Bli av med överflödig vätska på mindre än en månad

Bli av med överflödig vätska på mindre än en månad

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2023

Vissa ansamlar mer vätska än andra, medan vissa drabbas av vätskeretention på grund av övervikt, graviditet, värme, klimakteriet och andra faktorer. Här är några naturläkemedel som, om de används dagligen, kommer hjälpa dig att bli av med överflödig vätska på mindre än en månad.

Juice på grapefrukt och vattenmelon

Det finns två fantastiska frukter som hjälper dig att eliminera överflödig vätska:

 • Grapefrukt: Denna frukt är mycket effektiv för att förebygga vätskeretention. Den är även mycket användbar för dem som vill rena sin kropp, ta hand om levern och gå ned i vikt eftersom grapefrukt hjälper till att lösa upp fett.
 • Vattenmelon: På grund av dess höga vatteninnehåll är den ett kraftfullt vätskedrivande medel. Över 90% av dess vikt är vatten. Den har också bara 20 kalorier per 100 gram.

Drick juice gjord på en av dessa två frukter, en till tre gånger om dagen utan att blanda dem. Om du vill söta juicen kan du göra det med lite stevia.

Du kan välja en av frukterna, eller växla mellan dem. Vi erbjuder dig dessa två alternativ eftersom man främst äter vattenmelon i varmt väder. Å andra sidan är grapefrukt lätt att hitta på vintern.  Du kan också använda eterisk grapefruktolja (se till att den är för oral användning när du köper den) om du inte kan hitta någon av de två frukterna i butiken.  Den eteriska oljan dricks varje morgon; en droppe blandad med lite honung eller olja.

vattenmelon på bricka

Lökbuljong

Du kan få tag på lök året runt. På vintern kan du verkligen njuta av soppor som värmer i kylan. Lök främjar eliminering av överflödig vätska från kroppen. Koka två eller tre lökar i en och en halv liter vatten, i en halvtimme. Drick buljongen mellan måltider eller en halvtimme innan en måltid. Du kan lägga till lite havssalt för smaken.

Fotbad för att eliminera överflödig vätska

Om du lider av vätskeansamling i framförallt fötter och ben kan du också använda dig av ett fotbad med åkerfräken och rosmarin. Koka 2 matskedar åkerfräken och 2 msk rosmarin i en liter vatten i 5 till 10 minuter. Ta bort från värmen, låt stå i 10 minuter, sila och lägg i en halv matsked salt. När vätskan är ljummen kan du blöta fötterna i 15 till 30 minuter.

åkerfräken i knippe

Kalldusch för benen

När du tar en dusch, börja med låg temperatur och följ dessa steg med duschmunstycket:

 • Rör den uppåt på utsidan av det högra benet
 • Rör den nedåt på insidan av det högra benet
 • Rör den uppåt på utsidan av det vänstra benet
 • När du kommer upp till ditt knä, gå över till höger ben och gå sedan tillbaka till vänster ben och fortsätt ned
 • Om du kan, gör samma sak med baksidan av benen. Du behöver inte växla vid knäna.

När du torkar dina ben, använd en grov handduk och massera huden nedifrån och upp.

Benmassage

Du kan göra en salva för benen som du kan använda efter duschen. Blanda i en gelbas som kan vara din vanliga fuktkräm, aloe gel eller vegetabilisk olja (mandel, sesam, olivolja, mm.) och tillsätt några droppar av en eller några av följande eteriska oljor:

 • Rosmarin
 • Trollhassel
 • Hästkastanj
 • Cypress

Massera försiktigt dina ben med denna blandning, nerifrån och upp, med cirkelrörelser med slutna nävar.

Sov med fötterna upp

För att förebygga dålig cirkulation i benen och överflödig vätska i fötterna kan en mycket enkel åtgärd vara att placera en kudde under vaderna när du går till sängs. Du kan också sträcka ut fötterna en halvtimme före sänggåendet genom att sträcka dem upp längs väggen, till exempel i form av bokstaven L. Du kan göra denna sista övning under dagen också, när du har lite ledig tid, särskilt om du tillbringar merparten av din dag sittande eller stående.

Bilder med tack till robbplusjessie och uteart.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.