Ditt förflutna har gjort dig till kvinnan du är idag

Alla motgångar som livet kastat i din väg, all glädje och alla lärdomar du fått under årens lopp har format dig till kvinnan du är idag.
Ditt förflutna har gjort dig till kvinnan du är idag

Senaste uppdateringen: 03 april, 2019

Kvinnan du är just nu har en unik och exceptionell historia. Din personliga berättelse karaktäriseras av både ljus och även mörker. Det inkluderar perioder av personliga svårigheter såväl som framgångar.

Allt som levs, känns och ses väver en gobeläng av upplevelser som utgör allt du är. En person som kan acceptera alla dessa bitar utan att känna ånger går lättare genom livet. Självklart kommer det finnas vissa minnen som orsakar stor stress och ilska, men det finns även stunder av lycka.

Det råder inga tvivel om att det finns en version av ditt eget jag som du inte gillar och vill stöta bort, men det kan du inte. Du måste acceptera kvinnan du var igår, för hon har hjälpt till att ge styrka och skönhet till kvinnan du är idag. Vi bjuder in dig att reflektera över ditt förflutna och den du är idag.

Kvinnan du är tittar i spegeln och ser en fantastisk historia

Ingen förutom du själv känner till alla vägar du vandrat. Ingen känner till dina personliga strider eller hur hårt du varit tvungen att jobba för sakerna du älskar.

Din personliga karta kommer ha några mörka hörn; hörn du aldrig delat med någon. Du har inte gjort det eftersom de reflekterar jobbiga stunder du inte är stolt över. Men när du ser dem på avstånd kan du acceptera och inse hur inflytelserika de varit.

Alla misslyckade och smärtsamma förhållanden, ett projekt som inte gick vägen – alla dessa är rester från ditt förflutna som när du minns dem ibland åsamkar dig smärta. Men istället för att se på livet som en serie isolerade tågstationer ska du se det som en kontinuerlig cykel där allt definierar kvinnan du är idag.

kvinna-med-vingar

Att acceptera dig själv

När du accepterar dig själv betyder inte att du bara ska titta i spegeln och älska varje centimeter som reflekteras i den. Det är mycket mer än så. Självacceptans är faktiskt något du kan utöva varje dag.

 • Att acceptera dig själv är att veta hur du tar ansvar för dina misstag och lär dig av dem.
 • Att acceptera dig själv är att förstå att du inte är ofelbar, att du inte kan göra allt eller tillfredsställa alla önskningar från de omkring dig.
 • När du accepterar dig själv vet du att livet är förändring och att du måste anpassa dig efter alla variationer med optimism och integritet. Om inte kommer du inte kunna njuta av livet fullt ut.

Mognad är en värdefull inre resa

Att växa upp är inte bara ytterligare en födelsedag. Det är att kunna uppfylla sina drömmar. Det finns inget mer upprörande än att bara låta tiden gå, utan känslor, upptäckter, inlärning av nya saker, misstag och leenden.

 • Du lever det verkliga livet utanför din komfortzon. Det betyder att man lever bortom den linjen, strax över barriären av rädsla, där de bästa sakerna sker.
 • Att växa upp är en inre resa som kräver att du drar nytta av allt du upplevt för att modifiera din personlighet.
 • Du är inte samma person som du var för 20 år sedan. Du har fortfarande en del av den kvinnan, men resan skalar bort lager och lägger till nya.

Var aldrig rädd för att bli äldre; var rädd för ett liv som inte levts.

kvinna med katt och ett glas rött vin

Kvinnan du är nu

Du är halvvägs, vid den punkt där du kan se på morgondagen med ett leende eftersom du accepterat alla dina vägar och val. Du riktar dock din fokus mot framtiden och undrar fortfarande vad horisonten har att bjuda på.

 • Oavsett vad framtiden för med sig så är den inte här än. Den bästa tiden är nu.
 • Din bästa ålder är just nu, och den viktigaste delen av ditt liv öppnar upp sig framför dig just i detta nu.
 • Du vet att ödet kommer slå sina tärningar. Men du är även den som skapar din egen verklighet. Du är den som tar egna beslut och satsar på det just du vill ha.

Hela ditt liv har gett dig styrka, mod och beslutsamhet, som alla är värdefulla resurser. Detta är ditt personliga arv, något som utan tvekan är helt otroligt och som gjort dig till kvinnan du är idag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Lee, S. (2013). Gender, power and emotion: towards holistic understanding of mature women students in South Korea. Gender and Education, 25(2), 170-188.
 • Beauboeuf-Lafontant, T. (2007). You have to show strength: An exploration of gender, race, and depression. Gender & Society, 21(1), 28-51.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.