Föryngra din hud med jello: vi berättar hur

Föryngra din hud med jello: vi berättar hur

Senaste uppdateringen: 09 mars, 2019

Allt eftersom tiden går börjar huden förlora den elasticitet som får den att se ung och vital ut. Kollagen är den ansvariga beståndsdelen i stödjevävnaden som ligger bakom hudens fräscha och glänsande utseende, och det kan hittas i bland annat gelédesserten jello.

Det finns en hel del alternativa behandlingsformer idag, såsom elektroterapi, radiofrekvensbehandling etc., som syftar till att hålla hudens hälsa i gott skick och förebygga för tidigt åldrande som ofta orsakas av en dålig kost, skadliga vanor som tobaksbruk eller överdriven exponering av solens strålar.

För kvinnor är ansiktet det område på kroppen som påverkas mest eftersom det är som mest exponerat. Andra faktorer som bidrar till att huden förlorar sin glans och blir rynkig är stress, sömnbrist med mera.

Det är viktigt att vara noggrann när du köper skönhetsprodukter. Se till att du har koll på vilken hudtyp du har. Du bör tvätta bort allt ditt smink varje kväll innan du går till sängs. Om du inte gör detta kommer dina porer att blockeras, vilket orsakar förändringar i huden och ger den ett trött och matt utseende.

Det finns särskilda övningar för ditt ansikte som kommer att bidra till att stärka muskeltonus i denna del av kroppen liksom för resten av dina muskler. Men idag ska vi berätta om ett enkelt och ekonomiskt alternativ som inte har några biverkningar. Du kan äta det dagligen, det innehåller inte många kalorier och det kommer att göra din hud friskare, vackrare och mer motståndskraftig mot tidens tand.

Jello

Det tillverkas genom bearbetning av animaliskt kollagen. Det har ett högt näringsvärde och är mycket användbart för att hålla dina naglar, din hud och ditt hår friska. Det är bra i alla åldrar. Det innehåller mellan 85 och 90% kollagen.

Jello är extremt effektivt för gravida kvinnor som vill förebygga de där högst oönskade hudbristningarna. Du bör äta jello så ofta som möjligt; även innan du blir gravid så att din hud blir starkare och inte brister från sträckningarna som uppstår när man är gravid.

Graviditet

Människor som lider av artros bör även inkludera jello i sin kost för att motverka den progressiva nedbrytningen av ledbrosk som ligger bakom denna sjukdom. Glycinkomponenten som finns i jello bidrar till reparation av vävnaden.

Inte förgäves är det mycket vanligt att människor som återhämtar sig från en sjukdom eller operation äter jello på inrådan från sin läkare. Det är också bra för matsmältningen. Dessutom förebygger det skador i samband med idrott och träning genom att göra dina muskler, senor, ligament och leder starkare.

Det är ett mycket mångsidigt livsmedel. Det används som förtjockningsmedel eller stabiliseringsmedel i olika rätter och till och med för att producera läkemedelskapslar. Om du vill att din hud ser fräsch och ung ut är det till din fördel att ha i åtanke att det finns många sätt att uppnå detta.

Innehållet av kollagen hos detta livsmedel är mycket fördelaktigt. Att dricka vatten, använda högkvalitativa skönhetsprodukter och skydda huden från solens strålar är alla fundamentala för att hålla huden i ansiktet och på resten av kroppen i bästa skick.

En skadlig vana

Sluta röka

Om du är rökare ska du veta att din hud påverkas starkt av denna ovana. Du kommer att se mycket äldre ut, med märkbara rynkor och ett trött och matt utseende. Du kan investera hur mycket pengar som helst i krämer och skönhetsprodukter som aldrig kommer att fungera så länge insidan av din kropp invaderas av de skadliga ämnena i cigaretter.

Tidens gång är oundviklig, liksom genetiska förutsättningar. Men det finns många sätt att försöka se fräschare och yngre ut längre. Ta hand om dig själv på både in- och utsidan. Du kommer att märka förändringarna snabbt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.