Att veta om någon som är i ett förhållande tycker om dig

Om du tror att någon som är i ett förhållande tycker om dig, analysera fördelarna och nackdelarna innan du fattar något beslut, eftersom det här är en mycket känslig situation.
Att veta om någon som är i ett förhållande tycker om dig
Bernardo Peña

Granskad och godkänd av psykolog Bernardo Peña.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Någon som är i ett förhållande börjar titta på dig annorlunda. Du vet att personen har en partner, men du frågar dig själv om han eller hon gillar dig. Situationen kan vara obekväm eller frestande, beroende på hur du ser det. Om du känner dig attraherad av personen är det troligt att du kommer vara intresserad av att ta reda på om denne verkligen tycker om dig eller inte.

Problemet är att du inte är säker på om han behandlar dig på detta sätt på grund av artighet, om du är förvirrad eller om det verkligen finns kemi mellan er två.

Hur kan du veta? Vilka signalerar tyder på att det är sant?

Här är några av de tecken som berättar för dig att en annan person tycker om dig. Läs dem nedan!

1. De ser på dig annorlunda

tycker om dig blick

När de är attraherade av dig förändras blicken. Om de är intresserade av dig, kommer de att titta på dig när de kan. De kan göra det på ett frivilligt eller omedvetet. Men även om de försöker undvika det ser de alltid på dig när du passerar eller är nära.

2. De vill vara nära dig

Om någon i ett förhållande gillar dig, vill de vara nära dig. Om du är vänner, vill den personen alltid vara omkring dig. Du kan också märka att de beter sig annorlunda än med sina andra vänner.

Ofta kan de visa intresse för att ta reda på om de har någon chans med dig, även om de är i ett förhållande.

3. De delar saker med dig

tycker om dig delar

Du är medveten om att de pratar för mycket med dig, även om de har en partner. Du pratar flera gånger under dagen och de säger alltid var de går eller vad de gör.

Om de visar intresse för att veta vad du gör eller din dag var, kanske hur de tycker om dig också går utöver en enkel vänskap.

4. De jämför dig med sin partner

Ingen gillar att jämföras med andra. Men när de börjar jämföra sin partner till dig, kanske de bara indirekt säger hur mycket de gillar dig. De kan säga att de önskar att deras partner var mer som du eller hade många av dina egenskaper.

5. De ber dig att göra många saker tillsammans

tillsammans

Som vänner är det normalt att du vill dela stunder tillsammans. Det som inte är normalt är deras insisterande på att bjuda in dig att göra olika saker tillsammans, saker de kan göra med sin partner.

Att föredra att spendera mer tid med dig än med deras partner betyder definitivt att de gillar dig som mer än en vän. Det här är deras sätt att låta dig veta att de gillar dig och har en bra tid tillsammans med dig.

6. De blir svartsjuk när du går ut med någon annan

Det är troligt att de blir avundsjuka när du säger till dem att du går ut med någon annan. Detta kan få dem att ändra sin attityd eller skämma bort dig. Ibland kan de säga att du inte borde göra det eftersom de tror att det inte är bra för dig.

7. De ringer dig när de har problem med sin partner

ringer

Detta kan få dig att känna dig som “den andra fiolen”. Men det är troligt att den här personen som gillar dig kommer att komma till dig när deras relationer kriser.

De gör detta för att ta reda på om de har chans med dig om deras nuvarande förhållande slutar.

8. De försöker vara i din sociala cirkel

Märker du att du stöter på dem överallt där du går med dina vänner? Detta kan inte vara en slump.

Om den personen är attraherad av dig eller gillar dig, letar de efter oändliga möjligheter att se dig och vara nära dig. Om de är i din sociala cirkel blir det lättare för dem att vara runt dig.

9. De försöker uppmärksamma när du är i närheten

Deras ansiktsuttryck, kroppsrörelser och deras beteende kan alla vara tecken som säger att de tycker om dig.

När du är på samma plats försöker personen att uppmärksamma dig så att du märker dem. Ibland kan de ändra sin kroppshållning eller tonröst.

Är du säker på att någon i ett förhållande tycker om dig? Om du bekräftar det, försök att analysera situationen mycket noga innan du fattar något beslut. Kom ihåg att det är väldigt svårt att vara mitten av i ett förhållande.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Armenta-Hurtarte, Carolina, Sánchez-Aragón, Rozzana, & Díaz-Loving, Rolando. (2012). ¿DE QUÉ MANERA EL CONTEXTO AFECTA LA SATISFACCIÓN CON LA PAREJA?. Suma Psicológica , 19 (2), 51-62. Recuperado el 09 de enero de 2023, de http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0121-43812012000200004&lng=en&tlng=es.
  • Houston, T. L. (1974), Foundations of interpersonal attraction, Nueva York: Academic Press.
  • Soto Ferraris, R. (2015). Factores que intervienen en la elección de pareja de jóvenes mexicanos. Revista REDES, (32), 71–84. Recuperado a partir de https://redesdigital.com/index.php/redes/article/view/180
  • Walster, E. (1971), Passionate love. In B. Murstein (Ed.), Theories of attraction and love. Nueva York: Springer Publ.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.