Att undertrycka känslor blockerar levern

Om du vill avblockera din lever bör du ägna dig åt träning som gör att du rör på höger arm. När du gör rörelser med denna arm masserar och avblockerar du även levern.

Vi har ofta nämnt alla de olika faktorerna som kan orsaka skada på din lever, som att ha dåliga matvanor, föroreningar samt alla de giftiga substanser som finns omkring oss. Många som tar hand om sig själva och har dessa faktorer i åtanke drabbas dock av leverproblem ändå. Varför är det så?

I denna artikel ska vi förklara hur levern påverkas av negativa känslor som vi undertrycker, framförallt vrede, och berätta hur du naturligt kan förbättra din leverhälsa.

Vad gömmer levern på?

Enligt uråldrig, kinesisk medicin har alla våra organ en relaterad känsla som påverkar det extra mycket. Detta ger oss några ledtrådar till vilka emotionella svar som kan leda till vilka kroniska sjukdomar. Till exempel är lungorna relaterade till sorg och njurarna till rädsla.

När det kommer till levern påverkas vi av vrede och frustration – två känslor du aldrig bör undertrycka eller gömma undan eftersom det tillåter dem att påverka levern på samma sätt som om du skulle äta en hel tallrik flottig mat.

Vrede och andra känslor

Trots att vi fokuserar på vrede bör vi även nämna liknande känslor, som agg, bitterhet eller irritation, eftersom de är lika skadliga.

Mycket undertryckt vrede kan få din lever att bli blockerad, vilket kan vara väldigt jobbigt och orsaka fysiskt obehag (muskelspänningar i nacken och axlar, huvudvärk, synproblem, mm), vilket bildar en ond cirkel som kan vara väldigt svårt att fly från. I det långa loppet kan denna situation leda till kronisk sjukdom.

Så hur ska man uttrycka sina känslor?

Lösningen, som involverar att uttrycka dessa känslor, är inte så enkel som den verkar, och personer som lidit av dessa problem vet hur svårt det kan vara att ändra sättet man reagerar på dagliga svårigheter. Vi ser konstant personer som drabbas av upprepade vredesattacker, och vårt sunda förnuft säger att det inte är hälsosamt. Personer som tenderar att få arga reaktioner drabbas faktiskt ofta av hjärtproblem.

Så vad är lösningen? Låt oss ta en titt på några tips på hur man lär sig avblockera levern – ett organ som tenderar att drabbas av konsekvenserna från negativa känslor.

Yoga

Att inse vad som försiggår

Att inse vad som pågår är det första steget mot att förebygga att dessa typer av intensiva situationer inträffar gång på gång. Du bör först lära känna dig själv, ta reda på vilken typ av människor som gör dig arg, och upptäcka hur du kan undvika denna reaktion, vilket ofta inkluderar att le eller bara vara tyst.

I detta fall bör du gå till en terapeut som kan hjälpa dig med dina känslor, eller till och med ta till behandlingar som Bachblommor, vilket är ett naturligt alternativ utan bieffekter som kan överraska dig med sina snabba och positiva resultat.

Lär dig att kommunicera

Det första steget mot att inte undertrycka sina känslor är att lära sig hur man kommunicerar. Du måste besitta förmågan att lugnt tala om hur du känner och vad som sårar dig, speciellt med personer du älskar och personer du måste träffa varje dag, till exempel arbetskamrater. Detta är ett svårt steg, men de positiva resultaten kommer uppmuntra dig att kämpa på.

Ägna dig åt fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet är en av de bästa lösningarna till ett antal problem. I detta fall hjälper det till eftersom det möjliggör för dig att bli av med fysiska spänningar, och om du vill avblockera levern bör du verkligen genomföra träning där du rör din högra arm. När du genomför rörelser med denna arm masserar och avblockerar du även levern, så försök att genomföra fysiska aktiviteter som tennis eller boxning, beroende på hur van atlet du är.

Du bör även genomföra träning i naturen då och då, och till och med skrika så högt du kan. Tveka inte att försöka detta sista tips eftersom det är mer användbart än det låter.

Vandra-i-naturen

Uttryck dig själv

Det finns gott om sätt att uttrycka sig själv på, och framförallt om du har svårt att kommunicera med ord. Konst är ett utmärkt sätt att uttrycka sina känslor, och många introverta vänder sig till detta verktyg för att bli fenomenala musiker, för att bara nämna ett exempel. Tveka inte att leta efter ett konstnärligt fält som tillåter dig att ha roligt på ett lättsamt och fritt sätt, utan någon typ av översyn eller förväntningar.

Familj

MER FÖR DIG