De imponerande fördelarna med att frysa aloe vera

Dra nytta av alla de fantastiska fördelarna med aloe vera. Lär dig att frysa gelen för att hålla den färsk för framtida bruk.
De imponerande fördelarna med att frysa aloe vera

Senaste uppdateringen: 19 februari, 2019

En sak är säker: fördelarna med aloe vera är otaliga. Aloe vera är den perfekta lösningen för att ta hand om din hud, men det kan även vara ett rensande medel för ditt matsmältningssystem. Ibland måste vi dock ta till andra metoder för att få ut det mesta av det. En av dessa metoder är att frysa aloe vera.

Aloe har en geléliknande pulpa, vilket betyder att den kan vara svårt att bevara. Men att frysa det är en enkel process med flertalet fördelar för att ta hand om din hud och bevara din hälsa.

Anledningar att frysa aloe vera

uppfriskande aloe vera

Aloe vera har många egenskaper, och de flesta börjar verka omedelbart. Om gelen dock utsätts för kyla, UV-strålar, vind, damm eller annat kan gelen förlora sin effektivitet. Det är därför bra att frysa aloe vera. Man kan även bevara gelen i t.ex. en glasburk.

Hur man fryser aloe vera

aloe vera-gel

  • För att frysa aloe vera är det första du måste göra att samla bladen. Aloe växer två till tre gånger per år, och du borde plocka bladen den första gången på året.
  • Efter att ha samlat in bladen öppnar du upp dem med en vass kniv, men var försiktig så att du inte skadar gelen på insidan.
  • När du har öppnat skalet flyttar du gelen till en plastbehållare. Det bästa är en islåda med flera fack. 
  • Använd gel från alla bladen. Islådan borde ha de flesta – om inte alla – fack fyllda. När du gjort det lägger du islådan i frysen.
  • I och med det kan du bevara gelen så länge du vill.

Hur man använder aloe vera-gel

aloe vera-mask

Att frysa aloe vera har många fördelar. Det faktum att gelen behåller sina egenskaper är bara en av anledningarna att göra det. Det bibehåller dessutom gelens konsistens. Att applicera gelen på huden efter att den förvarats i kylskåpet några dagar är lätt. Efter några minuter kommer den återigen anta sin inledande, geléliknande konsistens.

Fördelarna med att använda aloe vera

aloe vera för ansiktet

Gelen är starkt rekommenderad när man försöker behandla brännskador eller solbränna.

Aloe vera kan användas som en kräm på skadan, vilket både lindrar smärtan och förebygger möjliga negativa effekter. Så här gör man:

  • Tvätta först det drabbade området.
  • Applicera sedan aloe vera-gelen varsamt.

Behandlingen rekommenderas även för att behandla åderbråck.

Åderbråck kan bli inflammerade på grund av högt blodtryck.

  • Tack vare sina smärtlindrande egenskaper hjälper aloe vera till att minska inflammationen i åderbråck.

Det är även varmt rekommenderat om du har blåsor, irritation eller svamp på fötterna. För fall som dessa ger gelen naturlig lindring. Om du beslutar dig för att använda gelen på blåsor eller fötter ska du göra det innan du går till sängs. Detta eftersom du vill minska mängden kontakt dina fötter har med andra ytor.

Fördelarna med att frysa aloe vera slutar dock inte där. Det är även väldigt effektivt för att behandla hudproblem och akne. Så här gör man:

  • Försök att ha flera portioner redo. På så sätt kan du applicera både morgon och kväll.
  • Tvätta huden med ljummet vatten 30 minuter efter att du har applicerat gelen.

Glöm heller inte att gelen kan vara en utmärkt återfuktande ansiktsmask. Det finns otaliga naturliga recept som använder aloe vera, och ett av de bästa sätten att se till att du har tillräckligt med aloe vera-gel är att frysa ner det. Det är en utmärkt lösning med många fördelar. Prova!

Huvudbild från © wikiHow.com

Spara