Bli av med vårtor med vitlök och citron

18 april, 2019
Vill du bli av med vårtor? Prova denna naturliga, hälsosamma kur och säg adjö till dina hudproblem!
 

Vårtor är små oregelbundenheter på huden som uppstår på grund av det mänskliga papillomviruset (HPV). Det finns 70 olika typer av detta virus, som sätter igång plötslig celltillväxt. Efter en tid börjar vårtorna växa ut och sprids snabbt.

Det finns som tur är en lång rad kommersiella produkter och huskurer med aktiva ingredienser som minskar och till och med helt kan ta bort vårtor. Bland kurerna hittar vi den här enkla behandlingen med citron och vitlök, som snabbar upp läkeprocessen utan att lämna ärr eller märken.

Behandling med vitlök och citron för att bli av med vårtor

Den här antika kombinationen med vitlök och citron är en av de mest använda naturliga antibiotiska och antisvampbehandlingarna för hudinfektioner. Båda ingredienserna har kraftiga ämnen som förstör och bekämpar tillväxten av olika sorters svamp, virus och bakterier.

Och som om det inte vore nog är de väldigt ekonomiska och kan köpas var som helst, och till skillnad från de kommersiella produkterna har de inga bieffekter.

Fördelarna med vitlök

vitlök för att av med vårtor

Vitlök anses vara naturens kraftigaste antibiotika och har visat sig vara väldigt effektiv på att ta bort infektioner som leder till vårtor. Vitlökens aktiva ingrediens, allicin, ger den sina antivirala och antiinflammatoriska egenskaper. Vitlök är perfekt för att minska de utväxter som formas på fingrar, nacke och andra delar av kroppen.

 

Du kan avhjälpa problemet både genom att äta vitlöken eller applicera den direkt. Anledningen är att näringsämnena stärker immunförsvaret och stimulerar immunförsvarets respons mot mikroorganismer. Bäst av allt är att det främjar cellregenerering, vilket minskar uppkomsten av ärr efter att man har tagit bort vårtorna.

Fördelarna med citron

citron för att bli av med vårtor

Citronjuice är rikt på syrakomponenter som hjälper till att reglera hudens pH-nivåer, vilket är bra när man vill ta bort vårtor. Anledningen är att citron har egenskaper som motverkar svamp, bakterier och virus, vilket tar bort många av de bakterier som påverkar hälsan både utvärtes och invärtes.

Citronjuice är därför perfekt för att lindra hudproblem som kan irritera och orsaka smärta. Juicen har även en blekande effekt och efter ett tag minskar märken, ärr och andra liknande problem.

Hur du gör denna behandling med citron och vitlök för att bli av med vårtor

citron och vitlök
 

Citron och vitlök finns alltid hemma, så blandningen är därför väldigt enkel att göra och kräver inte någon stor investering. Det är viktigt att förstå att effekterna inte uppkommer efter bara en applicering. Du måste applicera behandlingen varje dag för att få bra resultat.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • Juice från 1/2 citron

Hur gör man?

  • Krossa vitlöksklyftan tills du får en tjock massa. Blanda sedan med juicen från en halv citron.
  • Vänta några minuter och applicera sedan direkt på vårtorna.
  • Se till att täcka över det drabbade området och låta blandningen verka under natten.
  • Nästa dag sköljer du ordentligt med vatten och låter huden torka.
  • Upprepa varje kväll tills vårtan är borta.

Tänk på:

Försök aldrig att forcera bort vårtan. Det kan leda till skador och infektion. För att förhindra att vårtorna sprids ska du undvika sådant som har haft direkt kontakt med dem. Om du måste använda dem, se till att desinficera dem först.

Försök också att äta mat och tillskott som stöder immunförsvaret.

 

Spara