Behandla fett hår naturligt med havssalt

Behandla fett hår naturligt med havssalt
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 13 januari, 2023

Salt är en fundamental ingrediens i alla typer av recept. Men visste du att man även kan behandla hår med havssalt? Tack vare dess grova textur har havssalt utmärkta exfolierande egenskaper.

Undrar du hur havssalt kan minska mängden fett i håret och skalpen? Fortsätt läsa för att lära dig om denna fantastiska ingrediens.

Vad är havssalt känt för?

Havssalt är en naturlig produkt från havet. Den ändras inte med några kemiska processer, så den behåller sina grundläggande egenskaper. Det är ett nyttigare saltval än joniserade versioner. Du kan definitivt gagnas av denna typ av salt.

Havssalt i slev

Bli av med fett hår med havssalt

Fett hår orsakas av överflödig produktion av olja från hudens talgkörtlar. När du inte tvättar håret ordentligt eller tillräckligt kan denna olja ansamlas på skalpen och vara svårt att bli av med.

Havssalt kommer till skillnad från vanligt salt från avdunstningen av havsvatten, vilket lämnar efter sig mineraler. Havssaltets förmåga att ta bort olja från håret kommer tack vare att mineralerna faktiskt stärker hårsäckarna och skalpen. Som ett resultat minskas ansamlingen av olja och håret ser mycket friskare ut.

Havssaltet förbättrar även cirkulationen i områden av huden där den appliceras. Detta förbättrar tillförseln av syre till huden och skalpen. Därför kommer du åtnjuta snabbare hårtillväxt, högre volym och mycket friskare skalp. Nu när du vet hur det fungerar och är redo att prova det hemma, måste du lära dig hur man behandlar sitt hår med havssalt.

Hur man behandlar sitt hår med havssalt

Ingredienser

  • 2 delar schampo
  • 2-3 matskedar havssalt
Kvinna tvättar håret

Tillredning och applicering

  • Först ska du hälla två delar av ditt favoritschampo i en liten behållare som rengjorts och torkats ordentligt.
  • Tillsätt 2-3 matskedar havssalt (beroende på hur fett ditt hår är) i behållaren med schampot och blanda väl tills saltet helt lösts upp.
  • I duschen applicerar du lite av blandningen i håret genom att helt täcka det.
  • Se till att massera skalpen med blandningen i fem minuter och låt verka i ytterligare tio minuter.
  • Skölj därefter håret med varmt vatten. Det är vanligtvis en bra idé att göra en sista kallvattensköljning för att stänga hårsäckarna.
  • Avslutningsvis applicerar du ett återfuktande balsam för att hjälpa håret att återhämta sig.

Du kan upprepa processen 2-4 gånger per vecka. Efter en månad kommer du börja se utmärkta resultat från denna exfoliantDet är viktigt att du använder denna teknik då och då, eftersom för mycket kan göra håret torrt. Dess användning är framförallt rekommenderad för personer har för mycket fett på skalpen. Använd den dock inte vid varje tvätt.

Havssalt har verkligen varit ett mirakel för personer som inte fått goda resultat med produkter från sminkaffärer. Det hjälper inte bara till att eliminera överflödig olja, utan snabbar även upp hårtillväxten och eliminerar till och med mjäll.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.