Bli av med sömnlöshet med kanel- & banante
Trots att vi ibland kanske ignorerar det påverkar faktiskt hur mycket sömn vi får vår hälsa och generella välmående. Att öronmärka minst sju eller åtta timmar för en god natts sömn är viktigt för att få bättre fysisk och mental prestationsförmåga. Om man inte får det så måste man börja jobba på att bli av med sin sömnlöshet.
När du vilar håller sig många av dina kroppsfunktioner aktiva eftersom din hjärna rensas och dina energireserver förnyas för att kunna tackla en ny dag. Dessvärre har vår moderna livsstil fått miljontals människor att sova mindre och det är dåligt av flera olika anledningar. Dåliga matvanor, stress och näringsbrister är bara några av orsakerna till sömnproblem.
Svårigheter att sova har den omedelbara effekten av att vi känner oss trötta och svaga, och långsiktigt kan det vara en potentiell orsak till kognitiva problem. Idag är det möjligt att bekämpa sömnlöshet genom att ta läkemedel som tvingar din kropp att etablera en normal sömnrytm, men om du tar dem under för lång tid kan effekterna bli motverkande och orsaka beroende.
Som tur är finns det hälsosamma och naturliga alternativ som hjälper dig att somna utan att ge oönskade bieffekter.
Idag föreslår vi ett enkelt te med kanel och bananer för att låta kroppen slappna av och lösa dina sömnproblem.
Vilka är fördelarna med kanel- & banante?
Te gjort på kanel och banan får allt mer uppmärksamhet som ett naturligt alternativ mot sömnlöshet och andra sömnrelaterade problem. Kombinationen av dessa två näringsrika ingredienser resulterar i en kraftfull behandling för att lindra stress samtidigt som du förbättrar din sömnkvalitet.
Bananer har en god, söt smak och är en basföda i många dieter tack vare sitt höga innehåll av kalium och magnesium. Båda dessa mineraler möjliggör specifika kroppsfunktioner, inklusive reglering av blodtrycket och eliminering av ansamlade vätskor.
De har även en positiv effekt på våra muskler och vener, som i sin tur minskar produktionen av kortisol (även känt som stresshormonet). Den huvudsakliga fördelen med bananer vad gäller sömnlöshet är dock innehållet av tryptofan – en viktig aminosyra som ökar produktionen av serotonin. Serotonin är en signalsubstans som behövs för en god natts sömn.
Kanel är en medicinsk krydda med aktiva komponenter, såsom eugenol, som avger en intensiv doft och tillhandahåller många av de fördelar som associeras med kanel.
Att konsumera kanel rekommenderas för de med typ 2-diabetes eftersom kryddan hjälper till att sänka blodsockerhalten genom att öka ämnesomsättningen. Kanel stödjer även hälsosam matsmältning och blodcirkulation – något som är viktigt för de som lider av sömnlöshet.
Hur gör man kanel- & banante för att bli av med sömnlöshet?
Att göra den här naturliga behandlingen för att bli av med sömnlöshet är jättelätt, och det bästa är att båda ingredienserna är lätta att få tag på i matbutiken till väldigt låga priser. Vad du får är en dryck med en milt lugnande effekt som lindrar stress, ångest och andra känslor som hindrar dig från att sova ordentligt.
Ingredienser
- 1 banan
- 1/2 tesked kanel
- 1 liter vatten
Beredning
- Skär av ändarna på bananen utan att skala den och lägg den i det kokande vattnet.
- Sänk värmen så att det sjuder och låt stå i tio minuter.
- Ta bort från värmen, låt dra i några minuter och sila sedan vätskan.
- Tillsätt en nypa kanel och rör om väl.
Besök denna artikel: Fantastiska användningar för bananskal
Konsumtion
- Drick en kopp 40 minuter till en timme innan du går till sängs.
- Upprepa varje kväll tills du känner full lindring.
Kämpar du fortfarande med att bli av med sömnlöshet? Tänk på att fördelarna alltid beror på andra vanor du kan ha samt hur bekvämt det är där du sover.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
-
Escobar, R. G. (2002). Eugenol: Propiedades farmacológicas y toxicológicas. Ventajas y desventajas de su uso. Revista Cubana de Estomatologia.
-
Mohammad-Zadeh, L. F., Moses, L., & Gwaltney-Brant, S. M. (2008). Serotonin: A review. Journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics. https://doi.org/10.1111/j.1365-2885.2008.00944.x
-
Silber, B. Y., & Schmitt, J. A. J. (2010). Effects of tryptophan loading on human cognition, mood, and sleep. Neuroscience and Biobehavioral Reviews. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2009.08.005