En aloe-vera behandling för att öka mängden blodplättar

Att öka mängden blodplättar och hålla nivån stabil är viktigt för god hälsa och för att säkerställa tillräcklig koagulering vid sår eller blödning.
En aloe-vera behandling för att öka mängden blodplättar
Alejandro Duarte

Granskad och godkänd av bioteknolog Alejandro Duarte.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Om du har låga antal är det inte alltid lätt att öka mängden blodplättar. Vissa livsmedel kan dock bidra som aloe vera. Aloe vera växten har så många fantastiska egenskaper och du bör alltid ha den i ditt hem.

I dagens artikel ska du få reda på varför det är viktigt att öka mängden blodplättar och hur du kan göra för att uppnå det. Vi delar också några livsmedel med dig som kan förbättra denna behandling och din hälsa.

En hälsosam mängd blodplättar

Blodplättar är väsentliga för din hälsa. När antalet blodplättar är för lågt utvecklas ett tillstånd som kallas trombocytopeni, vilket ökar risken för både inre och yttre blödningar på grund av skador. Om ditt antal är lite lågt men ändå inom det säkra spannet är det nu dags att prova en behandling som den vi delar i dagens artikel.

Vi bör understryka att dessa typer av behandlingar är bra för att motverka måttligt låga nivåer av blodplättar. Även om det är naturligt så rekommenderar vi inte någon behandling utan medicinsk övervakning om ditt antal är långt under det normala, du lider av en annan sjukdom eller du tar mediciner.

Behandling med aloe vera, apelsin och honung

mängden blodplättar aloe

Denna behandling kombinerar de farmaceutiska egenskaperna hos tre utmärkta ingredienser:

 • Aloe vera: Aloe vera kan användas för att behandla praktiskt taget allt, både internt och externt. Juicen från bladen av denna växt är mycket fördelaktig för att höja antalet blodplättar och rensa blodbanan samtidigt.
 • Apelsin: Apelsinjuice, som juice från andra citrusfrukter, är mycket rik på vitamin C. Detta hjälper till att öka blodplättproduktionen. Det måste vara naturliga juicer, utan tillsatt socker och andra ingredienser.
 • Honung: Honung är ett naturligt antibiotikum som du bör konsumera varje dag. I detta fall ökar din produktion av blodplättar. Du bör alltid välja ren, ekologisk honung.

Ingredienser

 • 1 dl aloe vera juice (100 ml)
 • 2 dl naturlig apelsinjuice (200 ml)
 • 1 msk ren honung (20 g)

Beredning

Du kan göra din egen aloe vera juice hemma om du har växten.

 • Öppna en av stjälkarna, skrapa ut den bittergula gelén och lägg den i en mixer med apelsinjuice. Du kan också använda butiksinköpt aloe-gel eller juice, men var säker på att den är 100% ren utan några tillsatta ingredienser.
 • Mixa aloe vera-gel och apelsinjuice, sedan söta med honung.

Hur borde du konsumera det?

mängden blodplättar gel
 • För att naturligt höja antalet blodplättar rekommenderar vi att du intager den här behandlingen på morgonen på tom mage, en halvtimme före frukost.
 • Fortsätt behandlingen under minst tre veckor.
 • Helst bör du upprepa denna process ett par gånger om året för att upprätthålla ett högt antal blodplättar.
 • Du bör också ha regelbundna medicinska kontroller.

För att förbättra effekterna av behandlingen, föreslår vi att minska eller undvika konsumtion av bearbetat kött och korv, mejeriprodukter och alkohol. Det är alltid att föredra att konsumera ekologiska livsmedel. Slutligen var försiktig när du tar acetylsalicylsyra.

Andra sätt att höja din nivå av mängden blodplättar

Förutom den ovan beskrivna behandlingen kan du också lägga till vissa livsmedel i din kost för att få snabbare resultat:

 • Papayablad: Papayaträdets löv är utmärkta för att höja antalet blodplättar. Du kan blanda en bit av detta löv och söta det med honung för att minska den bittra smaken.
 • Gröna grönsaker: Gröna grönsaker är mycket rika på vitamin K, vilket förbättrar blodomloppet. När du konsumerar broccoli, spenat med flera, kommer din nivå av blodplättar att förbättras.
 • Kokosvatten: Vätskan som finns i en ny kokosnöt ger utmärkt hydrering, massor av mineraler och är mycket bra för din hälsa.
 • Rå vitlök är en annan idealiskt livsmedel för att öka antalet blodplättar och rensa blodet i allmänhet. Du kan blanda vitlök i en soppa eller grönsaksjuice för att förbättra din matsmältning och absorption av näringsämnen.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of Antioxidant Potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry51(26), 7788–7791. https://doi.org/10.1021/jf034255i
 • Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B. T., & Doust, J. (2014). Aloe vera for treating acute and chronic wounds. Sao Paulo Medical Journal132(6), 382. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20141326T1

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.