Blek armbågar och knän med en hemgjord hudkräm

Armbågar och knän har en tendens att bli mörkare än omkringliggande områden. För att motverka det vill vi idag dela med oss av en hemgjord kräm.
Blek armbågar och knän med en hemgjord hudkräm

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Huden som täcker armbågar och knän är lite tjockare än på andra ställen av kroppen, och eftersom den inte har några oljekörtlar tenderar den också att bli torr. Kontinuerlig utsättning för smuts, fukt och andra miljömässiga faktorer leder till mörka fläckar över tid. Som om det inte vore nog försummas dessa områden ofta i skönhetsrutiner, eftersom de flesta fokuserar på ansiktet och andra mer märkbara områden.

Idag vill vi därför ta chansen att dela med oss av en hudkräm som erbjuder märkbar blekning utan bieffekter.

Hemgjord hudkräm för att bleka armbågar och knän

hemgjord hudkräm i burk

Den speciella kombinationen av ingredienser resulterar i en effektiv behandling för att bleka huden på armbågar och knän. Krämen är gjord på torrmjölk och E-vitaminolja – två naturliga återfuktare kända över hela världen för hur bra de är för huden. Båda gör mörka fläckar mindre märkbara samtidigt som de också förebygger tidiga ålderstecken.

Antioxidanterna tar bort alla kontaminationer som fäst sig vid hudvävnaden och låter huden absorbera fukt lättare, vilket gör den mjukare och vackrare. Allt detta förhöjs av citronsaften och glycerinet. De tar bord döda hudceller, fläckar och även andra problem som uppstår från stor torrhet.

Ingredienser

 • 1 tesked glycerin
 • 5 matskedar torrmjölk
 • Saften från 1/2 citron
 • 3 E-vitaminkapslar

Instruktioner

 • Häll först torrmjölk och glycerin i en skål.
 • Blanda därefter med ett träredskap och tillsätt citronsaften lite i taget.
 • Bryt sönder E-vitaminkapslarna över skålen samtidigt som du blandar tills allt är ihopblandat.
 • Efter att du fått en tjock, jämn smet applicerar du den slutligen på det drabbade området.

Applicering

 • Först vill vi klargöra att krämen endast bör användas kvällstid eftersom den innehåller citron och exponering för solen därför kan ge negativa effekter efter applicering.
 • Det första steget är att rengöra området väl tills all smuts som kan ha ansamlats på ytan är borta.
 • Ta sedan lite kräm och sprid ut över området med varsam massage tills det är helt täckt.
 • Applicera därefter på armbågar och knän och låt sitta i 20-30 minuter.
 • Efter att tiden löpt ut masserar du den torkade krämen igen och tar bort överflöd med varmt vatten.
 • Torka väl med en mjuk handduk och applicera avslutningsvis återfuktande kokos- eller olivolja på området.
 • Upprepa det minst tre gånger per vecka tills du ser resultat.

Några saker att komma ihåg när du använder denna kräm för att bleka armbågar och knän

Krämen är effektiv på mörka fläckar som bildas på armbågar och knän, men du kommer inte att se resultat med bara en applicering. Du måste vara konsekvent för att se goda resultat. Detta eftersom naturliga ingredienser tar lite längre tid på sig att verka jämfört med kemiska produkter.

Med det sagt ska du komma ihåg att ingredienserna är väldigt säkra och inte ger några allergiska reaktioner eller andra hudproblem.  Bäst av allt är att det är snällt mot plånboken. Du kan hitta alla ingredienser i välsorterade butiker.

Redo att prova? Gör krämen hemma och hjälp armbågar och knän på traven!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.