5 utmärkta sätt att använda E-vitaminkapslar för huden

Vitamin E återfuktar konturerna i huden så att den blir mjuk och rynkfri.
5 utmärkta sätt att använda E-vitaminkapslar för huden
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Skönhet beror till stor del på goda vanor man utvecklar under livet, och bruk av naturliga kurer ett av de bästa sätten att hålla huden frisk eftersom de är fria från skadliga kemikalier och rika på vitaminer. Att använda E-vitaminkapslar för huden och håret är därför ett bra alternativ.

E-vitamin försäkrar att kroppen genererar antioxidanter och fettsyror. Dessa jobbar tillsammans för att skapa friska hudceller och friskt, glänsande och silkeslent hår.

De bekämpar dessutom existerande skada genom att återställa nuvarande celler och bekämpa mjäll såväl som kluvna toppar. Idag ska vi dela med oss av de bästa sätten att använda E-vitaminkapslar för huden.

1. E-vitaminkapslar för huden runt ögonen

Ta hand om ögonen

Hur mycket spenderar du på krämer speciellt framtagna för att förbättra området runt ögonen? Vi vet att de är dyra, men ett enkelt och ekonomiskt alternativ är E-vitaminkapslar. De återfuktar den väldigt ömtåliga huden så att den blir mjuk och rynkfri.

Det är möjligt att konsistensen är för flottig och kletig för dig; i så fall rekommenderar vi att du applicerar innehållet lite i taget och masserar in det. På så sätt kommer fettet helt absorberas och inte störa dig. För att se till att det fungerar som det ska och på grund av konsistensen rekommenderar vi att du gör det innan du går till sängs.

2. Som en lotion mot pigmentering

Pigmentering är en ganska välkänd term för många av oss. Om du kämpar mot åldersfläckar, är gravid eller har varit i solen för mycket, varför inte prova E-vitaminkapslar för huden? Eftersom de är rika på antioxidanter kan de främja hudregenerationen. Det gör cellerna friskare och hjälper huden att gradvis återfå sin naturliga färg.

 • Ta bara innehållet från kapseln och applicera på fläckarna på huden.
 • Massera in så att det absorberas in i huden så mycket som möjligt.
 • Gå sedan och lägg dig så att det kan verka över natten.
 • Nästa morgon tvättar du ansiktet som vanligt.

3. Använd en E-vitaminkapsel som en åldersmotverkande kräm

Vitamin E mot rynkor

De flesta av oss oroar oss över uppkomsten av rynkor eller att få torr hud.

E-vitaminkapslar har utmärkta fördelar, såsom:

 • Minskar uppkomsten av ansiktslinjer.
 • Eliminerar uppkomsten av rynkor.
 • Får huden att se yngre och friskare ut, oavsett ålder.

Istället för att fortsätta spendera pengar på krämer ska du använda innehållet i E-vitaminkapslar för att behandla huden. Ge speciell uppmärksamhet till:

 • Områden där du har ansiktslinjer
 • Synbara rynkor
 • Konturerna runt läpparna
 • Området runt ögonen
 • Din hals

4. Som läppbalsam

Många drömmer om mjuka, rosiga läppar. Är dina redan så eller är de torra? Utöver att dricka tillräckligt med vatten för att hålla dig återfuktad är det viktigt att ta hand om dina läppar. Det kan göras med kommersiella läppbalsam, men vissa orsakar irritation. Istället kan du applicera innehållet i E-vitaminkapslar. Fettsyrorna ger dina läppar volym och mjukhet som aldrig förr.

Om du har torra läppar är det även möjligt att de har fläckar och missfärgningar. Det kan också försvinna tack vare antioxidanterna i vitamin E. Eftersom innehållet i kapslarna kan vara för mycket för dina läppar kan du tömma oljan i en liten behållare och ha med dig. Applicera lite olja varannan timme istället för ditt vanliga läppbalsam.

Om du redan är van vid att göra eget läppbalsam kan du göra ett och tillsätta vitamin E. Det är även bra om du vill ge läpparna lite färg.

5. Bekämpa hudbristningar

Motverka hudbristningar

Få kvinnor är helt fria från hudbristningar. Förändringar i vikt, graviditet, brist på träning och vad vi äter influerar uppkomsten av dem. Normalt sett hittas de runt magen, men kan även drabba armar, ben och bröst. Vill du göra dem mindre synliga? Då kan du använda en E-vitaminkapsel.

Du har två alternativ:

 • Applicera innehållet i kapseln på din hud och massera tills den absorberas.
 • Töm 2-3 kapslar i din nuvarande kräm mot bristningar. Det kan ta längre tid, men om det är en bra kräm kommer du även dra nytta av andra fördelar.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.