Effektiva strategier för att flyttstäda

Att flytta kan vara kaotiskt och stressigt. Men om du använder dig av några strategier för att organisera och städa så kommer det bli mycket enklare. Upptäck några av de bästa i denna artikel!
Effektiva strategier för att flyttstäda

Senaste uppdateringen: 24 november, 2020

Behöver du effektiva strategier för att flyttstäda? Vi vet att en flytt till ett nytt hem kan orsaka stress och ångestOredan får många att tappa kontrollen, för allt verkar så kaotiskt och oorganiserat.

Som grädde på moset måste man även göra rent inför nästa hyresgäst. I denna artikel ska vi därför ge dig några effektiva strategier för att flyttstäda.

Bra strategier för att flyttstäda

Börja uppifrån

strategier för att flyttstäda: märk lådorna

Använd lådor för att organisera innehållet i rummen. Märk dem med det rum de ska flyttas till.

Till att börja med bör du börja med övervåningen om du har en sådan – ja, det verkar självklart, men det tåls att sägas. Då kan du göra våningen skinande ren och sedan lämna den, utan behov av att gå genom rummen.

Städa klart ett rum och stäng sedan dörren när du är klar. Försök inte att göra allt på samma gång, för du kommer bara smutsa ned vad du redan städat och orsaka oreda.

Strategier för att flyttstäda: märk lådorna

En viss känsla av osäkerhet och oreda tenderar att prägla varje flytt. Var är min favoritlampa? Var är de där dokumenten jag behöver?

Om du inte vill slarva bort något viktigt rekommenderar vi att du använder lådor som du märker på tydliga sätt.

Ordning och organisering är grunden för en framgångsrik flytt. Om du använder lådor kommer dock allt bli tydligare, eftersom du kan märka lådorna eller numrera dem och skriva ned vad de innehåller.

Att hantera känslor inför en flytt

Par med lådor

Att flytta är även en tid för att göra sig av med det gamla och fokusera på det nya.

Under varje flytt du gör i livet kommer du inte bara flytta möbler, utan även röra upp vissa känslor. Det kan vara nostalgi över ett hus, slutet av en era i det grannskapet, etc.

Vi har även känslomässig band till våra tillhörigheter. Därför är en annan av våra strategier för flyttstädning att göra dig av med vad du vill lämna bakom dig i livet.

Se det som ett sätt att gå framåt och lämna känslor som inte tillför något positivt bakom dig.

Var inte rädd för att släppa föremål du inte dammat av på åratal. Ta chansen att kasta ut, sälja eller ge bort saker som fjättrar dig till ett svunnet skede i livet.

Eftersom nuet är allt du har rekommenderar vi inte att du låter dig påverkas av dåliga minnen. Köp istället lite nya möbler för att påbörja en ny berättelse. Ett nytt skede börjar med hopp.

Strategier för att städa ditt nya hem: sovrum, kök och badrum

Att städa ditt nya hem kan verka kämpigt. Det är otroligt hur många saker som måste flyttas, och du väntade dig förmodligen inte att ditt nya hem skulle vara så smutsigt.

Du bör fokusera merparten av din energi på badrummen, köket och sovrummen. Fokusera på svåråtkomliga områden så att ni inte behöver oroa er över dem när ni gjort er hemma.

Du kan dra nytta av det faktum att ditt nya hem är tomt för att rengöra väggar, hörnen i taket, luftventiler, etc. Vidare ska du se till att rengöra köket och badrummen (duschdraperi, lådor, toaletter, etc.).

En ordentlig rengöring av hemmet kommer låta dig slå fast dess skick samt vad som behöver fixas.

Om du är för stressad, tveka inte att anlita en firma

Personer med flyttlådor

Om din tid är begränsad och du har för många tillhörigheter kan du anlita en firma.

Alla har dock inte tid att använda dessa strategier för att flyttstäda. Om du har för mycket jobb eller andra förpliktelser att göra, tveka inte att använda en flytt- eller städfirma.

Om du har råd med det ska du inte tveka, för det låter dig fokusera på andra saker. Detta alternativ kommer bespara dig massor av huvudvärk och garantera att det går smidigt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.