Drick kanariefrö- och kanelvatten mot igentäppta artärer

Har du hört talas om vilka fördelar kanariefrö- och kanelvatten kan ha när det kommer till att rengöra dina artärer? Läs mer i den här artikeln!
Drick kanariefrö- och kanelvatten mot igentäppta artärer

Senaste uppdateringen: 24 oktober, 2020

Många av de livsmedel som vi äter idag kan vara skadliga för vår hälsa. Överdrivet intag av vissa ämnen gör att artärerna påverkas på sätt vi inte kan föreställa oss. Det är verkligen nödvändigt att vi lär oss vilka vanor som inte är hälsosamma och om hur man gör för att undvika igentäppta artärer.

En av de bästa behandlingarna för detta problem är att dricka en dryck gjord på kanariefrö- och kanelvatten. I den här artikeln ska vi visa dig på vilket sätt denna dryck kan hjälpa till att rengöra artärerna.

Vad är artärer?

Artärerna är de kärl som är ansvariga för att transportera blod genom människokroppen. Bland de farliga konsekvenserna som kommer av att de täpps igen, är att det pumpas för lite blod till hjärtat. Det är viktigt att man motverkar detta problem eftersom konsekvenserna kan vara dödliga.

Symptomen på igentäppta artärer kan vara mycket besvärande och oroväckande i vissa fall. Bland de vanligaste finner vi:

 • Värk
 • Andningsproblem
 • Yrsel
 • Vätskeretention
 • Utmattning

Vad orsakar igentäppta artärer?

Bland de mest självklara faktorerna är höga kolesterolnivåer, högt blodtryck, diabetes och stress. Övervikt och rökning kan också bidra till detta problem.

Att artärerna blir inflammerade är samtidigt någonting som orsakas av överdriven konsumtion av vissa ämnen. Dessa är bland annat alkoholhaltiga drycker, feta livsmedel och socker, vilka leder till ett för stort kaloriintag.

Höga kolesterolnivåer leder till igentäppta artärer

Samtidigt kan även vissa vanliga livsmedel som vi äter dagligen göra så att artärerna blir inflammerade. Detta gäller för bland annat följande livsmedel:

 • Kött
 • Ägg
 • Mejeriprodukter
 • Transfetter

Det är även viktigt att nämna att en lagom och balanserad konsumtion av dessa livsmedel inte direkt påverkar artärerna.

Hur kan man undvika att artärerna täpps igen?

Det första steget till att förbättra artärernas hälsa är självklart att eliminera skadliga livsmedel från den dagliga kosten.

Bland dessa ingår även alla slags livsmedel som innehåller mycket konserveringsmedel. Som substitut kan livsmedel som innehåller goda fetter då bli ett utmärkt alternativ.

Regelbunden motion och läkarbesök är också viktigt i kampen mot igentäppta artärer. Alla vanor som är till för att förbättra hälsan kommer att bli till fördelar för cirkulationen i kroppen.

Dessutom finns det vissa livsmedel som ytterligare kan förbättra artärernas hälsa.

 • Granatäpplen, havregryn och smoothies med deras alla näringsämnen bidrar till att förbättra funktionen av artärerna.
 • Infusioner är också ett bra hjälpmedel för att undvika igentäppta blodkärl och minska risken för inflammation.

Kanariefrö- och kanelvatten

Kanariefrön är ett livsmedel som har många helande egenskaper. Bland dess goda egenskaper är att det hjälper till att hålla artärer, lever och njurar i gott skick.

Kanel å sin sida, vilket är mycket mer än bara en krydda, kan också bidra med en lång rad goda hälsoegenskaper. Kanel bidrar till att minska kolesterol- och blodsockernivåerna, vilket innebär att artärerna gynnas i processen.

Rengör artärerna med kanel

Kombinationen av dem i en infusion blir ett användbart verktyg för att säkerställa god arteriell hälsa. Det bör noteras att kanariefrövatten självt kan ha en något otrevlig smak. Men med kanel som smaksättning blir denna infusion mycket behagligare att dricka.

Ingredienser

 • ½ msk kanariefrön (7 g)
 • 2 dl vatten
 • ½ kanelstång

Hur gör man?

 • Börja med att koka upp vattnet.
 • När det kokar, tillsätt kanariefröna och låt dem dra i 5 minuter.
 • Tillsätt sedan kanel och låt småkoka i 10 minuter.
 • Stäng sedan av värmen låt infusionen stå och dra en stund.
 • Du kan dricka den när den har svalnat till rumstemperatur. Det är bra att upprepa denna process minst tre gånger i veckan.

Att sköta om artärerna är viktigt för en god allmänhälsa och för att motverka större besvär. Att ta hand om cirkulationssystemet, vilket är väldigt viktigt för människokroppen, bör vara en prioriterad hälsorutin.

Denna kur med kanariefrö- och kanelvatten är effektiv för att ta hand om artärerna, och som du kan se är den mycket lätt att bereda.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.