Hur man använder eteriska oljor för muskler och leder

Säg adjö till skadliga läkemedel mot muskelsmärta och ge dessa otroliga eteriska oljor ett försök. Du kommer att älska dem!
Hur man använder eteriska oljor för muskler och leder

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Muskuloskeletala problem blir allt vanligare varje dag. Dessa tillstånd kan bero på många saker, från skador efter träning eller dålig hållning till naturlig försämring relaterad till ålder. Tyvärr finns det inga effektiva långtidsverkande farmakologiska behandlingar för detta tillstånd. Därför rekommenderar vi att du använder eteriska oljor för att lindra muskel- och ledvärk.

Det är sant att oral medicin är mer praktiskt att använda. Till exempel kan du ta piller med dig överallt. Men utvärtes behandlingar är mycket effektivare när det kommer till muskler och ben. Det beror på att våra hudporer tillåter lotion att tränga direkt in i det skadade området på mycket kort tid.

Massage av vad

Eteriska oljor gör allt detta utan att skada något organ i vårt matsmältningssystem och utan att det påverkar vårt blodtryck. Ibland vill vi använda dem, men blir överväldigade av det stora antalet tillgängliga produkter. När allt kommer omkring så finns det några eteriska oljor som är bättre lämpade för vissa situationer än andra.

Men vilka är de bästa eteriska oljorna för dig? Om du har ställt dig själv denna fråga, fortsätt läsa!

Vilka alternativ är bäst när man använder eteriska oljor för muskler och leder?

1. Rosmarin- och kamferolja

Händer i röntgen

Denna eteriska olja är mycket efterfrågad eftersom det är ett utmärkt smärtstillande och muskelavslappnande medel. Det är precis vad vi behöver när vi har muskelkramper och liknande värk. Som du vet är det ganska vanligt för många människor att ha muskelkramper.

Att ofta använda datorer och mobiltelefoner tillsammans med otillräcklig motion gör att just muskelsmärta plågar oss mer än någonsin. Så innan du använder läkemedel för att ta itu med det är det bättre att applicera eterisk rosmarin- och kamferolja på det drabbade området.

Dock ska gravida kvinnor, de som ammar och barn under 6 år inte använda det.

2. Vintergrönolja

Har du tendinit eller tennisarmbåge? Vi vet att de är mycket handikappande tillstånd, men det finns ett mycket kraftfullt sätt att behandla dem. Vintergrönolja för muskler och leder är som naturens eget aspirin. Faktum är att de som är allergiska mot acetylsalicylsyra inte kan använda det.

Liksom i det tidigare fallet får kvinnor som är gravida eller ammar samt barn under 6 inte använda denna eterisk olja. I din behandling kan du även inkludera lokaliserad värme, praktisera yoga och äta mat rik på omega 3-fettsyror eftersom de har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper.

3. Blå eukalyptusolja

Om du har undrat vad du ska göra om du tillhör dem som inte kan använda eteriska oljor av vintergröna eller rosmarin ska du inte oroa dig. Blå eukalyptusolja erbjuder samma fördelar, med fördelen att nästan vem som helst kan använda det. Dess smärtstillande effekt är mycket stark och det hjälper dig också att slappna av.

Hur man använder eteriska oljor

Nacke

Produkterna används lokalt, så de är mindre invasiva än traditionella farmakologiska behandlingar. Men du ska späda dem med andra ämnen, såsom mandelolja eller arnikaolja. Om du inte gör det kan de eteriska oljorna i fråga irritera huden.

  • Experter på naturmedicin förklarar att det är bäst att försiktigt massera det drabbade området med mandelolja eller arnikaolja. Eftersom dessa oljor innehåller antiinflammatoriska ämnen verkar de mot smärta och förbereder överhuden för den eteriska olja du planerar att använda.
  • Därefter applicerar du några droppar av valda eteriska olja.
  • Du kommer att känna av effekterna nästan omedelbart eftersom smärtan avtar på bara några minuter.
  • Du kan upprepa samma procedur upp till 4 gånger per dag.

Fantastiskt, eller hur? Vi har äntligen alternativ för att lindra smärta och kunna göra allt vi älskar. Nu vet du hur man använder eteriska oljor för dessa problem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • González Villa, Ángela Andrea. Obtención de aceites esenciales y extractos etanólicos de plantas del Amazonas. Diss. Universidad Nacional de Colombia-Sede Manizales, 2004.
  • Ll, Rojas, P. Jennifer, and V. Perea. “Obtención de aceites esenciales y pectinas a partir de subproductos de jugos cítricos.” Vitae (Medellín) 16.1 (2009): 110-115.
  • Ortuño, Manuel. “Manual práctico de aceites esenciales, aromas y perfumes.” Ediciones Aiyane 276 (2006).

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.