Att flytta som par utan att bli galen

Att flytta som par kan bli en källa till mycket stress och leder ofta till konflikter. Utövar tålamod måste man även vara bestämd, empatisk och förstående. Idag vill vi ge dig några tips för denna situation.
Att flytta som par utan att bli galen

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Att försöka övervinna stressen av att flytta som par är ett av de eldprov som få av oss kan undvika. Det finns en stor risk att det kommer påverka er relation.

Man vet att stressen verkligen påverkar en när de småsaker du tidigare tyckte var gulliga hos din partner plötsligt blir något du irriterar du på.

Vill du veta hur man kan hantera stressen av att flytta som par. Läs vidare!

Att flytta som par utan stress

Kvinna packar

Att organisera och städa allt innan flytten kommer göra processen mycket mer effektiv.

Du har ett nytt hem, nya grannar och närmar dig nya vägar som oundvikligen kommer påverka dig. Men låt inte ångesten överrumpla dig. Det är viktigt att se den positiva sidan av allt och få ut det mesta av det.

Se även till att göra åtgärder för att se till att processen förblir balanserad och njutbar.

Din sinnesfrid och positiva energi måste härda ut när du jobbar med att organisera din flytt, speciellt när du gör det med en annan person. Kontrollen över dina känslor är viktig för att undvika stress.

Innan flytten

Långt innan flytten ska äga rum ska du börja göra dig av med saker du inte behöver.  Generellt är städning en bra metod för att organisera. Det kommer spara dig massor av jobb när du ska jobba.

Du kommer hitta många saker du inte vet varför du sparat, så se till att göra dig av med dem.

När ni som par kommit överens om ett flyttdatum kan ni börja planera vilka saker som måste göras dag för dag. Annars kommer ni lämna allt till sista minuten och bli extremt överväldigade.

Kort sagt ska du komma ihåg att oväntade svårigheter kommer inträffa, vilket förmodligen kommer stressa dig. Försök att undvika dem genom att planera.

Du kan till exempel ta fram en sketch över var varje möbel ska stå i det nya hemmet. Det är ett bra sätt att få specifik information om dina nya omständigheter.

Det är nu ni måste ta hänsyn till huruvida ni måste skaffa något nytt eller göra er av med saker.

Packa era saker

De som flyttat tidigare håller nog med om att det är nästintill omöjligt att packa allt på en enda dag. Börja därför att packa dina tillhörigheter i förväg och glöm inte att sortera samt märka dem.

Separera även vad du använder dagligen från vad du sällan använder. Märk lådan med en kort beskrivning och även vilket rum innehållet ska till. Betona även huruvida innehållet är ömtåligt.

Denna information kommer vara mycket användbar i frakten och uppackningen av dina saker.

När det är dags att flytta som par

Lyckligt par flyttar in

Fokusera på den positiva sidan av flykten och omge dig med familj och vänner för att dela de första stunderna i hemmet.

Alla kommer vara stressade när flyttdagen är där, så var tålmodig. Denna typ av upplevelse medför en blandning av lycka över det nya och nostalgi över det gamla.

Försök att fokusera på de positiva aspekterna.

Att flytta som par och få hjälp från familj och vänner är alltid bra. Vi rekommenderar att du ger dem roller i förväg för att undvika kaos.

I vissa fall klarar man sig med egna fordon, men i andra måste man anlita en flyttfirma. Vad du än väljer ska du komma ihåg att schemalägga tillräckligt med tid.

Organisering i det nya hemmet

När ni väl kommit till det nya hemmet kommer ni vara omgivna av lådor, paket och möbler. Det kommer givetvis ta några dagar att arrangera allt. Räkna även med att ni måste justera tidigare planer när allt är på plats.

Kom ihåg att tålamod är din bästa vapendragare för att övervinna stressen från flytten.

Målet med att dela hem med din partner är nu praktiskt taget nått, och du måste tillåta dig själv att njuta av det. Det bästa är att arrangera det ni behöver under de kommande dagarna och lämna resten till senare.

Att vila är viktigt efter att ha flyttat som par

Ta pauser när ni flyttar som par

Leta efter stunder att koppla bort från flytten. Kropp och sinne kommer tacka dig.

Önskan att ha vårt drömhem kan leda till att man jobbar för mycket med det, och spänningarna kommer göra sig påminde under de kommande dagarna. Tillåt er själva att ta en paus och ladda om så att ni blir på bättre humör.

Kom ihåg att det finns gott om tid att organisera, städa och dekorera. Ni bor trots allt där nu!

Behåll lugnet genom att planera i förväg

Överlag är det viktigt att ha en detaljerad lista över dagar, uppgifter och roller för att undvika spänningar och påföljande stress. Kom ihåg att oväntade händelser alltid kommer ske och att det inte ska påverka ert humör.

Hantera dessa bakslag så lugnt och balanserat som möjligt. Glöm inte att visualisera er framtid tillsammans och njut av att skapa ert nya hem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.