Behandla ådernät och åderbråck med denna arnikakur

Åderbråck och ådernät är vanliga problem som vanligtvis drabbar kvinnor efter graviditet eller i 50-årsåldern. Lär dig hur man behandlar och minskar närvaron av dessa vidgade vener och kapillärer med hjälp av en hemgjord kur.
Behandla ådernät och åderbråck med denna arnikakur

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Åderbråck och ådernät är ett skönhetsproblem som drabbar en stor del av den vuxna, kvinnliga populationen. Det går dock att behandla ådernät hemma, och minska synligheten av dem på huden.

De är vanligtvis ett resultat av problem i cirkulationssystemet. Det vidgar venerna och kapillärerna, nästan alltid i de lägre lemmarna.

Åderbråck och ådernät har vanligtvis en rödaktig eller blåmärksliknande färg och är ofta väldigt synliga på huden eftersom de orsakar svullnad. De utvecklas vanligtvis på vaderna och insidan av låren. De kan dock även dyka upp på andra delar av kroppen.

De flesta kvinnor drabbas under graviditet eller från 50-årsåldern på grund av kroppens hormonförändringar. Oavsett orsaken vill de som drabbas oftast minimera deras synlighet. Det är inte bara för att de påverkar hur benen ser ut, utan även för att de orsakar svullnad och smärta.

Som tur är finns det en rad olika kurer och naturliga produkter som kan minska dem om de används konsekvent.

Bland dessa finns en salva med arnika som värderats högt sedan antiken för sina antiinflammatoriska och antikoagulerande effekter.

Lär dig hur du använder kuren och ge den ett försök!

Arnikasalva för att behandla ådernät och åderbråck

Behandla ådernät med arnika

Arnikasalva är en ekologisk produkt som använts som en naturlig behandling för cirkulationsproblem i hundratals år.

Det är en alpin växt som växer vilt på vägar och vid övergivna fastigheter, och är väldigt vanlig i europeiska och latinamerikanska länder.

Arnika, eller slåttergubbe som den också heter, har länge värderats högt för sina homeopatiska egenskaper. Arnika lämpar sig väl för behandling av muskelsmärtor, ledsmärta och inflammatoriska åkommor.

Många av dess extrakt och aktiva beståndsdelar används faktiskt i den farmaceutiska industrin för att framställa kurer, salvor och andra externa produkter.

Slåttergubbe är bra mot ådernät

Dess huvudsakliga fördel för att behandla åderbråck är förmågan att öka blodcirkulationen lokalt och främja blodets återgång till överkroppen.

Det minskar storleken på venerna utan att påverka blodflödet. Det har en intressant positiv effekt på inflammation.

Vidare kan man genom att massera in salvan i huden lindra spändhet och smärta i benen. Det är framförallt märkbart efter att man har varit fysiskt aktiv eller efter en hård dags arbete.

Salvan är också en bra behandling för stukningar, blåmärken och andra ytliga sår.

Bered arnikasalva för att behandla ådernät och åderbråck

Gör en egen salva

Salvans antiinflammatoriska, tonande och lindrande egenskaper aktiverar blodflödet i det drabbade området och minskar otroligt nog synbarheten på venerna på hudens yta.

Att massera in salvan på huden hjälper till att stimulera lymfsystemet. Samtidigt främjar det elimineringen av gifter och vätskor som vanligtvis påverkar återhämtningsprocessen.

Det må inte vara en mirakelkur, men regelbunden användning av arnikasalva stärker effekten av kost, träning och andra vanor.

För att få optimala resultat är det bäst att börja använda salvan under de inledande skedena. Detta eftersom ju mer problemen avancerar, desto fler komplikationer uppstår.

Låt oss ta en titt på hur man gör denna fantastiska, naturliga salva:

Ingredienser

Metod

  • Smält bivaxet i ett vattenbad.
  • När det smält tillsätter du sheasmöret och mandeloljan.
  • Sänk värmen till minimum och rör med ett silikonredskap så att allt blandas väl.
  • När blandningen är redo tar du bort den från värmen.
  • Efter det tillsätter du omedelbart arnikaoljan och E-vitaminkapseln.
  • Låt stå i några minuter och häll i lufttät glasburk innan salvan stelnar.

Hur man applicerar salvan

  • Massera in så mycket du behöver på det drabbade området.
  • Låt din hud absorbera den.
  • Applicera varje kväll.
  • Använd inte salvan på öppna sår.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.