Förbättra cirkulationen med 5 örtkurer
Visste du att det finns många sätt att förbättra cirkulationen? Ditt hjärta är vad som påbörjar cirkulationsprocessen genom att pumpa blod till alla dina organ. Med bra cirkulation transporteras rätt mängd syre och näring till alla celler i kroppen.
Det är lätt att se varför det är så viktigt att förbättra cirkulationen med hälsosamma vanor. Det må finnas många faktorer inblandade, men även naturliga kurer du kan använda för att få det att fungera ordentligt.
Idag vill vi dela med oss av några örtkurer som har förmågan att förebygga proppar, åderbråck och andra åkommor som är kopplade till dålig cirkulation.
1. Te på älggräs
Älggräs är en ört som kan hjälpa dig att hålla cirkulationen i god form eftersom den innehåller flavonoider som skyddar blodet och artärerna. Antioxidanterna hjälper till att förebygga ansamling av plack i artärerna samtidigt som de stimulerar eliminering av gifter från kroppen.
Ingredienser
- 2 1/2 dl vatten
- 2 teskedar älggräsblommor och blad
Beredning
- Koka upp vattnet och gör ett te med blommorna och bladen från äggräset.
- Låt dra i tio minuter innan du silar och konsumerar.
Konsumtion
Om du har cirkulationsproblem ska du dricka 2-3 koppar om dagen.
Läs även: Huskurer för att sänka ditt kolesterol
2. Te på pilbark för att förbättra cirkulationen
Pilbark är en klassisk kur för att förbättra cirkulationen och skydda hjärtat. Dessa krafter tillskrivs salicylsyran, vilket är den huvudsakliga ingrediensen i aspirin och liknande läkemedel.
Ingredienser
- 1 tesked pilbark
- 2 1/2 dl vatten
Beredning
- Lägg pilbarken i det kokande vattnet och låt dra i tio minuter.
Konsumtion
Efter att ha silat teet dricker du det en gång om dagen.
OBS : kuren bör inte konsumeras av personer med aspirinallergi, magsår eller astma.
3. Te på citronmeliss och rosmarin
Rosmarin- och citronmelisste är utmärkt för cirkulationen. Det hjälper till att behandla åderbråck, ådernät och andra inflammatoriska problem som är kopplade till dåligt blodflöde.
Ingredienser
- 1 tesked rosmarin
- 1 tesked citronmeliss
- 2 1/2 dl vatten
Beredning
- Tillsätt rosmarin och citronmeliss i det kokande vattnet.
- Täck över och låt dra i tio minuter.
4. Te på ginkgo biloba
Örtwn är en av de mest populära kurerna för att behandla cirkulationsproblem och inflammation. Den har vätskedrivande egenskaper som hjälper till att motverka vätskeretention och antioxidanter som är bra för att ta bort gifter samt kolesterol från kroppen.
Ingredienser
- 2 1/2 dl vatten
- 1 matsked ginkgo biloba
Beredning
- Koka upp vattnet och tillsätt ginkgo biloban.
- Låt svalna i tio minuter innan du silar.
Konsumtion
- Drick runt förmiddagen varje dag.
Missa heller inte: Detoxplan för att behandla vätskeretention på bara några timmar
5. Te på åkerfräken
Åkerfräken är känd för sina vätskedrivande och antiinflammatoriska egenskaper, och är en perfekt ört för att behandla problem med cirkulationssystemet. Mineralerna förebygger vätskeretention och återställer god cirkulation, speciellt i den lägre delen av kroppen.
Den rensar även artärerna, vilket förebygger att kolesterol ansamlas.
Ingredienser
- 2 1/2 dl vatten
- 1 matsked åkerfräken
Beredning
- Häll vattnet i en kastrull och värm.
- När det kokar tillsätter du åkerfräken och sänker värmen.
- Låt koka i två minuter och ta sedan bort från värmen.
- Låt svalna tills det nått en behaglig temperatur.
- Sila och servera.
Konsumtion
- Drick 2-3 koppar åkerfräkente om du har cirkulationsproblem.
- Upprepa i två veckor i sträck eller drick tre gånger per vecka.
Känner du att du behöver förbättra cirkulationen? Om du upplever smärta i lemmarna eller märker av åderbråck i benen ska du välja en av de naturliga kurerna ovan för att få blodet att flöda ordentligt igen.
Med det sagt ska du vara konsekvent och komplettera kuren med en god diet och träning.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Bustamante, J., & Valbuena, J. (2003). Biomecánica cardiocirculatoria: análisis y modelado cardiovascular. Revista Colombiana de Cardiología Marzo/Abril.
- Fundación española del corazón. Hidratación para la práctica de ejercicio. [En línea]. Disponible en: https://fundaciondelcorazon.com/corazon-facil/blog-impulso-vital/2495-hidratacion-e-ingesta-de-bebidas-para-la-practica-de-ejercicio.html
- León, Blanca. (2012). La cola de caballo (Equisetum, Equisetaceae) comercializada y exportada del Perú. Rev. Perú. Biol. Vol 1, Nº 3: 345 – 346. [En línea]. Disponible en: http://www.scielo.org.pe/pdf/rpb/v19n3/a18v19n3.pdf
- Mendaza, M., Escribá, J., & Carbajal, J. (2012). Endocrinología. Farmacia Hospitalaria. https://doi.org/10.1016/j.endonu.2011.09.004
- Singh, B., Kaur, P., Gopichand, Singh, R. D., & Ahuja, P. S. (2008). Biology and chemistry of Ginkgo biloba. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2008.05.007