Bikarbonat för att minska syra i kroppen

Dagens livsstil och diet kan snabbt komma ikapp en. Att hitta en grundläggande balans är vitalt för att din kropp ska kunna eliminera gifter och absorbera näringsämnen på rätt sätt.
Bikarbonat för att minska syra i kroppen
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Om du stannar upp och tänker till har de flesta livsmedel vi har enkel åtkomst till en sur effekt på kroppen, vilket över tid kan utvecklas till en sjukdom. Livsmedel som läsk, bearbetat mjöl, sötsaker, bröd, rött kött och korv är bara några exempel på saker som är för goda för att motstå. Att äta dessa livsmedel kan dock öka mängden syra i kroppen och resultera i en rad allvarliga hälsoproblem.

Varför är det viktigt att inte ha för mycket syra i kroppen?

För att förstå varför du bör neutralisera kroppen måste du känna till pH-skalan. Denna skala går från 0 till 14 och försöker indikera hur sur eller alkalisk kroppen är. Noll är extremt sur och 14 är extremt alkalisk. För att din kropp ska fungera som den ska behöver du ha ett pH-värde mellan 7,35 och 7,45, vilket anses vara ett balanserat pH-värde.

En dålig livsstil och dåliga matvanor är mycket vanligt idag, och de leder till ett obalanserat pH-värde som tenderar att vara mer surt än alkaliskt. Detta resulterar i att kroppen inte längre kan eliminera gifter och slutar absorbera näringsämnen som den ska. Det är därför det är så viktigt att du korrigerar detta och försöker hitta ett sätt att neutralisera syran i kroppen på, så att du återigen kan få ett balanserat pH-värde.

Bikarbonat kan neutralisera syran i kroppen

Recept för att lindra matsmältningsproblem orsakade av syra

Förbättra matsmältningen

För att minska de jobbiga problemen med magsyra och främja bra matsmältning löser du upp 1/4 tesked bikarbonat i ett glas vatten och dricker efter varje måltid.

Recept för att neutralisera syra i blodet

Du kan använda samma recept för att neutralisera syra i blodet. Drick ett glas på morgonen och ett innan läggdags istället för efter varje måltid.

Recept med äppelcidervinäger och bikarbonat

Äppelcidervinäger kan reglera pH-värdet

pH-värdet hos denna blandning är sju, vilket gör den perfekt om du vill ha mer energi. Du behöver bara blanda två skedar äppelcidervinäger med 1/4 tesked bikarbonat, och dricka det två till tre gånger per dag på tom mage.

Recept med citron och bikarbonat

Detta enkla recept är ett utmärkt sätt att snabbt neutralisera magsyran i kroppen och bli av med problemen som orsakas av syra. Du pressar citronsaften, späder ut den i vatten och lägger till 1/4 tesked bikarbonat. Denna blandning kommer omedelbart börja bubbla, och du dricker den innan den slutar göra det. Den dricks generellt efter tunga måltider, men du kan även dricka den två gånger dagligen.

Recept med lime och bikarbonat

Lime och bikarbonat

Denna blandning bereds på samma sätt som den tidigare, men med lime istället för citron. Precis som med citronreceptet hjälper denna blandning till att balansera natrium- och kaliumnivåerna. Den är väldigt bra för personer som har ansamlingar av vätska på grund av natriumnivåerna.

Recept för personer med natriumproblem

När natrium ansamlas i kroppen kan det leda till hälsoproblem om du inte tar tag i det. Detta enkla recept är perfekt om du har ansamlade vätskor som ett resultat av detta natrium. Du behöver bara blanda 1/8 tesked bikarbonat, 1/16 tesked kaliumpulver och 1/4 tesked citronsyra. Denna blandning späds ut i ett halvt glas vatten och dricks två gånger dagligen på tom mage.

Recept för att neutralisera syra och få kroppen att fungera normalt igen

Detta enkla recept neutraliserar syran i kroppen för att återfå natrium- och kaliumbalansen. Och inte bara det – det är även bra för att normalisera kroppsnivåerna så att kroppen kan fungera som den ska. För att göra denna blandning blandar du citronsaft med lika delar bikarbonat och kaliumpulver. Drick detta två gånger dagligen på tom mage.

Viktigt!

  • För att få bästa resultat från dessa syraneutraliserande recept bör du komplettera dem genom att dricka mer vatten under måltider. Detta vatten hjälper till att neutralisera maten snabbare, vilket minskar risken för överflödig surhet.
  • Se till att dagens sista måltid är lätt, och försök att inte äta minst två timmar innan du går till sängs.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.