Naturliga avkok för att rensa levern

Naturliga avkok för att rensa levern

Senaste uppdateringen: 28 december, 2018

Levern är ett viktigt organ som vi använder oss av för att eliminera bakterier, gifter, virus, medicin och andra ämnen som är skadliga för kroppen. Det är normalt för levern att bli “blockerad” och behöva en rensning. Men hur kan man rensa levern? Avkok för att rensa levern fungerar perfekt som naturliga huskurer. Låt oss förklara vidare.

Den biologiska medicinens motto säger att det första steget när det gäller att behandla en sjukdom är att avgifta. Detta skapar en mer hälsosam balans. Så för att du ska undvika att få någon form av leversjukdom är det ett absolut måste att rensa levern en eller två gånger per månad med växter som bidrar med naturens visdom.

Hur märker jag att jag måste rensa levern?

Rena levern och undvik smärta

Då din lever är full med gifter, inflammerad eller blockerad med substanser som förhindrar att den uppfyller sina normala funktioner upplever du generellt följande symtom:

 • En tung känsla i magen
 • Minskad aptit
 • Maten du äter får dig att känna dig, sjuk, svimfärdig och illamående…
 • Du kan få diarré
 • Det är även vanligt att man upplever episoder med feber, ett tydligt tecken på att något är fel i kroppen, att man har en inflammation
 • Gaser i magen
 • Huvudvärk
 • Smärta runt området vid levern (kom ihåg att levern sitter precis under diafragman, vid den övre högra sidan)
 • Utslag på huden
 • Dålig andedräkt

Rekommenderade avkok för att rensa levern

Avkok på kronärtskocka

Rena levern med kronärtskocka

Detta hjälper till att rensa levern, skydda den samt behandla relaterade sjukdomar. Detta avkok är rikt på folsyra, vitamin A1, vitamin B1, vitamin C, samt magnesium, fosfor, kalcium, järn, kalium, zink samt kostfiber. Det är en fantastisk resurs, bra på morgonen, minst 5 dagar i rad och var 15:e dag. Detta kommer regelbundet att rensa levern

Instruktioner

Allt du behöver göra är att koka bladen från två torkade kronärtskockor och koka dem i en kopp vatten. Låt avkoket sitta i 15 minuter och drick det sedan sakta. Om du lider av någon form av leversjukdom kan du dricka det 3 gånger per dag

Avkok på mjölktistel

Rena levern med mjölktistel

Mjölktistelns hemlighet ligger i fröna. De innehåller silymarin från flavonoid-familjen, som fungerar som en antioxidant. Den främjar leveråterhämtning, underlättar matsmältningen och förhindrar att giftiga substanser kommer in i fettcellerna. Det är en väldigt lämplig och nödvändig resurs för avgiftning.

Instruktioner

 • Mjölktistelfrön kan hittas i alla naturapotek. De är en av de mest sålda naturkomponenterna, även om vi dock bör nämna att du inte får 100% av fördelarna vid ett avkok, eftersom silymarin är en aktiv ingrediens som inte är vattenlöslig.
 • Specialister rekommenderar att man tar kapsyler eller piller. Om du ändå vill göra ett avkok, ta en soppslev med mjölktistelfrön och häll dem i en kopp med kokande vatten. Låt stå i 20 minuter.

Avkok på salvia

Rena levern med salvia

Ett avkok på salvia är perfekt för att eliminera gifter, lindra leverbesvär och för att rensa levern. Drick det efter måltider.

Instruktioner

 • Salvia går enkelt att hitta. Många odlar sina egna medicinska växter och denna växt är ofta vanligt förekommande. Du hittar den även i affärer.
 • Förbered ett avkok på salvia med 4 gram blad och blommor per kopp med kokande vatten. Låt det därefter stå i 15 minuter.

Avkok på maskros

Avkok på maskros

Maskroste är fantastiskt för att stimulera levern. Den rensar levern och förbättrar dess funktioner. Du kan även dricka den under eftermiddagen och efter måltider, vilket också förbättrar matsmältningen.

Instruktioner

Allt du behöver är en näve torkade blad och blommor. Koka detta i en kopp vatten och låt stå. Drick upp till två koppar per dag.

Avkok på boldo

Boldo för levern

Avkok på boldo hjälper matsmältningssystemet, magen, tarmarna och, viktigast av allt, skyddar levern. Det är en fantastisk allierad.

Instruktioner

Denna växt kan även hittas i naturapotek. Den går enkelt att förbereda. Allt du behöver göra är att lägga en tesked med torkade blad i en kopp kokande vatten. Låt stå och drick efter måltider.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • López-Molina, D., Navarro-Martínez, M. D., Melgarejo, F. R., Hiner, A. N. P., Chazarra, S., & Rodríguez-López, J. N. (2005). Molecular properties and prebiotic effect of inulin obtained from artichoke (Cynara scolymus L.). Phytochemistry. https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2005.04.003
 • Flick, U. (2014). The SAGE Handbook of Qualitative Data Analysis. The SAGE Handbook of Qualitative Data Analysis. https://doi.org/10.4135/9781446282243
 • Tamayo, C., & Diamond, S. (2007). Review of clinical trials evaluating safety and efficacy of milk thistle (Silybum marianum [L.] Gaertn.). Integrative Cancer Therapies. https://doi.org/10.1177/1534735407301942

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.