Fyra typer av nattkrämer som får din hud att se perfekt ut

Under natten är huden mycket mer mottaglig för behandling. Det innebär att väljer vi rätt nattkrämer, hjälper det vår hud att se perfekt ut.
Fyra typer av nattkrämer som får din hud att se perfekt ut

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Nattkrämer återupplivar huden under de välbehövliga vilotimmarna under natten.

Natten är tiden då huden regenereras och får vila, och en period då den är mer beredd på att ta in det som du ger den.

Av dessa skäl är nattkrämer ett måste. Många använder samma kräm som de använder under dagen även på natten. Detta är inte det ultimata eftersom dagkrämer har andra egenskaper än nattkrämer.

Till exempel har vissa dagkrämer skydd mot föroreningar, andra innehåller solskydd… Kort sagt, man bör helt enkelt inte använda dagkräm på natten. Den nattkräm man använder bör vara en mycket mer intensiv behandling.

Låt oss ta en titt på vilka olika typer av nattkrämer du kan använda på natten.

1. Avgiftande nattkrämer

En del av oss lider av mycket stress i det dagliga livet. Om man samtidigt har torr hud som behöver återfuktas, kan man välja avgiftande nattkrämer som samtidigt är återfuktande.

Välj avgiftande nattkrämer som fuktar samtidigt

Många av dessa krämer med avgiftande egenskaper är vanligtvis framtagna för personer kring 30-årsåldern. De innehåller också vanligtvis vitaminer som hjälper till att förhindra de första rynkorna som kan börja dyka upp.

Det finns också krämer framtagna för trött hud. Det är viktigt att undersöka om dessa är renande krämer eller inte för att utesluta om de är avsedda för mer mogen hud.

2. Regenererande nattkrämer

Medan vi åldras börjar huden förlora elasticitet. Du kanske märker att din hud är lite lösare, att den inte är lika glänsande, och att det tar mycket längre tid för finnar att försvinna.

Om du upplever dessa tecken, är en regenerativ nattkräm precis vad du behöver.

Många regenerativa krämer hjälper till att minimera eventuella hudfläckar som kan vara svåra att få bort. Dessutom hjälper dessa krämer till att eliminera rynkorna som verkar bli djupare, vilket är varför de nu är svårare att dölja.

3. Antiåldrande nattkrämer

Antiåldrande nattkrämer kan vara effektiva

Det finns också nattkrämer avsedda för dem vars hud redan påverkats av tiden. Rynkor med djupa veck som sminket inte döljer, väldigt lös hud, ingen lyster…

Personer i 40- och 50-årsåldern börjar behöva mer kraftfulla krämer som kan motverka detta med större effektivitet. Med hjälp av en antiåldrande dagkräm och en antiåldrande nattkräm kan du få huden att se mycket fräschare ut.

En person som använder en antiåldrande nattkräm kommer att vakna med mycket fastare och slätare hudTänk att vakna upp och känna sig spektakulär!

Men du måste använda dessa krämer varje dag för att få de önskade effekterna.

4. Fuktgivare

Detta är den viktigaste krämen du använder eftersom funktionen är att hålla huden återfuktad. Fuktgivande krämer är inte avsedda endast för torr hud, utan också för personer med kombinationshud eller hud som lätt får akne.

Fuktgivande krämer är lämpliga för alla åldrar. Vill du till exempel inte använda en rynkkräm utan bara en vanlig fuktkräm, kan nattkrämer med dessa återfuktande egenskaper vara ett bra alternativ.

De återfuktar huden så att den ser mycket friskare och fräschare ut. Dessutom kommer fuktighetsgivare för aknebenägen hud inte att förvärra tillståndet. Å andra sidan gör de så att huden är mycket bättre beredd för att läka.

Personer med kombinationshud bör definitivt använda denna typ av nattkrämer. Kombinationshud karakteriseras av den oljiga “T-zonen”, samtidigt som resten av huden kan vara torr och flagig om den inte är ordentligt återfuktad och omhändertagen. Av denna anledning är det viktigt med en riktigt fuktighetsgivande nattkräm för kombinationshud.

Kom ihåg att du måste rengöra din hud ordentligt innan du applicerar någon nattkräm. Annars kanske du inte får de önskade resultaten. Det finns även en möjlighet att också kombinera dessa krämer med ett serum eller en naturlig olja, som till exempel nyponfröolja.

Tänk också på att dessa nattkrämer (om det inte specificeras) inte ska appliceras runt ögonen. För detta känsliga område finns det andra produkter som är mer lämpliga för att inte orsaka några problem.

Vad använder du för nattkräm?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.