Huskurer mot öronsmärtor

Öronsmärtor är väldigt vanliga, framförallt bland små barn, och de är ett stort problem eftersom föräldrar generellt sett inte litar på medicinering för dessa problem. Därför ska vi dela med oss av några naturliga kurer som kan hjälpa till att lindra smärtan på ett säkert sätt utan att riskera bieffekter.

Olivolja

Olivolja är ett naturligt smörjningsmedel som är väldigt bra på att lindra öronsmärtor, såväl som att eliminera eventuella infektioner i örat. Den hjälper även till att få bort surrande eller ringningar i örat. Metoden är väldigt enkel – du häller helt enkelt fyra droppar varm olivolja i örat. Denna procedur ska helst göras på natten med en bomullstuss som varsamt täcker hörselgången.

Vitlök

På grund av dess smärtlindrande och antibiotiska krafter kan vitlök snabbt lindra öronsmärtor, och framförallt om de orsakas av en infektion. Sautera hackad vitlök i två matskedar sesamolja. Sila och filtrera sedan oljan, och när den har svalnat häller du två eller tre droppar av den i det infekterade örat.

Lök

Lök är antiseptisk och antibakteriell, vilket gör den effektiv för att snabbt bli av med öronsmärtor. Tärna bara löken och lägg den i en ren trasa. Placera den sedan över örat och låt den ligga där i minst fem minuter. Upprepa flera gånger per dag.

Ingefära

På grund av ingefäras antiinflammatoriska egenskaper kan den vara väldigt användbar för personer som drabbats av öronsmärtor. Den är även väldigt effektiv som smärtlindrare, och därför ska du inte tveka att använda denna huskur om du eller någon i familjen drabbas av öronsmärtor.

Häll bara tre droppar ingefärssaft i örat, täck det med bomull och du kommer känna av dess lindrande effekter inom några minuter.

Lakritsrot

Örten lakritsrot är välkänd för att vara en effektiv behandling mot öronsmärtor. För att bereda denna behandling behöver du bara hetta upp lite lakritsrot i två matskedar smör, bilda en smet och applicera på den yttre delen av ditt öra. Smeten bör vara varm och du kan lämna den på örat tills det känns bättre.

Som du säkert förstår är huskurer för öronsmärtor väldigt enkla och de bereds med ingredienser som ofta finns i våra kök. De har dessutom inga bieffekter.

Som vi har poängterat i andra artiklar bör du vara försiktig och inte använda alla kurerna samtidigt, bara den som känns bäst för dig. Om den inte ger önskat resultat kan du prova någon av de andra rekommenderade kurerna, men om ingen fungerar bör du omedelbart tala med en läkare. Detta eftersom det kan röra sig om ett problem som är mer komplicerat än en enkel inflammation och därför behöver specialistvård.

MER FÖR DIG