Innan jag faller för dig måste jag älska mig själv

Innan jag kan vara lycklig och ge det bästa av mig själv till de jag älskar måste jag först älska mig själv och bli den viktigaste personen i mitt liv.
Innan jag faller för dig måste jag älska mig själv

Senaste uppdateringen: 10 mars, 2019

Jag har fått lära mig hur man blir kär, men ingen har lärt mig att jag först måste älska mig själv.

Jag fick lära mig att alla har en själsfrände som kan göra dem lyckliga och hela, men ingen berättade att jag måste älska mig själv innan jag kan bli kär i någon annan.

Alla har vi förmodligen blivit bedragna av någon vi älskat, vilket förvånande nog inte kan hända om vi lär oss att älska oss själva först.

Så… hur gör man för att älska sig själv?

Du kan inte leva utan dig själv

Du kan inte leva utan den du säger dig älska så mycket? Tror du att om du skulle försöka gå vidare med ditt liv skulle världen falla samman?

Något du då misslyckas med att förstå är att den enda du inte kan leva utan är dig själv.

Du kan inte leva utan dig själv

Vi människor har ofta ett skrämmande lågt självförtroende som får oss att kasta oss blint in i den kärlek vi kan få tag i från andra. Det kan, istället för att vara något positivt, leda till problem med emotionellt beroende.

Det är vackert att älska någon så mycket att ditt liv blir meningslöst utan dem. Men den person du måste älska först är dig själv.

Om du inte kan älska dig själv eller lita på dig själv, hur kan du då göra det med andra?

Börja med dig själv först, och sedan kan du börja älska andra. Vi vill vara tydliga: den enda du inte kan leva utan är dig själv.

Att älska dig själv är första steget

Du kanske undrar om du alls har förmågan att bli kär i dig själv? Ingen har lärt dig hur du gör, och ärligt talat kan det vara väldigt svårt, men det är inte omöjligt. Vi hoppas att råden vi ger dig nedan kan hjälpa dig att älska dig själv mer.

Vad som är viktigt här är du.

Att älska dig själv är första steget

Var inte rädd för ensamheten

Det är lätt att ha en ogrundad rädsla för att vara ensam eftersom du har blivit lärd att avskildhet är ett tecken på att du är olycklig. Men om du inte kan vara lycklig på egen hand har du ett problem.

Är det sant att du inte kan vara glad ensam, eller är det bara vad andra har fått dig att tro?

Ta vara på din avskildhet och ägna lite tid enbart till dig själv. Du kan lära dig mycket av det: du ökar ditt självförtroende, börjar tro på dig själv och kan älska dig själv villkorslöst…

Kasta inte bort din avskildhet, för det är där du hittar dig själv och – som du redan lärt dig – det är det där du kan lära dig att älska dig själv.

Skenet bedrar

Att älska dig själv handlar om att ignorera det yttre. Någonting så ytligt som att vara orolig över hur du ser ut i andras ögon kan få dig att tvivla på dig själv. Om du vet vem du är och vad du vill bryr du dig inte dig om vad någon annan säger.

Ta hand om dina vänner

Ibland när du är i ett förhållande är det lätt att glömma sina vänner, men det ska du aldrig göra. Förhållanden kommer och går, men vänner, om du verkligen bryr dig om dem, finns där för alltid.

Sätt aldrig större värde på ett kärleksförhållande än på vänskap. Det är inte värt det.

När du älskar och värdesätter dig själv kommer du komma underfund med att du kan vara lycklig utan någon vid din sida och du kommer märka att livet inte börjar och slutar vid din partner.

Däremot har du vänner som inte sviker dig och som du kan lita på. Dessa är minsann de du bör uppskatta.

Ta hand om dina vänner

Gör allt för dig själv men inte för andra. Du är den som verkligen spelar någon roll och du måste utvecklas för att uppnå dina mål medan du litar på, älskar, värdesätter och respekterar dig själv.

Ge aldrig upp allt för någon annan. Du kanske tror att det gör dig till en självisk person. Kanske är det svårt för dig att se att du faktiskt är generös. Men allt du behöver är lite tid för dig själv.

Varje gång du förlorar det ur sikte, upprepa dessa ord: ”Innan jag faller för dig måste jag älska mig själv.” Så att du verkligen kan älska andra… så att du kan vara lycklig.

Spara

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.