Hemgjord ansiktsmask som kan bekämpa pormaskar

Utöver att använda denna hemgjorda ansiktsmask kan du undvika pormaskar genom korrekt ansiktshygien. Tvätta ansiktet både om morgnarna och kvällarna.
Hemgjord ansiktsmask som kan bekämpa pormaskar
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Pormaskar är defekter på huden som uppstår vid utvidgning av porer. Detta orsakar ansamling av oljerester och döda celler. Lyckligtvis kan man bekämpa pormaskar med hjälp av en hemgjord ansiktsmask gjord på yoghurt och havregryn.

Pormaskar har en tendens att formas på ansiktet i det som vi kallar för T-zonen. Med detta menar man pannan, näsan och hakan.

Hormoner i obalans är den vanligaste orsaken till pormaskar. De kan också uppstå på grund av dålig hudvård, dålig kost, eller användning av vissa kemikalier.

Trots att pormaskar inte är ett tecken på något allvarligt hälsoproblem så anses deras uppkomst vara oattraktivt eftersom de ger ansiktet ett orent utseende.

Den goda nyheten är att de kan behandlas effektivt då vissa ingredienser har egenskapen att de rengör huden på djupet och minskar storleken av porerna.

Bland dessa ingredienser hittar vi hälsosamma alternativ som yoghurt och havregryn, som då vi blandar ihop dem till en ansiktsmask, hjälper oss att lösa problemet på kort tid.

I denna artikel delar vi med oss av fördelarna med denna ansiktsmask och ger instruktioner till hur du kan laga den hemma genom att följa några enkla steg.

Så, varsågod och testa själv!

Hemgjord ansiktsmask gjord på yoghurt och havregryn för att bekämpa pormaskar

Trots att det finns väldigt många produkter för att bekämpa pormaskar på marknaden, finns det billiga och naturliga alternativ som medför samma fördelar.

Här presenterar vi en ansiktsmask med yoghurt och havregryn. Den är bra på grund av dess exfolierande, antibakteriella och antioxidativa egenskaper.

Dessa två ingredienser kan rengöra de öppna porerna på djupet och få bort resterna av oljor och döda celler som orsakar dessa defekter.

Fördelar med naturell yoghurt

Naturell yoghurt

Yoghurt är ett naturligt alternativ till hudvårdsprodukter som gör huden skinande vacker utan att orsaka ovälkomna reaktioner. Därför är en hemgjord ansiktsmask med yoghurt ett bra alternativ för att få vacker hud.

 • Yoghurt är rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilket gör att det botar effekterna av oxidativ stress och gifter.
 • Det erbjuder stora mängder mjölksyra, en substans som rengör ytan på huden. Detta underlättar eliminering av döda celler, orenheter och akne.
 • Yoghurten reglerar hudens naturliga pH. Det skyddar huden och snabbar på läkande av sår och brännskador.
 • Det bidrar med levande bakteriekulturer och hälsosamma bakterier som när de absorberas skapar en skyddande barriär mot bakterier och svamp.
 • Dess regelbundna användning förebygger åldrande och hjälper dig att hålla huden mjuk och återfuktad.

Fördelar med havregryn

Havregryn

I århundraden har havregryn varit en av de mest använda naturliga hudvårdsprodukterna för att förbättra hudens hälsa. Det fungerar dessutom också väl till känslig hyDärför passar den väl i en hemgjord ansiktsmask för alla.

 • Havregryn hjälper dig att bevara hudens naturliga fukt och förstärker hudens skydd mot omgivningen.
 • Det innehåller fettsyror och essentiella aminosyror som tillsammans återfuktar huden och låter den regenereras för att undvika tidiga tecken på åldrande.
 • Det fungerar som ett antiinflammatoriskt medel som är idealiskt för att minska skönhetsfläckar, rodnad och andra symtom från allergier.
 • Denna mask innehåller rengörande substanser som till exempel saponin, en ingrediens som även finns i tvål. Dess användning rekommenderas för eliminering av döda celler och pormaskar.
 • Den har även reparerande egenskaper som är perfekta för att upprätthålla fast hy utan defekter.
 • Dess externa applicering minimerar fläckbildning och låter huden ha en jämn färgton.

Hemgjord ansiktsmask – hur man går tillväga

Ansiktsmask

Ansiktsmasken med yoghurt och havregryn är enkel att bereda. Till skillnad från kommersiella produkter på marknaden så kostar denna inte mycket och orsakar inte ovälkomna bieffekter.

Vid sidan om att bekämpa pormaskar ger den också huden återfuktning och en fräsch glans.

Ingredienser

 • 1 dl naturell yoghurt
 • 2 matskedar havregryn
 • 1 matsked honung

Framställning

 • Blanda havregrynen, yoghurten och honungen i en skål.

Hur man applicerar

 • För att huden ska kunna absorbera ingredienserna väl, tvätta först ansiktet i hett vatten. Detta kommer att öppna de täppta porerna.
 • Applicera sedan ansiktsmasken och täck ordentligt alla områden där pormaskar förekommer.
 • Lämna blandningen på huden i 20 minuter och gör sedan lätta cirkulära rörelser för att exfoliera huden.
 • Skölj bort masken med varmt vatten och torka väl.
 • Använd 2 eller 3 gånger per vecka för att få goda resultat.

Har du pormaskar? Om du inte har lyckats få bort dem, bered då en hemgjord ansiktsmask med yoghurt och havregryn, och upptäck att du inte behöver lägga stora mängder pengar på att korrigera denna defekt.

Om du testar detta rekommenderar vi att du använder den regelbundet för att få bestående resultat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.