Avgifta din kropp på tre dagar med den här dieten

Följ inte dieten längre än de tre dagarna; det är ett restriktivt program som endast är till för att avgifta kroppen.
Avgifta din kropp på tre dagar med den här dieten

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Tidsbrist är en av de största anledningarna till att folk inte äter bra. Kanske äter du för mycket skräpmat? Det är i så fall viktigt att avgifta din kropp då och då, såsom med den här 3-dagarsplanen.

Ditt schema kanske inte låter dig fokusera på den livsstil du vill ha, och att tänka på hälsan kanske helt enkelt inte är en del av ditt normala liv. Men resultaten kan bli trötthet och sjukdom.

Din kropp behöver näringsämnen och hälsosam mat – men att arrangera det kräver planering. Kroppen talar alltid, så lyssna på den! Det är dags att avgifta din kropp och hjälpa dina organ att fungera bättre.

En diet för att avgifta din kropp

Skål med yoghurt

Folk letar efter mirakeldieter på internet, men framgång är något man når med hängivelse och ihärdighet. Tre dagar är allt som krävs för att återställa kroppen och återhämta sig, men därefter måste man fortsätta med en balanserad kost.

För att avgifta din kropp måste du eliminera skadliga gifter som påverkar huden och försvagar dina organ. Nyckeln är att förändras inifrån och ut.

En avgiftande diet är det första steget. Den tar bara tre dagar, men det är därför den är så restriktiv. Den består av att äta frukt och grönsaker, soppa eller buljong samt dricka teer som hjälper återfuktningsprocessen, med få proteiner och kolhydrater.

Du kan äta mellanmål mellan måltiderna. Nutritionisten Andrea Miranda – chef för den Argentinska föreningen för estetik och integral näring (SAENI) – säger att två portioner om dagen räcker. De kan vara fettsnål yoghurt, lätt gelatin, vindruvor eller nötter.

Mer vatten för att hålla vätskebalansen

Dr. Miranda förklarar att vatten är otroligt viktigt när man vill rensa kroppen. Hon föreslår att man dricker 2-3 liter vatten varje dygn för att hålla vätskebalansen på en bra nivå. Vatten renar kroppen och hjälper till att rensa organ såsom njurarna, som är så viktiga för att ta bort gifter från kroppen.

Den här 3-dagarsplanen rekommenderas dessutom för att påbörja en vätskebaserad fasta för att snabba upp processen. Du främjar då produktionen av nya celler och aktiverar dina organ så att de fungerar bättre.

Nycklarna till en bra avgiftande diet

För att rensa kroppen på tre dagar måste du se till att ge den näringsämnen och mineraler. Trots dietens korthet måste du fortfarande äta balanserat under tiden. Det är inte värt att riskera din hälsa.

Laga mat utan salt

Här kommer några tips:

 • Drick 2-3 liter vatten om dagen.
 • Glöm inte kolhydrater, men undvik mjöl och bearbetat socker.
 • För kolhydrater kan du äta frukt, grönsaker och rotfrukter. Det stödjer immunförsvaret.
 • Frukter är utmärkta källor till socker och innehåller många näringsämnen. Välj vätskedrivande varianter, såsom ananas.
 • Glöm inte nötter till mellanmål.
 • Inga kolhydrater ska konsumeras kvällstid.
 • För proteiner ska du välja färskt kött och fisk. Tillred dem utan tillbehör och ät i små portioner.
 • Minska ditt saltintag för att förebygga vätskeretention och för att stimulera diures.
 • Glöm friterad mat. Om du måste använda olja, använd oliv- eller kokosolja.

Kostguide

Här kommer några exempel på vad du kan äta under avgiftningsdieten.

Frukost

 • Börja med te. Servera det med fullkornsvetetoast och lägg till en fettsnål ost. Drick lite citrusjuice (citron eller apelsin).
 • Ett annat alternativ: en handfull nötter (hasselnötter, mandlar, valnötter eller jordnötter).

Lunch

 • Grönsakssoppa. Sallad med råa eller tillagade grönsaker. Ät med lätt gelatin och gott om vatten.
 • Alternativ: tio vindruvor och en kopp te.

Middag

 • Kyckling- eller köttbuljong. Kokta grönsaker. Kyckling, kött eller fisk som du äter ugnsbakat eller kokt. Ät med frukt och vatten.

Avkok eller te

En kopp te

Att dricka te kan vara till stor hjälp under dessa tre dagar. Det motverkar vätskeretention och stärker avgiftningsprocessen. Avkok är bra för kroppen och kan drickas året runt, vare sig det är sommar eller vinter.

Välj grönt te eftersom det innehåller många antioxidanter. Överväg även vitt te, som är utmärkt om du brottas med ångest eller stress. Det innehåller aminosyror och rekommenderas för personer med hypertoni. Kom ihåg att en avgiftande diet inte ska vara en bestraffning. Det kommer att vara tre kämpiga dagar med många restriktioner, men poängen är att förbättra din fysiska och mentala hälsa.

Vi uppmuntrar dig att ta bra beslut efter dessa tre dagar. Du kommer att se resultat om du följer en nyttig och balanserat kostplan och tränar regelbundet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.