Din ansiktsform och din personlighet

Det må vara sant att vi blivit lärda att inte döma saker och ting efter utseende, men din ansiktsform kan faktiskt avslöja flera personlighetsdrag. Låt oss ta en titt på hur.
Din ansiktsform och din personlighet

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Trots att din personlighet förstås beror på många olika faktorer kan din ansiktsform bidra till vissa drag som kan vara kopplade till personligheter som skiljer sig stort från din.

Din ansiktsform

Trots att vi blir lärda att inte döma folk efter deras utseende kan vi ofta uppfatta aspekter av deras personlighet bara genom att observera deras ansikten. Psykologer påstår att man genom att observera formen på en persons ansikte kan få relevant information om dennes personlighet, hälsa, intelligens och sexualitet.

De antika grekerna tänkte väldigt mycket på sitt utseende. De kände till och med att deras utseende reflekterade deras ande. Idag fortsätter ämnet att utredas av experter som analyserar kroppsspråketVi ska dela med oss av vad ansiktet reflekterar med sin form och sina uttryck.

oval ansiktsform

Ovala ansikten

Ovala ansikten har hög panna och en käke som är lite smalare än kinderna. Eftersom det är en av de vanligaste formerna är den välbalanserad med stora drag, vilket är lätt att analysera.

Om det är din ansiktsform är du enligt personlighetstester väldigt proper i ditt uppförande. Du väger konsekvenserna av dina handlingar och säger vad som anses vara korrekt när du tar viktiga beslut. Du uppfattas som väldigt lycklig. Samtidigt kan du vara ganska blyga innan du lär känna andra ordentligt.

Runda ansikten

rund ansiktsform

Det runda ansiktet är nästan lika brett som högt. Det ger personen ett ungt och oskyldigt utseende. Många associerar den runda formen med barn, och därför blir de ofta förvirrande och uppfattar personen som alldeles för oskuldsfull.

Om det är din ansiktsform är du förmodligen väldigt självsäker, mogen och ansvarsfull när det är dags att ta rätt beslut. Oavsett vad folk tror kan du lätt etablera förhållanden, hjälpa andra och vara vänlig.

Hjärtformade ansikten

hjärtformad ansiktsform

Den här formen har drag som liknar det runda ansiktet, men med mer påtagliga kinder som blir större när personen ler.

För andra kan dessa karaktärsdrag porträttera en snäll och vänlig idealist. Det sägs också att individer med en hjärtformad ansiktsform har en kraftfull, inre styrka som enkelt kan överföras till andra. De är kreativa, beslutsamma, ihärdiga och villiga att övervinna rädslor när de slår ut på nya äventyr.

Långa, smala ansikten

lång smal ansiktsform

Det här ansiktet är längre än det är brett och hakan kan vara ganska framstående. På grund av dessa drag kan vissa bli förvirrade och tro att personen är väldigt allvarlig och har ett dåligt temperament.

Trots det är de vänliga och fulla av positiv energi när du väl lärt känna dem. De vet även hur man socialiserar. De kan ta tyglarna och är ofta bra ledare.

Fyrkantiga ansikten

Den här ansiktsformen är lika bred som lång, även om den ibland kan vara längre än den är bred. Pannan och käken har skarpa vinklar, och det gör personen mer uttrycklig med sina känslor.

Om det är din ansiktsform signalerar det självsäkerhet, intelligens och logiskt tänkande. Vissa uppfattar dig som en perfektionist och inte särskilt social, men sanningen är att du är väldigt intressant om man får chansen att etablera en relation.

Diamantformade ansikten

Det är också känt som det triangulära ansiktet eftersom käklinjen är bred och pannan smal. Hakan är smal, något spetsig och tenderar att vara något grovhuggen och benig.

Den här formen är inte särskilt vanlig och andra känner att den representerar en mystisk och jobbig person. Vissa har uppfattningen att det är en manipulativ person, men egentligen är personen ganska vänlig när ni väl har lärt känna varandra. Uttrycket i ögonen reflekterar ledarskap, och personerna brukar vara framgångsrika.

Hudfärg spelar också roll

Utöver ansiktsformen menar vissa experter att färg också kan avslöja hemligheter om personen.  Det har inget att göra med ras, utan om att nyansen huden tar kan ge information om livsstilen.

En gyllene lyster kan till exempel indikera att personen har ett starkt immunförsvar och möjligtvis en bra kost. En rosaaktig färg kan indikera ångest, men samtidigt är det ett tecken på bra cirkulation, fertilitet och en aktiv livsstil.

Som du ser kan din ansiktsform avslöja mer om dig än du tror. Vilken identifierar du dig med?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.