Enkla steg för att exfoliera armar och händer

Enkla steg för att exfoliera armar och händer

Last update: 28 januari, 2021

Som ni känner till är armar och händer några av de mest utsatta delarna av kroppen. Därför kommer vi dela med oss av några enkla steg du kan följa för att exfoliera, eller skrubba, armar och händer. Men innan vi börjar bör vi klargöra att vi rekommenderar att utföra dessa tips inte mer än två gånger i veckan, då huden är känslig och dess motståndskraft mot solen kan försämras.

Tips #1

Torra händer är ganska vanligt hos många, oavsett ålder. Det beror ofta på flera faktorer, som hushållssysslor, tid i solen och mycket mer. För detta första tips bereder du en enkel hemmagjord mask med följande ingredienser:

Börja med att koka potatisen. Skala och mosa den sedan. Tillsätt olivolja, mjölk och honung. Blanda väl till dess att blandningen inte längre har några klumpar. Nästa steg är att applicera den på dina händer. Låt den sitta i 20 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

Tips #2

socker för exfoliering

Om du vill ha mjuka armar och händer finns det inget bättre än socker och honung eftersom de är utmärkta för skrubb och exfoliering. Blanda lite honung med socker och applicera. Låt vara i 10 minuter. Massera gärna ytan för att förbättra absorptionen, och passa på att slappna av! Tvätta sedan med varmt vatten.

Tips #3

Det är mycket viktigt att du tar bort döda hudceller, och därför ger vi dig detta naturliga och billiga recept. Du behöver:

  • 1 1/4 dl socker
  • 1 1/4 dl citronsaft

Blanda båda ingredienserna väl. Smörj in det på dina armar och händer i 10 minuter, och tvätta bort med rikligt med vatten efteråt. För att avsluta det hela på bästa sätt kan du återfukta med handkräm.

Tips #4

Förutom irriterande torrhet kanske du också vill bli av med märken på huden. Nedan lär vi dig ett mycket enkelt recept med produkter som du antagligen redan har hemma:

Kräm med gurka

Ingredienser

Lägg gurka, citronsaft, persilja och olivolja i en mixer. Blanda till en jämn mix. Applicera masken på händerna och låt stelna i 15 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten. Du märker omedelbart skillnaden. Dessa korta tips hjälper dig att försköna, exfoliera och ta hand om dina armar och händer. Kom ihåg att du behöver använda dessa tips och exfoliera i flera veckors tid för bäst resultat.

It might interest you...
Exfolierande hudvård för din hudtyp
Steg för Hälsa
Read it in Steg för Hälsa
Exfolierande hudvård för din hudtyp

Att tillämpa exfolierande hudvård kan hjälpa din hy. Det är en enkel vana som förbättrar regenereringen av huden och lämnar efter sig fast och strå...




Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.