Bränn fett & kontrollera kolesterolet med äggplantsvatten

Utöver att främja utrensning av vätskor och gifter kan äggplantsvatten även göra dig mättare, vilket låter dig kontrollera matsuget.
Bränn fett & kontrollera kolesterolet med äggplantsvatten

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Att kontrollera vikten och kolesterolnivåerna har blivit en prioritet för hundratals människor som känner till de negativa effekterna dessa kan ha på hälsan. Bortom enkel estetik kan ansamling av fett i kroppen leda till kroniska problem, inklusive hjärtsjukdom, diabetes och ledproblem. Därför har hälso- och näringsexperter börjat rekommendera en serie hälsosamma vanor och åtgärder som kan förbättra din livsstil. De har även avslöjat en serie “trick” som utgör hälsosamma alternativ för att hjälpa dig tappa kilon lättare. Äggplantsvatten är ett sådant naturligt alternativ, och främjar både rensning av ditt blodomlopp och viktnedgång.

Denna dryck är rik på fibrer och antioxidanter, som får din kropp att bränna fler kalorier och eliminera skadliga lipider. Regelbunden konsumtion är ett utmärkt tillskott i din diet, speciellt för de som har svårt att tappa vikt.

Vilka är fördelarna med äggplantsvatten?

eliminera-bukfett

En av de huvudsakliga fördelarna med äggplanta för att bränna fett är att den innehåller många näringsämnen men få kalorier. Det avsevärda vatteninnehållet ger den en vätskedrivande effekt som bekämpar vätskeretention och inflammation. Tack vare sitt innehåll av vitamin E – en kraftfull antioxidant – främjar äggplatsvatten bättre cirkulation och minskar risken för hjärtsjukdom.

Det är även rikt på kalium och natrium – två mineraler som i rätt kvantiteter kan förbättra hälsan hos ditt nerv- och kardiovaskulära system. Att dricka äggplantsvatten främjar kroppens avgiftning samtidigt som den metaboliska funktionen förbättras och blodsockernivåerna kontrolleras. Fiberinnehållet förbättrar tarmtömningarna och förebygger problem såsom förstoppning och gaser.

Fibrer ansvarar även för att du känner dig mättare och förbättrar din förmåga att absorbera fetter från tarmarna, istället för att det ansamlas i artärerna. Ytterligare en kvalitet som inte bör förbises är det faktum att äggplanta stabiliserar gallproduktionen och din leverhälsa genom att skydda detta organ från överflödigt fett. Drycken anses vara ett utmärkt tillskott för de som lider av anemi och immunförsvarsproblem, eftersom det tillhandahåller goda mängder magnesium och järn.

Hur man gör äggplantsvatten för att bränna fett & kontrollera kolesterol

äggplantsvatten

När du bereder och dricker äggplantsvatten får du inte bara få bättre hälsa och lägre vikt, utan även mer energi för att hålla kroppen sysselsatt med alla dina åtaganden under dagen. En annan fördel vi inte nämnt är att drycken är väldigt lätt att bereda och även ganska billig, eftersom ingredienserna inte kostar speciellt mycket i matbutiken.

Ingredienser

 • 1 medelstor ekologisk äggplanta
 • Saften från 1 citron
 • 1 liter vatten
 • 1 glasbehållare

Beredning

 • Först måste du skölja äggplantan med lite äppelcidervinäger eller bikarbonat.
 • När den är desinfekterad kan du skära den i kuber som är ungefär 2,5 cm tjocka.
 • Lägg dessa kuber i glasbehållaren och tillsätt vattnet.
 • Pressa saften från citronen och tillsätt i behållaren.
 • Förvara drycken i kylskåpet och låt stå över natten.

Konsumtion

 • För att främja avgiftning bör du dricka detta i minst sju dagar i sträck varje månad.
 • Du kan även dricka det tre gånger per vecka eller när du känner ett starkt sug efter att äta något.
 • Litern med vatten bör delas upp på flera koppar per dag (en kopp innan varje måltid till exempel).

För att uppnå bästa resultat när det gäller viktkontroll är det en god idé att öka din konsumtion av frukter och grönsaker för att minska ditt intag av fett och raffinerat mjöl.

Du bör även få minst 30 minuters träning om dagen.

Genom att följa dessa enkla tips kan du tappa några centimeter på bara veckor. Kom dock ihåg att allas ämnesomsättning fungerar annorlunda och att det kan ta längre tid för vissa personer.

Du bör inte äta äggplanta rå i stora kvantiteter eftersom den innehåller en alkaloid vid namn solanin, som kan orsaka kräkningar och diarré. Du behöver dock inte oroa dig om du bara dricker den rekommenderade mängden.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Anwar, F., Latif, S., Ashraf, M., & Gilani, A. H. (2007). Moringa oleifera: A food plant with multiple medicinal uses. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.2023
 • Meyer, R. S., Bamshad, M., Fuller, D. Q., & Litt, A. (2014). Comparing Medicinal Uses of Eggplant and Related Solanaceae in China, India, and the Philippines Suggests the Independent Development of Uses, Cultural Diffusion, and Recent Species Substitutions. Economic Botany. https://doi.org/10.1007/s12231-014-9267-6
 • Jung, E., Bae, M., Jo, E., Jo, Y., & Lee, S. (2011). Antioxidant activity of different parts of eggplant. Journal of Medicinal Plants Research.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.