De 16 bästa sätten att dekorera med ballonger

Att dekorera med ballonger är inte bara underbart tack vare deras egenskaper och varierade användningsområden. De kan också användas för att ge ett evenemang eller en plats en festlig stämning. Låt partyt börja!
De 16 bästa sätten att dekorera med ballonger

Senaste uppdateringen: 12 oktober, 2020

Letar du efter sätt att dekorera med ballonger på som är originella och slående?

Fester handlar inte bara om att träffas och att vara på gott humör. De är också perfekta tillfällen för att visa upp din kreativitet, färdigheter och din känsla för stil.

Födelsedagsfester och firanden i allmänhet brukar ha en massa dekorationer inklusive ballonger. Tidigare användes ballonger för att tillsätta färg och fylla upp ett rum och för att få det hela att se mer överdådigt och festligt ut. Men med tiden blev ballonger accessoarer för olika typer av fester. Därför finns det idag ett brett utbud av modeller och stilar.

I den här artikeln ska vi titta på några av de mest fantastiska idéerna för att dekorera dina sammankomster med ballonger. Du kan vara säker på att de inte kommer att gå obemärkta och många kommer vilja ta foton med dessa underbara dekorationer i bakgrunden.

Idéer för att dekorera med ballonger

1. Taket

Ballonger i taket

Ett otroligt sätt att överraska huvudpersonen och hans/hennes gäster på, är att täcka taket med ballonger. För att göra det behöver du massor av heliumballonger i flera färger. Du kan också använda papperssnören till ballongerna. Vissa lägger lite konfetti i ballongerna. När de spricker släpper de ut konfetti och skapar en magisk atmosfär.

2. Munkar

Munkballonger är inne!

Använd dig av den här trenden och dekorera med munkballonger. Du kan välja färger som matchar ditt party. Du kan placera ett knippe ballonger med det här temat i en hall för att det ska uppmärksammas. Eller så kan alla ballonger vara av munktema.

3. Med fotografier

Ballonger med foton

Du kan dekorera med ballonger som har foton hängandes från dem. Den här idén är rörande och låter huvudpersonen återuppleva hundratals speciella minnen. Du kan placera flera ballonger över personens säng eller placera dem i ett speciellt hörn i festlokalen.

4. Glitter

Ballonger med glitter.

Förutom att dekorera med ballonger kan du också dekorera med glitter. Kombinera båda för en fantastisk effekt! Genom att använda lite glitter på ballongerna ser din fest mer elegant och glamorös ut.

5. Färgstänk

Ballonger med färgstänk.

Enfärgade ballonger med färgstänk är ett annat roligt och modernt alternativ. Du kan skapa en festlig och sofistikerad look genom att välja rätt färger. Du kan uppnå en mycket elegantare stil genom att stänka ballongerna med färger som bärnsten, brons och guld istället för regnbågsfärger.

6. Utomhus

Ballonger utomhus.

Om du planerar ett utomhusparty kan du dekorera det genom att skapa en samlingsplats. Din fest kommer att se förtjusande ut i solen.

7. Prickar

Prickiga ballonger.

Att dekorera med ballonger som har ett mönster (prickar, ränder, stjärnor etc.) är ett jättebra sätt om du vill att festen ska se magnifik och pittoresk ut. Den här sortens ballonger är perfekt för barnkalas.

8. I form av en godisklubba

Godisklubba av ballonger.

Du kan också göra ballonger till jättelika färgglada godisklubbor. Knyt dem helt enkelt på en pinne och täck dem med genomskinlig plast. Det här är en utmärkt idé för barnkalas. Du kan placera dem i trädgården eller i ett större utomhusutrymme. Du kan även skapa andra festliga godisformer med ballonger.

9. Fastsatta på en vägg

Ballonger som väggdekoration.

Den här idén är idealisk för ljusa väggar eftersom det ger dem en färgkick. Vi rekommenderar att kombinera färger och att blåsa upp dem i olika storlekar för att få dem ännu mer iögonfallande.

10. Godisdisk

Ballonger som bordsuppsats.

Använd heliumballonger för bordsuppsatser på din fest med godistema. Du kan göra dem i samma färg för att få dem att stå ut ännu mer. Genom att använda det här alternativet får du stilen på din fest att bli gullig och originell.

11. Genomskinliga ballonger

Genomskinliga ballonger med konfetti.

De kan lägga olika saker i genomskinliga ballonger som t.ex. konfetti. Dina gäster kommer att bli förtjusta i den färgglada konfettin i ballongerna. Helst bör ballongerna vara genomskinliga så att du kan se färgerna bättre. Genomskinliga ballonger kan också innehålla meddelanden, mjukdjur eller gåvor.

12. Former

Bokstavsballonger

Den här typen av dekoration är för närvarande väldigt populär eftersom det finns så många alternativ att välja från för alla tillfällen. Det finns djur, nummer, bokstäver, hjärtan etc.

13. Ballonger och tyger

Ballonger och tyg i taket.

Ballonger och tyger kan skapa en imponerande och festlig atmosfär. Du kan använda dem tillsammans för att få ett ännu mer spektakulärt resultat. Häng några lager av tyg i valfri färg och för ihop dem i mitten. Använd sedan ballonger i samma färger som tyget för en perfekt kombination.

14. Regnbågar

Ballonger i alla regnbågens färger.

Nästa idé använder ballonger i samma färger som regnbågen tillsammans med vita ballonger till molnen bredvid. Det är en färgglad idé som också är originell och festlig.

15. Pelare

Ballongpelare

Använd färgade ballonger som du gillar och gör en vertikal, ihopsnodd pelare. Försäkra dig om att du placerar dem på en strategisk plats där alla kommer att se dem.

16. Barnteman

Musse och Mimmi

Dekorera med ballonger i form av ditt barns favoritfigurer. Vissa tecknade figurer är klassiker som har underhållit barn i flera generationer. Ett jättebra sätt att inkludera dem på en fest är att använda ballonger i form av en speciell figur. Ovan ser du ett exempel på en ballong i form av Disneys världsberömda Musse Pigg.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.