De bästa originella presenterna till män

När det kommer till att överraska män med en unik gåva är nyckeln att leta efter en originell present som passar hans smak. Och om det är på rea, så mycket bättre!
De bästa originella presenterna till män

Senaste uppdateringen: 20 december, 2023

Att hitta en bra present eller julklapp till män är inte alltid lätt. För man vill ju gärna hitta något som överraskar, som passar hans smak och som han verkligen kan använda. De enklaste valen är ofta skjortor, ett par skor eller strumpor, men ibland vill vi prova något nytt. Så vilka är de bästa originella presenterna till män?

Det finns mycket att välja mellan, och det kan vara svårt att välja mellan alla olika alternativ. Därför är det bästa att börja med att vara tydlig med din budget, vilken smak eller hobby den speciella mannen i ditt liv har och vilken relation du har med honom. När detta väl är etablerat, kan du börja utforska alternativen och välja det som passar bäst för personen och tillfället.

Från tillbehör till ryggsäckar och sportartiklar, är det ett brett utbud du har att fundera över. För att hjälpa dig fatta ett beslut har vi i den här artikeln sammanställt 11 originella idéer för de bästa originella presenterna till män som du kan ge bort, oavsett ålder. Vilken väljer du?

De bästa originella presenterna till män: Våra 3 favoriter

Som vi nämnde ovan så finns det många presentidéer för män att välja mellan. Och för att göra din uppgift lite enklare ska vi ge dig våra 3 favoritalternativ. Det är produkter som vi har kunnat testa själva, så vi är säkra på att de är av bra kvalitet och att de kommer att glädja mannen du ger bort dem till.

1. En plånbok med korthållare

Regalos para hombre: cartera con tarjetero Bewmer
Herrplånbok med korthållare från märket Bewmer.

Letar du efter en neutral, funktionell present för alla smaker? Då är en plånbok med kortfack är ett bra alternativ. Dess eleganta, diskreta och minimalistiska design är perfekt för kredit- eller betalkort, räkningar, biljetter och även mynt.

Till skillnad från en generisk plånbok är dessa bekvämare, smidigare och lättare att bära. Materialet hjälper till att skydda kort och dokument, eftersom de förhindrar att de glider ut av misstag.

Denna variant har också ett RFID-system som skyddar korten från kopiering. Detta är utan tvekan en modern och användbar present för män i alla åldrar och yrken.

2. En reseryggsäck

Regalos Originales para Hombre: Mochila de Viaje BidMamba
BidMamba reseryggsäck

En ryggsäck är alltid en bra present till män som reser eller som regelbundet måste flytta från en plats till en annan i jobbet. Det finns många alternativ på marknaden; men en BidMamba med måtten 40 x 20 x 25 cm är perfekt för att rymmas in under flygstolen och därför inte måste checkas in med lågprisflygbolag, som Vueling eller Ryanair.

Varför välja en BidMamba? Detta är en mycket mångsidig resväska, med fyra fack som gör att du kan bära allt på ett organiserat sätt. Perfekt för att säkert bära en dator, lite tillbehör och kläder. Den har också en framficka, perfekt för passet och andra dokument.

Det bästa med den? Den kan användas även på annat än resor. Tack vare dess design och material är den även användbar som sport- eller arbetsväska. Så detta är en present som man kan ha stor nytta av.

3. Armband med magnetlås

Regalos para Hombre: Pulsera con cierre magnético
Wind Passion, armband med magnetlås

Armband har en mycket speciell betydelse som gåva: de är ett tecken på tillgivenhet, engagemang och lojalitet. Det bästa av allt är att de är eleganta och tidlösa. Alternativ som Wind Passion, handgjorda och med ett mycket attraktivt magnetlås, passar bra att användas varje dag.

Den minimalistiska designen passar ihop med nästan alla stilar – från sportiga outfits till mer formell klädsel.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Lär dig vikten av att sätta gränser för din generositet

Fler alternativ för att välja de bästa originella presenterna till män

Om mannen du ska uppvakta med en present eller julklapp redan har de presenter vi rekommendera, kan du välja något av följande alternativ. I listan nedan tipsar vi om presenter som vi inte har testat men som har fått bra användarrecensioner. Vi ska ge dig tips på lite olika typer av presenter: bland annat alternativ för idrottare, läsare och även teknikintresserade.

1. Ett hantelset

En av de mest rekommenderade presenterna för män som gillar träning. Ett set med hantlar är funktionellt, lätt att bära med sig och enkelt att träna med. Om du vet att han brinner för träning så är detta en mycket lyckad present.

Dessa hantlar kommer vanligtvis i ett fodral med flera justerbara och avtagbara delar. Du kan få olika viktkombinationer, från 15 till 50 kilo. På så sätt kan man anpassa hantlarna till olika träningsrutinmål och olika nivåer av fysisk förmåga.

2. En massagerulle

Ett av de mest efterfrågade tillbehören som komplement till fysisk träning är en massagerulle. Därför är detta en annan av de bästa originella presenterna som du kan ge till män som gillar träning.

Detta är ett cylinderformat objekt, tillverkat av skumgummi, som har funktionen att minska spända muskler för att främja vila och förhindra skador. Den är bärbar, så man kan använda den både hemma och ta med den på gymmet.

3. Ett hopfällbart datorbord

För män som sitter mycket och jobbar vid datorn är ett hopfällbart datorbord ett bra presentalternativ. Dessa kan man använda för allt från att arbeta och studera till att läsa och skriva. De är lätta att passa in i olika utrymmen, även sängen.

De har även en fällbar och justerbar topp, vilket gör att du kan anpassa höjden efter olika behov. Materialen är hårda men ändå lätta, och därför lätta att flytta runt.

4. Personliga muggar

En av de klassiska presenterna som aldrig går ur mode är personliga muggar. Trots att det är en enkel liten present, har den en väldigt speciell betydelse. Det är ett sätt att uttrycka närhet och tillgivenhet.

Det mest intressanta? De kan designas för alla tillfällen: för fars dag, födelsedagar, årsdagar och varför inte alla hjärtans dag.

5. Klockor är fortfarande bland de bästa originella presenterna att ge till män

Klockor fortsätter att vara en favoritaccessoar för män; de kompletterar alla stilar, är praktiska och indikerar elegans och god smak. De är perfekta som presenter till födelsedagar, bröllop, examen eller något minnesvärt datum.

En sak vi älskar med klockor är att det finns något för alla: sportiga, moderna med inbyggd teknik och designade i rostfritt stål.

6. En bok om emotionell intelligens

Nuförtiden anses korrekt känslohantering vara en av de viktigaste pelarna för att nå framgång på alla områden i livet. Varför inte ge bort ett verktyg för att hjälpa till i detta avseende? Marian Rojas Estapés bok “How to make good things happen” är ett bra alternativ.

Den här boken tar upp vikten av att övervinna det förflutna, leva i nuet och se fram emot framtiden. Den lär också ut hur man hanterar rädslor och negativa känslor, så att de inte hindrar oss från att uppfylla våra mål. En bra present till den som gillar att läsa!

7. Ett kit för ansiktsvård

Vem har sagt att en hudvårdsrutin är exklusivt för kvinnor? Allt fler män är idag intresserade av att ta hand om sin hud och förebygga förtida ålderstecken. Så en av de mest originella presenterna du kan ge är ett manligt ansiktsvårdskit.

I detta kan du inkludera ögonkonturprodukter, solskyddsmedel, aknebehandlingar, ansiktsskrubbar, skäggbalsam eller andra andra alternativ. Du kommer att bli förvånad över att se hur mycket de gillar att ta hand om sig själva!

8. Smarta högtalare

Något som vi får hoppa över i den här listan över bra presenter till män är den smarta högtalaren. Den här nya enheten är här för att stanna på grund av dess midiga funktioner. En av de mest rekommenderade är Echo Dot med Alexa, som inkluderar ett innovativt system, kraftfullt ljud och tydlig röst.

Med denna kan man styra musik och andra typer av innehåll från alla utrymmen i huset, perfekt för att lyssna på poddar på YouTube, Apple Music, Spotify och andra liknande tjänster. Den har även Bluetooth så att du kan koppla den till andra enheter, och i vissa fall för att styra dem med rösten.

En annan speciell funktion med denna är att Alexa alltid finns tillgänglig för att svara på frågor om vädret eller andra ämnen. Dessutom kan man ställa in timers och alarm på högtalaren, så att den kan även fungera som en väckarklocka.

Vi tror att du också kan vara intresserad av att läsa detta: Ger jag mitt barn för många presenter?

Tänk på behoven hos din “speciella man” för att välja den bästa presenten

Nyckeln till att välja en av de bästa presenterna till män är att vara detaljerad och känna till smaken och behoven hos den person du ska ge presenten till. Du kan till exempel tycka att att ett set med vikter är en bra och speciell present att ge bort, men om mannen i fråga inte tränar då kan du vara säker på att han inte kommer att använda sin present.

Som vi har nämnt är idealet att ge bort något som är användbart och speglar hans personlighet. Var uppmärksam på detaljer som hans favoritmusik och färg, om han gillar teknik eller om han har en klassisk stil. Genom att ta allt detta i beräkning kommer du att hitta den perfekta presenten!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.