Hur man blir av med ryggvalkar - tips och råd

Letar du efter sätt att bli av med ryggvalkar? Prova de här tipsen!
Hur man blir av med ryggvalkar - tips och råd

Senaste uppdateringen: 18 oktober, 2018

Ryggvalkar är ett omisskännligt tecken på att vi inte tar hand om vår hälsa. Det kan vara avsaknaden av bra kost, bristfälliga träningsrutiner, dålig hållning eller en kombination av allt detta. Ryggvalkar är fult och är en källa till bekymmer för många oavsett kön.

Vi är visserligen mer benägna att få dem med åren, men de kan alltid förebyggas. Allt handlar om en hälsosam livsstil.

Ge inte upp och följ de här tipsen. Säg adjö till valkarna på ryggen!

6 tips för att få bort ryggvalkar

1. Se över din kost

Frukt och grönsaker är alltid nyttigt.

Även om det här rådet kanske verkar självklart och enkelt så är det faktiskt det första steget till ett mer hälsosamt liv, vilket betyder en kropp som fungerar som den ska och med god fysik.

Även om många tror att äta hälsosamt är tidskrävande och kräver en stor investering, är det bara en myt.

Det handlar inte om att göra en uppoffring, utan att utbilda oss själva för att garantera vårt välmående och optimera vår livskvalitet. Plus, om vi inte följer en balanserad diet kommer det bli svårt att bli av med ryggvalkarna.

En tillräcklig och medveten diet tillsammans med lämplig träning, är det bästa sättet att göra resan mot det mål och de resultat vi vill se. För att uppnå detta måste du undvika och helt eliminera följande produkter:

  • Stekt mat och andra källor av ohälsosamt fett
  • Raffinerat mjöl
  • Socker

Istället för livsmedlen som nämns ovan, välj istället att öka konsumtionen av magert protein, frukt, grönsaker och nyttiga fetter. Dessa inkluderar bland annat avokado, frön, nötter, kokosolja och blå fisk.

2. Massageterapi

Massage kan hjälpa.

Att gå till en massör är utan tvekan det mest avslappnande sättet att eliminera oönskade ryggvalkar. De olika sätten att använda tryck och rörelser med händer på hud gynnar progressivt elimineringen av fettansamlingar.

Hur?

Det gör det genom att lösa upp ansamlade fettknölar.

Metoden lymfatisk dränering till exempel, hjälper lymfkärlen att eliminera gifter från kroppen samt bekämpa vätskeansamling.

I vilket fall kan alla massagetekniker som involverar värme på rygg och sidorna av magen vara mycket välgörande. Naturligtvis måste du vara konsekvent och hålla dig till rutinen så att massagen blir effektiv.

3. Hemmaövningar för att bli av med ryggvalkar

Stretching och träning mot ryggvalkar.

Här föreslår vi dessa övningar för att bli av med fettet lättare:

  • Lyftövning: Sträck på hela kroppen och placera händerna bakom nacken. Övningen består av att lyfta överkroppen för att träna ryggslutet och de paravertebrala musklerna och minska fettmängden i det området.
  • En annan fettförbrännande variant är att lägga händerna i nacken och röra överkroppen till vänster och höger.

4. Håll koll på din hållning

Hållning kan påverka ryggvalkar.

Ett väldigt vanligt misstag som kan ge flera hälsoproblem är dålig hållning under dagen. Att stå stilla i långa perioder med böjd rygg är inte gynnsamt för att bli av med ansamlat fett i det området. Tvärtemot kan det göra problemet värre.

Att böja ryggen under långa perioder är inte bara fult och gör dig kortare, dessutom orsakar det muskel- och ledvärk. Du måste också hålla ryggen rak ifall jobbet kräver att du sitter i flera timmar.

Om du slappnar av i en framåtsjunken ställning, kommer slappheten orsaka veck och fettvalkar på ryggen.

5. Träning är din främsta vapendragare

Simning är en utmärkt sport.

Det finns inget bättre råd än att bekämpa kroppsfett med att sporta. Simning är en utmärkt fysisk aktivitet för ryggen. Genom de olika simsätten tränas alla musklerna i rygg, armar och ben.

Att simma två gånger i veckan i minst en timme kommer att avsevärt hjälpa dig att bli av med ryggvalkar. Men du kan också kombinera simning med andra konditionssporter som aktiverar fett- och kaloriförbränning.

6. Återfukta kroppen

Drick mycket vatten.

Även om det låter enkelt så är det bästa sättet att bli av med gifter och bekämpa vätske- och fettansamling att dricka mycket vatten. Åtta glas vatten fördelade över dagen, och aldrig vid måltid, hjälper dig att gå ner i vikt och att aktivera metabolismen som ökar energiförbrukningen.

Ett bra tips som kan hjälpa till att omskola dig i vattendrickandet är att alltid ha en flaska med dig. På det sättet kan du se hur mycket vatten du dricker bara genom att räkna hur många gånger du fyller på flaskan.

Prova!

Det är enkelt, billigt och effektivt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.