Huskur för torra händer och nagelband

Torra händer ser äldre ut. Du kan återfukta och göra dem vackra igen med denna enkla huskur. Ge den en chans!
Huskur för torra händer och nagelband

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Torra händer och nagelband är resultatet av smuts, kemikalier i rengöringsprodukter och abrupta temperaturförändringar. När dessa kommer i direkt kontakt med huden absorberar de hudens fukt och ger upphov till inflammation.

Som en konsekvens kan små fläckar börja bildas, som får händerna att se äldre ut i förtid. Och eftersom nagelbanden spelar en viktig roll i hur naglarna mår brukar det göra naglarna svaga, infekterade och söndriga.

Som tur är finns det gott om naturliga produkter som kan hjälpa till att återfukta och regenerera dem, vilket håller dem friska.

Idag vill vi dela med oss av en kur med E-vitaminolja, mandelolja och kakaosmör, vars egenskaper tillhandahåller otroliga fördelar för att behandla torra händer och nagelband.

Huskur för torra händer och nagelband

Ingredienserna i följande huskur är kraftfulla återfuktare som mjukar upp huden. Vi ska ta en detaljerad titt på fördelarna så att du inte har några tvivel om hur bra de är.

E-vitaminolja

vitamin-e-olja

E-vitaminolja kan hittas till överkomliga priser i apotek. Egenskaperna har länge haft stort värde inom kosmetikaindustrin. Oljan har en kraftfullt antioxiderande effekt som minskar den oxidativa skadan samtidigt som den främjar celltillväxt och förebygger nedbrytning av vävnader.

Den kan appliceras lokalt för att minimera solens negativa effekter och stoppa ansamlingen av döda celler. På många håll i världen kallar man den faktiskt för “livets och ungdomens vitamin”, tack vare dess förmåga att skydda celler från åldrandeprocessen.

Mandelolja

Denna olja står ut från mängden tack vare sina uppmjukande och reparerande egenskaper. Detta lugnar irritation och andra symtom som orsakas av torrhet. Den appliceras primärt lokalt eftersom den är väldigt närande och har egenskaper som gagnar huden och håret.

Den är perfekt för torra händer och nagelband eftersom den minskar risken för nagelbandsinfektioner och bibehåller hudens elasticitet för att förhindra rynkor.

Den har även en naturligt lugnande effekt på milda skärsår, brännsår och irritationer från kemiska produkter.

Kakaosmör

kakaosmör på fat

Detta anses vara en utmärkt, naturlig kräm. Kakaosmör är ett naturligt smörjmedel som lätt tränger in i olika hudlager.

Genom att applicera det som en handbehandling håller du händerna mjuka, lena och fria från sår. Det står ut från mängden tack vare sina många antioxidanter som bekämpar fria radikaler. Det skapar en barriär som skyddar mot solens strålar och därmed minskar risken för märken, slapphet och irritation. Det är även utmärkt för att återvitalisera och läka ärr.

Hur du gör denna huskur för torra händer och nagelband

Kräm för torra händer

Snarare än att investera stora summor på kommersiella krämer bör du välja det här enkla receptet för att hålla händerna och nagelbanden friska. Ingredienserna är lätta att hitta och håller generellt lång tid så länge de förvaras vid lämpliga temperaturer.

Den resulterande krämen kan användas som en del i din skönhetsrutin eller för att avsluta en manikyr.

Ingredienser

  • 1 E-vitaminkapsel
  • 1 tsk mandelolja
  • 2 tsk kakaosmör

Instruktioner

  • Lägg kakaosmöret i en värmetålig bunke och smält det i ett vattenbad.
  • När det börjar smälta tillsätter du mandeloljan och vätskan från E-vitaminkapseln.
  • Rör med en liten sked och se till att alla ingredienser blandas väl.
  • Låt det stå i några minuter innan du håller det i en ren skål. Vänta tills det stelnat innan du använder det.

Applicering

  • När du har en tjock smet masserar du en liten mängd på torra händer och nagelband.
  • Använd varje kväll för bästa resultat.

Att kontinuerligt använda denna fantastiska kur ger dig mjukare, mer återfuktade och skyddade händer på väldigt kort tid. Så kör igång och gör en sats hemma för att uppleva fördelarna själv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.