Bli mer produktiv med 5 proteinrika smoothies
För att göra allt du har på att-göra-listan måste du hålla dig produktiv, men dåliga matvanor, stress och utmattning kan göra det svårt och ha en negativ påverkan på vardagen. Det finns dock naturliga energigivande drycker som ger kroppen en boost. Proteinrika smoothies ger dig inte bara “bränsle”, utan även många näringsämnen som kroppen behöver för att hålla sig frisk. I den här artikeln ger vi dig 5 goda recept du kan tillreda hemma.
Smoothie med jordgubbar och yoghurt
Den här smoothien med jordgubbar och yoghurt är full av energi och ger din kropp mängder av protein och antioxidanter. Den innehåller heller inte många kalorier. Den har istället viktiga fettsyror och mineraler, och främjar din fysiska samt mentala prestanda,
vilket håller dig produktiv under dagen.
Ingredienser
- 6 mogna jordgubbar
- 1 matsked havre
- 1 dl naturlig yoghurt
- Linfröolja, 1 matsked
- 1 dl vatten
Tillredning
- Lägg först alla ingredienserna i en mixer. Blanda tills du har fått en krämig massa och alla klumparna är borta.
- Drick så snart som möjligt för att inte näringen ska försvinna.
- Drick smoothien som en del av din frukost eller när du känner att du behöver mer energi.
Bli mer produktiv med en äppelsmoothie
Den här äppelsmoothien innehåller massor av protein som tas upp av kroppen och därmed förbättrar den fysiska och mentala prestandan, speciellt inför högintensiva aktiviteter. Vi rekommenderar att du även använder dig av honung och mandlar, eftersom de ger dig mer energi och som resultat gör dig mer produktiv.
Ingredienser
- Ett grönt äpple
- 2 dl naturlig yoghurt
- 1 matsked honung
- 4 hackade mandlar
Tillredning
- Skiva äpplet och lägg i mixern tillsammans med yoghurt och honung.
- Mixa i några minuter och lägg därefter i mandelbitarna.
- Drick det upp till två gånger om dagen.
Smoothie med choklad och havre
Den här smoothien med choklad och havre innehåller antioxidanter, fibrer och essentiella aminosyror som ger dig både fysisk och mental energi. Den förbättrar den mentala prestandan och motverkar problem med koncentrationen och minnet. Smoothien innehåller en del kalorier, men om du dricker den med måtta kan du använda den för att kontrollera din aptit och hantera din vikt.
Ingredienser
- 1 matsked chokladpulver
- 3 matskedar havre
- 2 dl mjölk
- 1 matsked amarantfrön
Tillredning
- Lägg alla ingredienserna i en mixer och blanda därefter ordentligt.
- Drick på morgonen eller när du känner att du behöver mer energi.
Smoothie med valnötter
Den här smoothien är rik på protein, essentiella fettsyror samt probiotika, och är ett jättebra sätt att ladda om dina batterier. Den förbättrar din matsmältning och håller även igång dig både fysiskt och mentalt.
Ingredienser
- 6 valnötter
- 2 dl yoghurt
- 1 matsked vaniljextrakt
- En matsked russin
Tillredning
- Blanda valnötterna, yoghurten och vaniljen i en mixer tills du får en krämig konsistens.
- Strö därefter på lite russin och njut.
- Drick ett glas på morgonen eller eftermiddagen.
Smoothie med banan, färskost och mjölk
För vissa kan det verka konstigt att lägga ost i sina smoothies, men det är faktiskt ett väldigt gott och hälsosamt sätt att ge din kropp protein. Det här receptet rekommenderas för atleter eller de som har ett fysiskt krävande jobb, eftersom det hjälper dig att bygga muskelmassa och samtidigt förbättrar din produktivitet.
Ingredienser
Tillredning
- Lägg alla ingredienserna i en mixer och blanda tills du har fått en krämig konsistens.
- Drick smoothien direkt, en gång per dag.
Är du redo för en energiboost? Istället för att köpa energidrycker i affären kan du njuta av dessa hälsosamma val för en mer produktiv dag.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Lane, N., & Martin, W. F. (2012). The origin of membrane bioenergetics. Cell. https://doi.org/10.1016/j.cell.2012.11.050
- Sánchez, J. C., Romero, C. R., Arroyave, C. D., García, A. M., Giraldo, F. D., & Sánchez, L. V. (2015). Bebidas energizantes: efectos benéficos y perjudiciales para la salud. Perspectivas En Nutrición Humana. https://doi.org/10.17533/udea.penh.v17n1a07
- Carlsson-Kanyama, A., Ekström, M. P., & Shanahan, H. (2003). Food and life cycle energy inputs: Consequences of diet and ways to increase efficiency. Ecological Economics. https://doi.org/10.1016/S0921-8009(02)00261-6