperiod. Livet är inte så. Vidare kan du inte förutse hur lång perioden för att “läka” kommer vara.

tiden läker alla sår

Därför finns det en sak du aldrig får göra, och det är att leva i det förflutna och lämna ditt sår öppet för all framtid. Det gör bara att du fortsätter lida, så det första du måste göra är att stänga såret och sedan ge det tid att läka. Det finns gott om människor runt dig som föreslår att du hittar ett sätt att distrahera dig, prova nya saker, gå ut med vänner… kanske är det positiva saker, men du bör inte använda dem som lösningar på dina problem.

En distraktion är bara ett temporärt bandage, och förr eller senare kommer smärtan att återvända. Ge din smärta lite tid. Kanske en månad, kanske mer än en månad, kanske till och med ett år om det behövs. Allt beror på smärtans källa.

Men skynda inte på dig själv. Allt kommer att bli bra, och när du har läkt kommer du att känna det. Du kommer att kunna se på ditt ärr utan att känna något längre.

Korsa inte armarna: Ta kontroll

Även om det krävs tid finns det en sak du aldrig får göra: luta dig tillbaka och förvänta dig att allt ska ta hand om sig självt. Det finns många som har lämnat lösningen till sitt problem åt “ödet” eller antagit att tiden ensam kommer att läka deras sår.

kvinna-under-ytan

Livet fungerar inte så. Du måste ta kontroll över ditt liv och göra en ansträngning för att hjälpa läkeprocessen. Tiden har inte själv kraften att vara helt ansvarig för vad som händer med dig. Du måste dra ditt strå till stacken.

Hur kan du ta kontroll? Vad bör du göra? Vi vill ge dig några viktiga tips för att hjälpa dig återta kontrollen över ditt liv.

Släpp det förflutna

Det förflutna finns där för att påminna dig om upplevelser du dragit lärdom av och genomlevt, men det ligger fortfarande bakom dig. Nu är det dags att sluta leva i det förflutna. Du måste släppa taget och gå vidare. Fokusera på nuet, för det är vad som spelar roll.

Sök hjälp

Du är stark, utan tvekan, men ibland behöver du hjälp. Luta dig mot de du kan lita på, som hjälper dig att gå framåt och att se livet från ett nytt perspektiv. Skäms aldrig för att be om hjälp, för det finns gott om människor där ute som är villiga att ge dig en hjälpande hand.

Var optimistisk

Du måste ha ett öppet sinne och se livet med ny optimism. Du har genomgått en väldigt svår period, men den markerar inte världens undergång. Allt kommer att övervinnas förr eller senare, så ha ett leende på läpparna och fortsätt framåt! Livet är vackert, så lev det!

maskros

Förlåt andra såväl som dig själv

Det finns en sak som är svårare än att förlåta andra, och det är att förlåta dig själv. Oavsett om du håller med eller inte är det en viktig del i att övervinna svårigheter. Endast då kan du lämna det förflutna bakom dig och gå vidare.

Lev inte i bitterhet – ditt sår kommer då att förbli öppet för alltid.

Har du någonsin lämnat något i tidens händer när ansvaret egentligen var ditt? Smärta är något du måste lära dig att inte bara låta tiden läka ensam. Faktumet att tiden läker alla sår kommer att hjälpa dig, det är sant, men det är inte ett botemedel.

Var modig och ta kontroll. Livet är vackert, även om du kanske inte ser det i nuläget. Lev och var lycklig, för du förtjänar det.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.